Ben je onlangs verhuisd naar een nieuwe studentenkamer? Of ben je inmiddels wel klaar met dat eeuwige afwassen? Dan is een vaatwasser natuurlijk hartstikke fijn! Maar in de meeste keukens in studentenhuizen zit deze niet standaard ingebouwd. Wil je toch graag een vaatwasser hebben? Dan biedt een vrijstaande vaatwasser de ideale oplossing. Wij zochten daarom de beste vaatwassers alvast voor je uit. Dit is de top 6 vrijstaande vaatwassers!

Bekijk de beste vrijstaande vaatwassers (60cm breed) direct bij:
> Coolblue
> bol.com

Bekijk de beste smalle vrijstaande vaatwassers (45cm breed) direct bij:
> Coolblue
> bol.com

 

Vaatwasser vrijstaand top 6 | Snel naar:

De top 3 standaard vrijstaande vaatwassers (60cm breed)

  1. Tomado TDW6001W
  2. Inventum VVW6046AW
  3. Beko BDFN36653XC CornerIntense

De top 3 smalle vrijstaande vaatwassers (45cm breed)

  1. Sharp QWNS1CF49EWEU
  2. Beko DVS05024W
  3. Siemens SR23EW24ME iQ300

 

Een vrijstaande vaatwasser kopen

Woon je al een tijd in studentenhuizen? Of ga je juist voor het eerst op kamers? Dan ben je er inmiddels waarschijnlijk wel achter dat – ondanks dat je het thuis misschien gewend was – een vaatwasser een enorme luxe is voor een student. De meeste keukens in studentenhuizen of zelfstandige studio’s hebben niet standaard een vaatwasser ingebouwd, en dus is het als student afwassen geblazen, dag in, dag uit.

Ben jij daar inmiddels wel klaar mee, of zie je het sowieso niet eens zitten om daaraan te beginnen? Dan is een vrijstaande vaatwasser de ideale oplossing. Een vrijstaande vaatwasser is in principe een losse vaatwasser die je overal neer kunt zetten waar je wil, en die dus niet in de keuken ingebouwd hoeft te worden. Top dus voor een student met een afkeer tegen afwassen!

Standaard of smalle vrijstaande vaatwasser?

Als je op zoek gaat naar een vrijstaande vaatwasser, kun je over het algemeen kiezen uit twee formaten: het ‘normale’ formaat van 60 centimeter breed, en het smalle formaat van 45 centimeter breed. Maar wat zijn de voordelen en nadelen van de verschillende formaten?

Het mag dan voor zich spreken, maar het formaat van 60 centimeter breed is dus een stukje breder dan het formaat van 45 centimeter breed. En aan beiden zitten voor- en nadelen. Woon je in een kleine kamer of heb je niet zo veel ruimte in de keuken? Dan is het fijne aan het smalle model vrijstaande vaatwasser dat deze minder ruimte inneemt. Door het smallere design bespaar je met het model van 45cm breed namelijk 15 centimeter extra die je weer ergens anders voor kunt gebruiken.

Maar maakt de ruimte niet zo veel uit? Dan is het voordeel van het breder formaat dat deze aan de binnenkant natuurlijk ook breder is, en er dus meer in past. Want ondanks dat het standaard formaat van 60cm meer ruimte inneemt in de keuken, heb je dus ook 15 centimeter extra van binnen om de vaat in te zetten. Hierdoor hoef je de vaatwasser minder vaak te laten draaien, en zit ‘ie niet zo snel vol als je meerdere eters over de vloer hebt.

Voor beide formaten valt iets te zeggen dus, en welk formaat beter in jouw huis past is dan ook volledig afhankelijk van je persoonlijke situatie en jouw huis. Daarom gingen wij op zoek naar de beste vrijstaande vaatwassers van beide formaten!

 

De 3 beste vrijstaande vaatwassers van 60cm breed

Dit zijn de beste vrijstaande vaatwassers van normaal formaat (60cm breed).

1. Tomado TDW6001W

vrijstaande vaatwasser Tomado TDW6001W

Ben je op zoek naar een goede vrijstaande vaatwasser, maar met een beperkt budget? De Tomado TDW6001W biedt alles dat je van een kwalitatieve vaatwasser mag verwachten, voor een lage prijs. Deze vrijstaande vaatwasser van Tomade heeft energielabel E en biedt de keuze uit zes verschillende wasprogramma’s. Hij heeft ruimte voor 12 couverts en beschikt over een bestekmandje. En heb je vaak dat de bovenkant al wel vol is maar de onderkant nog niet, of andersom? Of wil je dat de vaat niet te lang in de vaatwasser blijft staan? Deze Tomade vaatwasser heeft een speciaal programma voor een halve lading vaat, waarbij hij ook minder water verbruikt. Zo draag je ook nog eens bij aan het milieu, en je waterrekening natuurlijk.

> Bekijk de Tomado TDW6001W bij bol.com

2. Inventum VVW6046AW

vaatwasser vrijstaand Inventum VVW6046AW

Ben je op zoek naar een vaatwasser die nog meer kan en energiezuiniger is? De Inventum VVW6046AW heeft ruimte voor 14 couverts, biedt 7 wasprogramma’s en heeft energielabel C. Daarnaast heeft deze vrijstaande vaatwasser een digitaal display, een bestekmandje en een in hoogte verstelbare bovenkorf. Deze vaatwasser blinkt uit in zuinigheid en verbruikt slechts 9,8 liter water per wasbeurt. Daarnaast heeft ‘ie – net als voorgaande machine – een speciaal programma voor een halve vaat. Maar deze heeft ook een programma voor extra vieze vaat, waarmee de Inventum extra grondig reinigt. Is de vaat klaar? Dan gaat de deur automatisch open. En deze vaatwasser is nu ook nog eens in de aanbieding!

