Iedereen heeft zo nu en dan behoefte aan een pauze. Hoe je deze precies invult, varieert sterk per persoon. Wil je het liefst een paar dagen ontspannen in de zon? Of vind je de meeste ontspanning in actieve bezigheden of het ontdekken van nieuwe plekken? Anderen beschouwen de ultieme onderbreking juist als even helemaal niets doen. Maar heb je ook al eens gedacht aan een vakantiehuisje? Dit komt vaak niet als eerste in je op bij het plannen van een uitje, maar vakantieparken in Nederland mogen niet onderschat worden. In dit artikel lees je waarom!

 

10 voordelen van een vakantiepark in Nederland

Zelfs als een vakantiehuisje in Nederland niet jouw eerste keuze is, kan het je positief verrassen. Hieronder hebben we 10 voordelen opgesomd waarom het boeken van een vakantiehuisje een goed idee is.

1. De gezelligheid

Allereerst is het natuurlijk super gezellig om met vrienden, medestudenten, een team of familie in hetzelfde huisje te verblijven. In een huisje zijn er veel gemeenschappelijke ruimtes, in tegenstelling tot een hotel. Je kunt samen eten, spelletjes spelen, borrelen, een film kijken, de open haard aanzetten of op jullie terras zitten. Misschien zelfs wel in de zon, al blijft het natuurlijk Nederland. De knusse sfeer van een vakantiehuisje zal jullie relaties zeker ten goede komen.

2. Niet seizoensgebonden

Het is uiteraard mooi meegenomen als het lekker weer is, maar je bent niet afhankelijk van het seizoen. Naar een hotel met zwembad ga je alleen als het lekker weer is, maar in een huisje kun je je altijd vermaken. Zelfs bij koud of herfstig weer kun je een vakantiehuisje heel gezellig maken. Met gezellige mensen om je heen zul je je sowieso vermaken!

3. Lage reiskosten

Omdat je in Nederland verblijft, hoef je geen hoge reiskosten te betalen zoals vliegtickets. Alleen de treinreis of benzinekosten moeten worden betaald. Hierdoor zijn de kosten van deze vakantie vaak ook lager dan wanneer je naar het buitenland gaat. Zo bespaar je geld of houd je zelfs genoeg over om nog een extra uitstapje te maken!

4. Flexibiliteit

Het is altijd lastig om een moment te vinden dat iedereen kan. Een huisje maakt dit iets makkelijker. Doordat het in Nederland is, kan iedereen komen en gaan wanneer hij wil. Een dagje later of een nachtje eerder weg? Geen probleem!

5. Andere omgeving

Waarschijnlijk bevind je je in een hele andere omgeving dan je gewend bent. Even weg van de drukte, werk, campus of drukke bar. De rust van een huisje kan ervoor zorgen dat je je weer helemaal kunt opladen voor het leven thuis.

6. Thuis werken of studeren

Kon je niet helemaal vrij krijgen? Ook geen probleem! In een huisje kun je je ook goed even terugtrekken om thuis te werken of om nog iets aan die deadline te doen.

7. Privacy

Als jullie een huisje helemaal voor jullie alleen hebben, heb je veel meer privacy dan in een hotel. De gehele ruimte en vaak ook de tuin eromheen is van jullie alleen, waardoor je weinig vreemde mensen zult tegenkomen.

8. Samen koken

Zoeken jullie nog een leuke activiteit voor in het huisje? Denk eens aan samen koken! Maak een moeilijk recept samen of verdeel de gangen onder elkaar. Je hebt immers alle tijd om uitgebreid te dineren of te borrelen. Tip: neem allemaal een lekker drankje mee om te proeven!

9. Voel je thuis

In een vakantiehuisje krijg je al snel een gevoel van thuiskomen. Het is knus en je kunt je eigen spulletjes meenemen.

10. Het prachtige Nederland

Deze laatste reden is eigenlijk heel belangrijk. Soms realiseren we het ons niet, maar Nederland is een prachtig land. Geniet van de bossen, stranden, wadden, natuurparken of het water. Kies een huisje uit in een omgeving die jullie aanspreekt. Je kunt zelfs in de buurt van een grotere stad gaan zitten, zodat je daar ook nog eens naartoe kunt.

Als een vakantiehuisje je nu aanspreekt, kijk dan eens naar bijvoorbeeld de vakantiehuizen van Center Parcs!