Studenten die afgelopen schooljaar zijn afgestudeerd, hebben deze of aankomende periode een feestje te vieren: na jarenlang zwoegen is het eindelijk tijd voor een diploma uitreiking! Helaas zitten omhelzingen, knuffels en een paar stevige handdrukken van je favoriete (of juist niet) docenten er op dit moment niet in.

 

Coronaproof afstuderen

Drie dagen voor de nieuwe coronamaatregelen mocht de 22-jarige Bas, mét zijn medestudenten, zijn Management diploma van de Associate degrees Academie in Roosendaal ontvangen in een kerk. Omdat de Sint-Janskerk in Roosendaal groot genoeg was om de anderhalve meter afstand te kunnen bewaren, mochten de studenten zelfs nog drie introducees meenemen.

Helaas hadden niet alle studenten zo’n geluk als Bas. Zo kreeg Jelle, die zijn Master of Science in Controlling op de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen heeft behaald, zijn diploma gewoon thuis in ontvangst. Normaal gesproken mag je als afgestudeerde op deze universiteit zelfs een kasteel betreden, wat helaas dit jaar niet van toepassing was.

 

Bron: RTL Nieuws