Ben jij van plan om binnenkort een vakantie te boeken in een vakantiehuisje? Dan is het altijd even zoeken, het moet aan al je wensen voldoen en je wilt vooral geen cent teveel betalen. Er zijn allemaal tips en tricks die je kunt gebruiken om extra voordelig jouw vakantie te boeken. Wanneer je boekt, de dag dat je vertrekt hebben, etc; hebben allemaal invloed op de prijs. Er zijn veel manieren om te besparen op je vakantie en met deze tips leggen wij uit hoe! Want welke student wil er nou te veel betalen voor een vakantie? 

 

Gebruik verschillende browsers

Het gebruik van verschillende webbrowsers kan helpen om goedkoper uit te zijn. Reizen worden duurder als je die vaker bekijkt in dezelfde browser. Zorg er dus voor dat je in de ene browser je reis uitkiest, en dat je in de andere boekt. Zeker op korte termijn scheelt dat een hoop geld. Het kan ook lonen om in een incognito browser je vakantie te boeken, dan worden er geen cookies opgeslagen en is de kans kleiner dat de prijs ineens omhoog schiet. Wel moet je dan extra goed je favoriete bestemmingen en accomodaties opslaan, want de incognito browser onthoudt het niet voor je 😉

 

Boek in het weekend

Heb je gevonden waar je naartoe wilt gaan en sta je op het punt om te boeken? Wacht altijd nog even tot het weekend, want dan zijn reizen meestal het goedkoopst. Boek bijvoorbeeld je reis op zondag, en als dat niet lukt probeer dan op dinsdag. Dat scheelt al snel een hoop geld vergeleken met andere dagen van de week. Dit is vooral het geval bij vliegvakanties.

 

De verschillende aanbieders

Er zijn ontzettend veel reisaanbieders die leuke huisjes aanbieden die ideaal zijn om vakantie in te vieren. Via de verschillende reisaanbieders kun je precies de wensen aanklikken waaraan jouw huisje moet voldoen. Kijk bijvoorbeeld eens op Interhome, het is de plek om je ideale vakantiewoning te vinden. Of het nu gaat om een ​​klein huisje in Nederland, een groot kasteel in Frankrijk ze hebben ontzettend veel keuze en het is lekker voordelig. Zorg dus dat je altijd goed vergelijkt, voordat je een definitieve beslissing neemt. Het kan zomaar heel veel geld schelen…

 

Boek niet té vroeg

Uit onderzoek is gebleken dat het beste moment om te boeken 140 dagen voor vertrek, dus ongeveer vier maanden voordat je vertrekt. Als je vroeg boekt, weten aanbieders zeker dat ze de ingekochte accommodaties kunnen vullen, en is het risico voor hen het kleinst. Daarom zijn die plekken goedkoper. Dit is ook precies de reden waarom last minute boeken vaak heel voordelig kan zijn.

 

There is no such thing as bad publicity

Zodra een bestemming negatief in het nieuws is, worden de reizen daar naartoe automatische goedkoper, Die bestemmingen worden dan veel voordeliger omdat minder mensen daar heen willen. Als je dus op een vakantie wilt gaan en geld wilt besparen: ga vooral daarheen. 

 

Met deze tips kun je een hoop besparen op jouw vakantie en wie wil dat nou niet. Boeken maar!