Het leven van een student staat bol van de feestjes, etentjes en avondjes drinken met vrienden. Vanaf donderdag t/m zondag in de kroeg of club, doordeweeks avondjes zuipen met de vereniging en na het sporten toch nog even een biertje hier en daar. Vaak gaat het goed, maar er zijn ook studenten die het lastig vinden een grens te trekken. Ze drinken veel te veel, eten heel slecht en blowen iedere dag. Veel studenten hebben een wietverslaving, maar daar wordt weinig over gesproken. In dit artikel lees je hoe je een verslaving bij jezelf en anderen kan herkennen en wat je er tegen kan doen.

 

Blowen

Ken of ben jij iemand die de dagen niet doorkomt zonder te blowen? Dan is het verstandig om na te gaan of je een verslaving hebt. Ondanks dat het legaal is in Nederland en het onder soft drugs valt, kan je wel degelijk een heftige verslaving hebben aan marihuana. Je voelt je er lichamelijk en geestelijk beter door en blijft maar blowen om je constant goed te voelen, terwijl je lichaam en geest in werkelijkheid alleen maar aftakelt. De oplossing? Stop met blowen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, dat snappen wij ook. Gelukkig kan je bij iemand terecht om je te begeleiden bij het beter worden.

 

Connection SGGZ

Connection SGGZ is een specialist op het gebied van behandelen van verslavingen en de onderliggende problemen. Samen wordt gekeken naar hoe groot de verslaving is en wat de beste aanpak is. Je verslaving erkennen is een spannende stap, maar je doet het voor het goede doel. Bij Connection SGGZ begin je met een intake, waarna wordt besloten hoe er verder wordt gegaan. De verslavingszorg wordt vergoed door de zorgverzekering en je hoeft geen eigen bijdrage te betalen. Geen zorgen dus om hoge kosten! Wil je graag weten hoe het in z’n werk gaat? Je vindt alle informatie op https://www.connection-sggz.nl/.

 

Een canabisverslaving herkennen

Een canabisverslaving kun je aan het uiterlijk herkennen, maar ook zeker aan het gedrag. Hieronder lees je de belangrijkste effecten en symptomen van een een wietverslaving.

  • Oogwit is roder en glazig;
  • Extreem moe, lui, suf, sloom of juist heel erg opgewekt;
  • Veel vreetkicks en eetbuien;
  • Een droge mond;
  • Een slecht kortetermijngeheugen;
  • Veel fantasie en creativiteit;
  • Slapen zonder eerst te blowen lukt niet;
  • Werk, school en vriendschappen worden verwaarloost.

 

Herken jij bovenstaande punten in jezelf, of bij iemand anders? Dan is het verstandig om aan de bel te trekken. Gebruik jij of jouw vriend(in) met regelmaat en zijn de consequenties duidelijk merkbaar? Dan is de verslaving al verder gevorderd. Als je twijfelt, dan kan je altijd voor advies bellen naar Connection SGGZ.