Veel studenten moeten in februari stage lopen. Ben jij er daar één van? Of moet jij op een ander moment dit jaar een stage lopen? Dan is dit artikel voor jou geschreven. Wij vertellen je hoe je nu nog een stageplek kan vinden zodat je geen vertraging op loopt. Lees je mee?

Cv maken

Laten we beginnen bij het begin: het maken van een cv. Een goed cv is eigenlijk al het halve werk. Hoe uitgebreider jouw cv is, hoe sneller jij wordt uitgenodigd voor een gesprek. Op je cv beschrijf je jouw werkervaring, maar benoem ook zeker jouw plus- en minpunten. Probeer verder nog een plekje vrij te houden voor een persoonlijk stukje tekst waaruit helemaal naar voren komt dat jij de perfecte stagiair(e) bent voor dit bedrijf. Het is belangrijk dat je deze tekst dan wel voor ieder bedrijf iets anders insteekt zodat het goed past.

Stage zoeken

Ben jij nog bezig met het vinden van een stage in it en wil het nog niet echt lukken? Dan is Magnet.me een handig platform voor het vinden van stageplekken. Je kan gemakkelijk filteren op verschillende soorten banen en stages, maar ook hoe lang je werkervaring moet hebben en natuurlijk ook de locatie. Via de website kan je super easy en snel solliciteren. Wil je eerst nog even verder kijken naar alle andere stagevacatures? Geen probleem, dan like je gewoon de vacatures die jij interessant vindt via het hartje. Die kan je dan later terug zoeken.

TIP: Dit platform heeft stages in alle branches, dus ben jij nog steeds aan het zoeken naar een human resource stage? Dan ga je ‘m bij Magnet.me zeker vinden!

Sollicitatiegesprek

Heeft jouw steengoede cv een goede indruk gemaakt en mag jij op sollicitatiegesprek komen? Wat goed, maar ook een beetje spannend. Het is belangrijk om te bedenken dat je wordt aangenomen om stage te lopen. Je hoeft dus nog niet alle kennis in huis te hebben, je komt daar immers om te leren. Wees vooral jezelf, maar bereid je wel goed voor! Check op de website of op de social media kanalen van het bedrijf wat de kledingvoorschriften zijn op de werkvloer. Moet je je netjes aankleden tijdens de sollicitatie? Of zie je op foto’s dat ze allemaal casual outfits aan hebben? Probeer daar jouw kledingkeuze wel iets op aan te passen. Je hoeft niet gelijk in driedelig pak, maar kom ook niet in je joggingbroek aanwaaien.

Word je niet gelijk aangenomen? Dat is niet erg, dan zoek je toch gewoon weer verder? Laat je er niet door ontmoedigen, maar ga vol enthousiasme door met solliciteren, dan vind je vanzelf een toffe stageplek. We wensen je heel veel succes met het vinden van een stageplek en natuurlijk met de stage zelf!