Doe jij niets liever dan een goede film of serie kijken met je vriend, partner of familie? En houden jullie regelmatig thuisbioscoop avonden? Dan is het natuurlijk geweldig als jullie dat voortaan op een groot scherm kunnen doen! Daarvoor heb je een beamer nodig, die een groot beeld projecteert. Maar voor het beste beeld schijn je die natuurlijk niet op de muur, maar op een scherm dat daar ook echt voor bedoeld is. Ben je op zoek naar een goede combinatieset van een beamer met scherm? Dit is onze top 5!

Bekijk de beste beamers met scherm direct bij:
> Coolblue
> bol.com

Inhoud

> Een beamerset aanschaffen? Dit is belangrijk!
> Top 5 beamers met scherm

Een beamerset aanschaffen? Dit is belangrijk!

Wanneer je direct op zoek gaat naar en set van een beamer met scherm, ben je er misschien al achtergekomen dat dat best prijzig is. En als je dat geld dan uitgeeft aan een goede thuisbioscoop set, wil je natuurlijk wel dat het goed is. Maar waar begin je je zoektocht? En waar moet je op letten? Wij geven je een aantal belangrijke punten mee.

Natuurlijk is je budget van belang. Voor zo’n 100 tot 200 euro kun je al een instapmodel beamer met scherm kopen en dus thuis je favoriete films, series of sportwedstrijden op groot doek kijken! Maar als je voor een professionele set gaat, waarvan de prijs al snel boven de 1000 euro ligt, is het natuurlijk ook logisch dat je betere kwaliteit mag verwachten. Of je een simpeler, goedkoper model kiest of direct voor een duurdere professionele setup gaat, is natuurlijk helemaal afhankelijk van jouw eigen voorkeuren en budget.

Als het gaat om de beamerset zelf, is het beeld natuurlijk misschien wel het belangrijkst. Daarbij is de resolutie van de beamer van belang, die mede de kwaliteit van het beeld bepaalt. Ook is bij een beamer daarvoor het aantal lumen heel belangrijk. Het aantal lumen van een beamer drukt de lichtopbrengst uit, wat aangeeft hoe helder het beeld is. Hoe hoger het aantal lumen, hoe helderder het beeld. En dat betekent dat het beeld beter te zien is, ook wanneer het niet helemaal donker is. Let hierbij wel op dat er een verschil qua uitdrukking is tussen lumen en ANSI lumen. Deze twee kun je niet direct met elkaar vergelijken.

Wat betreft de projectie van het beeld en het projectiescherm, zijn voornamelijk de afmetingen belangrijk. En niet alleen de afmeting van het scherm op zich, maar ook de projectiegrootte. Je kunt namelijk een bepaald formaat projectie projecteren met iedere beamer, en er zit een verschil in wat hierin mogelijk is. Ook is de projectieafstand van belang. Deze twee aspecten geven samen aan vanaf welke afstand je welk formaat kunt projecteren.

Als laatste zijn er nog allerlei extra functies waar je op kunt letten. Zo zijn er beamers met bluetooth waarmee je direct vanaf je telefoon of laptop kunt streamen, zijn er beamers met ingebouwde chromecasts zodat je direct allerlei apps kunt gebruiken, en zijn er beamers met ingebouwde speakers, waardoor je deze niet aan hoeft te sluiten. Zo zijn er nog talloze opties. Ben je op zoek naar een specifieke functie voor jouw beamer? Zorg er dan voor dat je hierop filtert.

 

Top 5 beamers met scherm

Wij gingen op zoek naar de beste projectiesets, bestaande uit minimaal een beamer en een projectiescherm. Daarbij letten we op voorgaande punten, in combinatie met de prijs natuurlijk. Dit zijn onze 5 favoriete beamers met scherm, op volgorde van goedkoop naar duurder.

1. Relave WiFi beamer

relave beamer met scherm

Goede prijs-kwaliteitverhouding
Full HD beeld
Draadloos streamen via WiFi
Niet het meest heldere beeld bij daglicht

Lees verder
Ben je op zoek naar een goede beamer met scherm voor een scherpe prijs? De Relave WiFi beamer kost slechts € 130,- en is nu ook nog eens in de aanbieding voor nog minder, en levert een scherp full HD beeld. Via WiFi kun je direct draadloos streamen. Daarnaast kun je ook apparaten via USB of HDMI aansluiten. De beamer is voorzien van 7000 lumen LED licht en projecteert tot een grootte van maar liefst 200 inch. Daarnaast beschikt de Relave projector over ingebouwde speakers. De projectieafstand is 1 tot 5 meter.