> Bekijk de Inventum VVW6046AW bij bol.com

3. Beko BDFN36653XC CornerIntense

Beko BDFN36653XC CornerIntense

Heb je een ruimer budget en ben je op zoek naar een vrijstaande vaatwasser die het echt een helemaal niets ontbreekt? De Beko BDFN36653XC CornerIntense is één van de beste en luxe opties die te verkrijgen is. Deze vaatwasser met energielabel B is voorzien van CornerIntense technologie, die er met zijn sproeiarm voor zorgt dat al het vuil echt wegspoelt, ook in de moeilijkst bereikbare hoeken en kiertjes. Hij heeft ruimte voor 14 couverts en is voorzien van ventilatiedroogtechniek voor het drogen van de vaat. En wil jij graag lekker een serie kijken na het eten? Dat kan makkelijk, want deze vaatwasser is met zijn geluidsniveau van 43 decibel muisstil.

> Bekijk de Beko BDFN36653XC CornerIntense bij Coolblue

 

De 3 beste vrijstaande vaatwassers van 45cm breed

Dit zijn de beste smalle vrijstaande vaatwassers (45cm breed).

1. Sharp QWNS1CF49EWEU

smalle vrijstaande vaatwasser Sharp QWNS1CF49EWEU

Ben je op zoek naar een kleine maar krachtige vaatwasser? De Sharp QWNS1CF49EWEU is precies 45 centimeter breed en 85 centimeter hoog, en heeft energielabel E. Deze Sharp vaatwasser heeft ruimte voor 10 couverts, biedt 4 verschillende wasprogramma’s en maakt de vaat perfect droog dankzij het actieve droogsysteem. Hij verbruikt 11 liter water per wasbeurt en op het LED display is te zien hoelang de machine nog moet draaien. Daarnaast is deze machine voorzien van een antibacteriële filter, een in hoogte verstelbare bovenkorf en een uitgestelde starttijd. Met zijn 49 decibel is hij ook nog eens lekker stil. En nu ook nog eens in de aanbieding bij bol.com!

> Bekijk de Sharp QWNS1CF49EWEU bij bol.com

2. Beko DVS05024W

vaatwasser vrijstaand Beko DVS05024W

Op zoek naar een smalle vrijstaande vaatwasser in de midden prijsklasse? Dan is de Beko DVS05024W een uitstekende optie. Deze smalle machine van Beko heeft ruimte voor 10 couverts en heeft energielabel E. De vaatwasser heeft een speciaal zuinig eco-programma van 210 minuten. Maar heb je geen tijd om zo lang te wachten of heb je snel een paar schone glazen nodig, bijvoorbeeld tijdens een feestje? Dan kun je één van de twee snelle programma’s aanzetten. Ook heeft de Beko vaatwasser een speciaal programma voor een halve lading. Verder is hij voorzien van een dubbele waterbeveiliging, waardoor ‘ie sowieso niet gaat lekken, en condensdroogtechniek.

> Bekijk de Beko DVS05024W bij Coolblue

3. Siemens SR23EW24ME iQ300

Siemens SR23EW24ME iQ300

Ook voor smalle vaatwassers geldt; heb je een wat ruimer budget en wil je het liefst de meest luxe en uitgebreide vaatwasser? De Siemens SR23EW24ME iQ300 biedt alles wat je nodig hebt. Deze vaatwasser van Siemens heeft energielabel C en verbruikt slechts 8,9 liter water per wasbeurt. Hij heeft ruimte voor 10 couverts en beschikt over 6 verschillende wasprogramma’s. Hij beschikt over een DuoPower wasarm waardoor je vaat écht schoon wordt, en om te drogen gebruikt deze Siemens de autoOpen dry technologie. De deur gaat automatisch open na het wassen en met de uitgestelde startfunctie kun je ervoor kiezen om de vaatwasser tot 24 uur na het instellen pas te laten starten.

> Bekijk de SIEMENS SR23EW24ME iQ300 bij bol.com

 

De beste vrijstaande vaatwasser

Welke vaatwasser uiteindelijk de beste is voor in jouw huis, hangt natuurlijk af van allerlei dingen. Niet alleen het formaat (ga je voor een standaard of smalle vrijstaande vaatwasser?) is van belang, maar ook andere keuzes moeten worden gemaakt. Hoe groot is je budget bijvoorbeeld? En vindt je een energiezuinige of snelle vaatwasser belangrijker? Alleen jij kan uiteindelijk bepalen welke vaatwasser bij jou past. Maar één ding is zeker: deze 6 vaatwassers bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ben je niet alleen op zoek naar een nieuwe vaatwasser, maar moet je je hele keuken nog inrichten? Dit zijn de beste magnetron aanbiedingen van het moment!

 

Voor alle aanbiedingen op de website van Studenten Wegwijzer geldt altijd OP=OP. Wij hebben helaas niet in de hand wanneer de prijzen veranderen of aanbiedingen uitverkocht zijn. We proberen dit zo goed mogelijk in de gaten te houden.