We kennen inmiddels helaas de verschrikkelijke verhalen van bangalijsten, vernederende ontgroeningen en mishandelde ganzen. Om seksueel grensoverschrijdend gedrag, agressie en extreem middelengebruik tegen te gaan, is er nu door 49 studentenverenigingen een gedragscode ondertekend.

LKVV-voorzitter Linde van Mechelen vindt dat het afgelopen moet zijn met dit soort belachelijke incidenten. De verenigingen zijn niet onderdrukt door de politiek, geeft Linde van Mechelen aan; “Het initiatief voor deze gedragscode kwam vanuit de verenigingen zelf.” De organisatie heeft zo’n 47.000 studenten onder zich vanuit verschillende studentenverenigingen.

In de gedragscode staat onder andere dat elke vereniging een vertrouwenspersoon moet hebben voor seksueel grensoverschrijdend gedrag en agressie. Ook moet er een meldpunt komen waar alle studenten zich gemakkelijk kunnen melden. Verder zouden in de gedragscode ook een zerotolerancebeleid voor harddrugs zijn verwerkt. Het is belangrijk dat er een veiligere sfeer wordt gecreëerd op studentenverenigingen, zodat het voor alle studenten de mooiste tijd van hun leven is!

Lees meer op NOS.nl