Hoe gaat verhuizen in coronatijd? Kan een verhuizing tijdens corona überhaupt wel? Om je gelijk het goede nieuws te brengen; verhuizingen tijdens corona gaan gewoon door! Wel moet alles volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid gebeuren. Dit houdt in dat veel dingen die voorheen gewoon konden, zoals bijvoorbeeld hulp vragen aan uw vrienden of familie tijdens de verhuizing nu helaas niet meer kunnen. Een goed verhuisbedrijf beschikt tevens over de benodigde materialen en jarenlange kennis om alles goed en vooral gezond te laten verlopen.

 

Coronarichtlijnen 

Er zijn een aantal belangrijke richtlijnen van de Rijksoverheid die ten alle tijden opgevolgd moeten worden: 

 1. Houd je aan de 1,5- meter afstand
  Men moet zich overal aan deze regel houden, dus ook tijdens het verhuizen. De verhuizers doen dit onderling ook.
 2. Maximaal aantal personen
  Helaas is het niet mogelijk om net als vroeger zomaar iedereen uit te nodigen. Dit betekent dat je nu dus ook niet meer onbeperkt hulp kunt vragen aan je vrienden of familie. Gelukkig is het nog wel mogelijk om een verhuisbedrijf in te schakelen. Dit komt vanwege het feit dat de medewerkers zeer goed op de hoogte zijn van de coronaregels en zorgen dat dit ook nageleefd wordt.
 3. Aanwijzingen verhuizers
  Volg tijdens het verhuizen zoveel mogelijk de aanwijzingen van de verhuizers op. Zij weten wat op dit moment kan of niet kan.
 4. Verhuismaterialen gebruiken
  Het gebruik van werkhandschoenen, wikkelfolie, verhuisdozen etc. is extra belangrijk voor een corona-proof verhuizing. De beste verhuisbedrijven hebben dan ook altijd desinfectie middel mee!

 

Praktische tips voor je verhuizing tijdens corona

Met een paar kleine aanpassingen kun je ook in coronatijd je verhuizing soepel laten verlopen. Deze aanpassingen moet je natuurlijk wel op basis van de richtlijnen van de Rijksoverheid nemen. Nodig bijvoorbeeld geen vrienden of familie uit om je te helpen, want hoe meer mensen aanwezig zijn tijdens de verhuizing hoe moeilijker het zal zijn om afstand te houden. Er zijn natuurlijk ook al verhuizers aanwezig! Wil je toch wel hulp van je omgeving? Nodig er dan maximaal 1 per dag uit of vraag ze de dagen vóór je verhuizing te komen helpen. Zo verdeel je de verhuizing ook nog eens over meerdere dagen wat heel praktisch kan zijn! Verder is het inhuren van het verhuisbedrijf met de ervaren verhuizers natuurlijk het beste wat je kunt doen. Zij zorgen ervoor dat je verhuizing op een verantwoorde manier verloopt.

 

Ervaren verhuizers inhuren tijdens corona

Het is natuurlijk het verstandigst om professionele verhuizers in te huren tijdens corona. Wanneer je dit doet voorkom je vele verrassingen, zoals bijvoorbeeld het overstijgen van het maximaal aantal personen of dat iedereen tijdens de verhuizing elkaar besmet! De verhuisbedrijven doen er alles aan om besmetting/verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dit doen zij door middel van bijvoorbeeld het houden van afstand, regelmatig de handen desinfecteren en door mondkapjes te gebruiken! Er wordt tijdens dit proces natuurlijk ook medewerking van jouw kant verwacht. 

Let op: de verhuizers mogen je tegenwoordig ook geen hand geven. Dit hadden zij natuurlijk graag gewild, maar helaas is dit door corona voorlopig niet meer mogelijk.