Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk in jouw nieuwe studentenpaleisje wonen. Maar voordat het feest kan beginnen, moet je je spullen en inboedel verhuizen… Om deze verhuizing zo makkelijk mogelijk voor je te laten verlopen, hebben wij een aantal tips & tricks voor je.

 

Meten is weten

Voordat je halsoverkop begint met het inpakken van al je spullen, is het wel zo handig dat je weet wat er precies allemaal gaat passen. Studentenkamers zijn vaak niet heel groot, dus je zult hem slim moeten inrichten. Daarom is het handig om de gehele kamer op te meten en uit te tekenen. Houd ook rekening met uitstekende verwarmingsbuizen en dergelijke. Daarna teken je alle meubels die je mee zou willen nemen op schaal. Nu kan je gaan schuiven. Misschien past jouw 2-persoonsbed wel helemaal niet. Of is er juist ruimte voor een nieuwe meubel.

 

Oud is het nieuwe nieuw

Mocht je nog plek hebben voor een extra meubel, is het een goed idee om eens een tweedehands winkel binnen te lopen. Misschien staat er nog wel iets wat je met een likje verf of versieringen tot een tof meubel kan omtoveren. Kijk ook zeker even op Marktplaats of vraag eens rond bij familie of vrienden of zij nog meubels hebben die ze kwijt willen.

 

Opslagruimte huren

Vaak beschik je over meer spulletjes dan dat je kwijt kunt in een studentenkamer. Niet iedereen kan deze spullen bij z’n ouders of ergens anders opslaan. In dat geval is een opslagruimte huren een heel goed plan. Zo heb je altijd beschikking over je eigen spullen en ben je van niemand afhankelijk. Je kunt hier bijvoorbeeld ook goed dozen met oude foto’s of andere (oude) spullen die je wilt bewaren en opbergen. Dit helpt direct je huis opgeruimd en minimalistisch te houden. Je kunt ook tijdelijk een opslagruimte huren voor je inboedel, in het geval je tussen twee woningen in zit.

 

Check je stekkie

Voordat je je nieuwe kamer intrekt, is het een goed idee je kamer grondig te checken op beschadigingen of andere dingen die niet horen. Maak overal foto’s van, zodat je achteraf met bewijsmateriaal kan komen.

 

Vergeet dit niet!

Het spreekt voor zich, maar er zijn een aantal zaken die je niet moet vergeten. Zo moet je bijvoorbeeld de huur van je vorige kamer opzeggen en deze kamer schoonmaken voor de volgende eigenaar, instellingen (je school, de gemeente, je bank etc.) en personen informeren over je nieuwe adres, eventueel een nieuwe inboedelverzekering afsluiten en afspraken die je met je nieuwe huisbaas hebt noteren.