De zomer breekt weer aan… Dé tijd van het jaar waar jullie lekker kunnen genieten van een hoop vrije tijd! Dat betekent ook dat het weer tijd is voor de ideale bijbaan. Ben jij op zoek naar een (nieuwe) studenten bijbaan en kan je wel wat tips gebruiken over hoe je dit het best kunt aanpakken? Lees hieronder dan al onze tips!

 

Tips voor het zoeken van de ideale studenten bijbaan

Met de volgende tips vind jij gegarandeerd jouw volgende bijbaan!

 

1. Kies een bijbaan die bij jou past

Om te beginnen is het natuurlijk belangrijk om voor jezelf in kaart te brengen naar wat voor soort bijbaan je op zoek bent. Wil je bijvoorbeeld graag in een winkel staan, voor een callcenter werken of word jij blij van het terras over struinen in de horeca? Daarnaast moet je ook voor jezelf bepalen hoeveel uur je maximaal wil werken én op welke dagen. Heb jij nog geen idee welke bijbaan het best bij jou past? Bekijk hier de populairste bijbanen en doe inspiratie op!

 

2. Bekijk online verschillende vacatures

Er zijn online meer dan genoeg verschillende websites te vinden vol met allerlei vacatures. Zo zijn er platformen speciaal gericht voor studenten, websites vol vacatures, uitzendbureaus en noem ’t maar op! Vaak kun je op deze websites handig filteren op jouw voorkeuren, zodat je niet door alle honderden vacatures hoeft te struinen en jouw aanbod passend wordt. Vergelijk verschillende vacatures met elkaar en bepaal voor jezelf welke je het meest interessant vindt. Heb je een leuke vacature pagina gevonden? Sla deze dan vervolgens goed op zodat je later kunt solliciteren.

 

3. Maak gebruik van je connecties

Vind jij het moeilijk om online een passende bijbaan te vinden en zie je soms door de bomen het bos niet meer? Dat kunnen wij begrijpen. Kijk daarom eens in je eigen kring rond en vraag vrienden, familie en kennissen of die misschien een leuke bijbaan voor je hebben of iets weten. Het is belangrijk om gebruik te maken van je connecties. Misschien levert dat jou zelfs wel een voorsprong op tijdens de sollicitatieprocedure.

 

4. Benut je social media goed

Naast vragen in je eigen vriendenkring kun je er natuurlijk ook voor kiezen om hulp in te schakelen via social media. Zorg ervoor dat je LinkedIn up-to-date is en plaats een (professioneel) bericht op je Facebook. Door het grote bereik wat social media heeft, wordt jouw bericht vaker gezien en gedeeld en is de kans groter dat je binnen no time een nieuwe bijbaan hebt gevonden!

 

We hopen dat jullie met deze tips vooruit kunnen komen en binnenkort een nieuwe bijbaan weten binnen te slepen… 🙂