> Bekijk de Relave WiFi beamer bij bol.com

2. Chesto beamer full HD

Chesto beamer full hd

10.000 lumen
Draadloos streamen
Handige draagtas
Is niet muisstil

Lees verder
Nog zo’n ontzettend goede beamer als het gaat om prijs-kwaliteit, is de full HD beamer van Chesto. Deze projector heeft een lens met een lichtopbrengst van 10.000 lumen, waardoor de beelden een stuk helderder zijn dan bij voorgaande beamer. Deze worden geprojecteerd in een 1920×1080 pixel resolutie, waarbij ook 4K beeld wordt ondersteund. Dit betekent dat je in de toekomst kunt upgraden naar 4K, zonder een nieuwe beamer te hoeven kopen. Via je smartphone of laptop kun je draadloos streamen en de beamer wordt geleverd met een handige draagtas.

> Check de Chesto beamer full HD direct bij bol.com

3. UpLiving thuisbioscoop set

UpLiving thuisbioscoop set

Complete thuisbioscoop set
Inclusief beamerbeugel
Handige draagtas
7500 lumen

Lees verder
Ben je op zoek naar een complete thuisbioscoop set, maar weet je niet zo goed wat je allemaal nodig hebt en waar je moet beginnen? Met de thuisbioscoop set van UpLiving heb je direct alles in huis wat je nodig hebt. De set bestaat uit een beamer inclusief draagtas, een projectiescherm en en beamerbeugel. De beamer projecteert beelden door een zes laags LCD-lensdisplay in 1920×1080 pixels en met een lichtopbrengst van 7500 lumen. Daarnaast beschikt de projector over ingebouwde speakers en kun je via WiFi draadloos streamen.

> Scoor de UpLiving thuisbioscoop set bij bol.com

4. Optoma HD146X + projectiescherm + Chromecast

Optoma HD146X + Projectiescherm + Chromecast

Complete thuisbioscoop set
Helder beeld van 3600 ANSI lumen
Full HD resolutie
De beamer maakt soms wat geluid

Lees verder
Zoek je een professionele setup voor jouw thuisbioscoop van een degelijk merk? Deze set van Optoma bestaat uit een beamer, projectiescherm en chromecast van hoge kwaliteit. Met deze set projecteer je je favoriete films in full HD kwaliteit en met een lichtopbrengst van maar liefst 3600 ANSI lumen, waarmee het beeld ook overdag helder is. De projector beschikt over keystone correctie, waarmee je het beeld gemakkelijk weer rechtzet als het wat afwijkt. Zo ben je binnen een handomdraai klaar om jouw favo films te bekijken in goede kwaliteit.

> Check de Optoma HD146X + projectiescherm + chromecast bij Coolblue

5. Optoma UHD38x + projectiescherm + Chromecast

Optoma UHD38x + Projectiescherm + Chromecast

Complete thuisbioscoop set
Haarscherp beeld in HD resolutie
Contrastverhouding van 1.000.000:1
Prijzig

Lees verder
Ben jij op zoek naar het beste van het beste en wil je direct een geweldige thuisbioscoop set waar je nog jaren mee vooruit kunt? Aan deze combinatie van de Optoma UHD38x beamer, projectiescherm en Chromecast ontbreekt het werkelijk helemaal niets. Met deze set kijk jij jouw films in haarscherp HD beeld en met een contrastverhouding van maar liefst 1.000.000:1, waardoor je de kleinste details en kleuren ziet. Daarnaast kun je deze set ook gebruiken om te gamen. Helemaal handig dus als je ook dat graag op groot scherm doet.

> Scoor de Optoma UHD38x + projectiescherm + Chromecast bij Coolblue

 

Top 5 beamers met scherm

  1. Relave WiFi beamer
  2. Chesto beamer full HD
  3. UpLiving thuisbioscoop set
  4. Optoma HD146X + projectiescherm + Chromecast
  5. Optoma UHD38x + projectiescherm + Chromecast

 

Welke beamer het beste bij jou past, hangt natuurlijk af van je budget en voorkeuren. Het mag logisch zijn dat je van een beamer met scherm van 1000 euro meer kunt verwachten dan van een beamer van 100 euro. Maar deze vijf opties bieden allemaal een goede prijs-kwaliteitverhouding. Welke je ook kiest, je kunt sowieso van je eigen bioscoop genieten binnenkort! Heb je al een scherm in huis en ben je alleen op zoek naar een beamer? Bekijk onze top 6 mini beamers!