Lukt het jou niet om wakker te worden van de wekker van je smartphone, en ben je op zoek naar een echte ouderwetse wekker? Of wil je er gewoon zeker van zijn dat jouw wekker altijd afgaat, ook als je telefoon leeg is of als je die een keer niet bij je hebt? Dan is het verstandig om een ‘normale’, ouderwetse wekker te kopen. Dit is onze top 6 analoge wekkers!

Bekijk de leukste analoge wekkers direct bij:
> bol.com
> HEMA
> Blokker

 

Analoge wekker top 6 | Snel naar:

  1. Atrium analoge wekker
  2. HEMA reiswekker analoog
  3. Luxime wekker analoog
  4. Eagle traditionele wekker
  5. Bellenwekker HEMA
  6. Analoge reiswekker

 

De voordelen van een analoge wekker

Ben je altijd bang dat je niet wakker wordt van de wekker voor dat belangrijke tentamen, je rijexamen of een sollicitatiegesprek? Of ben je van plan om niet meer met je telefoon in de buurt van je bed te slapen voor een betere nachtrust? Dan is het een goed idee om een ouderwetse wekker te kopen. Zo voorkom je dat je door je wekker heen slaapt als je die vergeet in te stellen op je mobiel of je telefoon is uitgevallen, en weet je zeker dat je altijd wakker wordt.

Als het gaat om een retro wekker, heb je analoge en digitale wekkers. Maar welke kun je dan eigenlijk beter nemen, en wat zijn de verschillen? Een digitale wekker heeft alleen cijfers, en werkt vaak op stroom. Een analoge wekker heeft een wijzerplaat, zoals een klok, en werkt meestal op batterijen. Natuurlijk ligt het maar net aan je persoonlijke voorkeur wat je fijner lezen vindt. Maar, als je de wekker overal neer wil kunnen zetten en ook mee wil kunnen nemen op reis, ook als je niet zeker weet of er stroom is, dan is een analoge wekker juist handig. Deze werkt namelijk op batterijen en kun je daarom ook gebruiken als er geen stopcontact is!

 

De 6 beste retro wekkers

Wij gingen op zoek naar de handigste, leukste en beste analoge wekkers. Dit zijn onze 6 favoriete retro wekkers!

1. Atrium analoge wekker

atrium analoge wekker

Ben je op zoek naar een handige analoge wekker met een moderne retro uitstraling? Deze wekker van Atrium heeft een tijdloos zilvergrijs design en werkt op batterijen. Daarom kun je ‘m gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Deze wekker ontvangt signaal via het tijdsein DCF77 bij Frankfurt, waardoor ‘ie altijd precies klopt en automatisch van zomer- naar wintertijd overschakelt. De wekker kun je instellen via de knop aan de zijkant, en heeft een snooze functie voor als je toch nog even 5 minuten langer wil blijven liggen.

> Bekijk de Atrium analoge wekker bij bol.com

2. HEMA reiswekker analoog

hema reiswekker analoog

Ben je op zoek naar een handige retro wekker om op reis te gebruiken? Dan is deze reiswekker van HEMA ideaal! Deze analoge wekker heeft een compact design en is slechts 6,5 x 6,5 centimeter groot, waardoor je ‘m super makkelijk mee kunt nemen in je koffer of backpack. Daarnaast kost ‘ie nog geen tientje, dus als je ‘m op reis kwijtraakt of als ‘ie stukgaat, is het niet het einde van de wereld. De wijzerplaat heeft verlichting die je met het knopje op de achterkant aan kunt doen, en automatisch weer uitgaat.

> Bekijk de analoge reiswekker bij HEMA

3. Luxime wekker analoog

luxime wekker analoog

Als je op zoek bent naar een retro wekker die toch ook een modern design heeft, zit je met deze analoge wekker van Luxime sowieso goed. Deze klok is beschikbaar in allerlei verschillende kleurtjes, waarbij de de ring aan de voorkant een andere kleur heeft dan het achterste gedeelte van de wekker. Deze wekker maakt geen tikgeluid, waardoor je heerlijk kunt slapen en niet hoeft te wennen aan het getik van je nieuwe klok. Het alarm van de wekker heeft een snooze functie en de wijzerplaat heeft verlichting.

> Bekijk de Luxime wekker bij Blokker

4. Eagle traditionele wekker

eagle traditionele wekker

Op zoek naar een echte ouderwetse retro wekker? Deze traditionele wekker van Eagle heeft een leuk ouderwets design, maar werkt hartstikke goed en biedt alle moderne functies die je nodig hebt. De wekker heeft slechts een paar knoppen, waardoor ‘ie gemakkelijk te gebruiken is en je het alarm in no time instelt. Daarnaast heeft de wijzerplaat subtiele verlichting, waardoor je ’s nachts goed ziet hoe laat het is, zonder dat je direct verblind wordt. En het alarm van de wekker is ook nog eens lekker luid, waardoor je je nooit meer verslaapt.

> Bekijk de Eagle traditionele wekker bij bol.com

5. Bellenwekker HEMA

bellenwekker hemad

Nog zo’n leuke ouderwetse wekker met retro design is deze bellenwekker van HEMA. Voor slechts iets meer dan een tientje haal je dit alarm in huis, en voelt het net alsof je wakker wordt in de film. Deze wekker werkt op batterijen, dus als de stroom uitvalt of je geen stopcontact in de buurt van het bed hebt, kun je ‘m alsnog gemakkelijk gebruiken. Daarnaast beschikt de wekker over verlichting achter de wijzerplaat en is het alarm heel makkelijk in te stellen.

> Bekijk de bellenwekker bij HEMA

6. Analoge reiswekker

analoge reiswekker

Ben je op zoek naar een super compacte reiswekker zodat je je nooit meer verslaapt als je uit moet checken uit je hostel of een stadstour hebt geboekt? Deze analoge reiswekker van Blokker is slechts 6 bij 3 centimeter, en past daardoor super handig in je tas. Met zijn lichtblauwe design van de wekker ook nog eens goed op, en raak je hem nooit kwijt tussen je spullen. De wekker werkt op slechts één batterij en is bestand tegen schokken of stoten tijdens het reizen.

> Bekijk de analoge reiswekker bij Blokker

 

De beste retro wekker

Welke analoge wekker dé beste is, kunnen wij natuurlijk niet zeggen. Want uiteindelijk ligt het ook aan waar je naar op zoek bent natuurlijk. Wil je een echte retro wekker? Dan kun je voor één van de ouderwetse wekkers met bellen gaan. Ben je vooral op zoek naar een handige wekker voor op reis? Dan is een analoge reiswekker juist misschien wel wat voor jou. Waar je ook voor kiest, met één van deze opties zit je sowieso goed. Ben je niet op zoek naar een analoge wekker, maar juist naar een moderne digitale wekker met natuurlijk licht? Dit zijn de beste wake-up light wekkers!

 

Voor alle aanbiedingen op de website van Studenten Wegwijzer geldt altijd OP=OP. Wij hebben helaas niet in de hand wanneer de prijzen veranderen of aanbiedingen uitverkocht zijn. We proberen dit zo goed mogelijk in de gaten te houden.