Studeren, zeker in de grote stad, kan best duur zijn. Met een baantje ernaast kun je de eindjes soms net aan elkaar plakken, maar er moet natuurlijk ook iets overblijven voor leuke dingen. De energierekening is in deze tijd wat dat betreft een hot item. Daarop bespaar je niet louter door de thermostaat omlaag te draaien. Denk eens verder en ga voor goede zonwering. Raambekleding brengt trouwens meer voordelen met zich mee. Welke voordelen? Dat lees je hieronder.

Zonwering: de isolerende werking van je nieuwe raamdecoratie

In de eerste plaats breng je zonwering aan voor je privacy en om je kamer te verduisteren. Hoewel, in de eerste plaats? De laatste jaren is het juist verschoven naar het isolerende aspect. Elke vorm van raambekleding isoleert in bepaalde mate je kamer of woning. We hoeven niet te vertellen wat dat met je energierekening doet. Zeker in de winter, maar ook in de zomer, als je het wat koeler wilt maken in huis, doe je aan klimaatbeheersing door het geheel te verduisteren. Op de website INHUIS Plaza vind je diverse varianten die allemaal bijdragen aan meer comfort in je woning. En ontdek je verschillende stijlen.

Klimaatbeheersing doormiddel van UV-coatings

Veel soorten zonweringen hebben een UV-coating die het huis nog koeler houdt als er weer eens een hittegolf ons land bereikt. Er is onlangs onderzoek gedaan naar UV-coatings. Dit onderzoek geeft aan dat speciale coatings worden gebruikt om de UV bescherming van je zonwering doeken te verbeteren. En vergeet niet dat smaakvolle raambekleding ook mooi is: het oog wil ook wat en veel zonneschermen of markiezen zijn echte blikvangers.

Soorten zonwering voor binnen en buiten

Maak eens een rondje door je studentenkamer of -woning en denk eens na over de aanschaf van zonwering om je energierekening te besparen. Er zijn veel mogelijkheden: van (vouw)gordijnen tot jaloezieën, van rolluiken tot lamellen en van solar zonwering tot uitvalschermen. Allemaal even stylish. Een juiste en gerichte investering betaalt zichzelf vroeg of laat terug en dat is met zonwering zeker het geval. En er zijn meer voordelen dan alleen een lagere energierekening.

Lichtinval en privacy reguleren met zonneschermen

Werken achter een computer of tv-kijken is prettiger wanneer je zelf de mate van licht bepaalt in je woning. In het zonnetje zitten is natuurlijk heerlijk, maar als er een verslag van dertig pagina’s getikt moet worden dan zoek je liever de schaduw en koelte op. Is er een voetbalwedstrijd die je met z’n allen wil bekijken terwijl het buiten nog licht is, dan verduister je de kamer deels met de zonwering. Heb je een date? Gooi de shutters dicht!

Uitslapen na een feestje

Zo nu en dan zet je de bloemetjes buiten omdat de boog niet altijd gespannen kan staan. Twee mooie oude Nederlandse uitdrukkingen die aangeven dat een feestje op zijn tijd nodig is, zeker voor studenten. Wil je daarna uitgebreid een gat in de dag slapen, dan is een verduisterde slaapkamer wel zo prettig. Bovendien dempt de zonwering geluiden van buitenaf. Ook nachtelijke, storende elementen hou je buiten je kamer – denk aan
straatverlichting, reclame en verkeer.

Overtuig de verhuurder

Al met al is het overwegen van raambekleding, voor binnen dan wel buiten, een goed idee, ook als je met meerdere studenten een woning huurt. In dat geval bespreek je het met de verhuurder. Een ander steekhoudend argument om degenen over de streep te trekken is dat het pand met deugdelijke zonwering meer waard wordt! Niet geschoten is altijd mis, zullen we maar zeggen. Meer besparen? Wij houden je graag op de hoogte met meer studenten nieuws en handige financiële tips voor tijdens jouw studententijd.