Als je dacht dat je alleen in de zomer kunt barbecueën, heb je het mis! Je kunt het hele jaar door barbecueën. Dus nodig je familie en vrienden uit en geniet van een heerlijke, sfeervolle en vooral lekkere BBQ in het najaar! Heb je advies nodig voor een geslaagd herfst BBQ? Lees dan vooral verder en organiseer een gezellige herfst-BBQ in jouw studentenhuis! 

 

Familie en vrienden 

Een BBQ is natuurlijk leuker met familie en vrienden. Nodig daarom al je dierbare uit. Ze zullen verrast zijn, maar wanneer je uitlegt wat een herfst BBQ precies inhoudt, zijn ze zo overgehaald! Zorg er wel voor dat iedereen zich warm aankleedt, je wilt niet dat ze kouvatten.   

 

Decoratie 

Decoratie is erg belangrijk tijdens een herfst BBQ. Gebruik daarom voornamelijk herfstkleuren en natuurlijke items. Voorbeelden van herfstkleuren zijn: geel, oranje, rood, bordeaux en bruin. Je kunt deze kleuren voor laten komen in een tafelkleed, servies, servetjes en meer. Ook kun je door middel van herfstbladeren, noten en takken een DIY (do it yourself) krans of versiering maken.     

 

Sfeer

In de herfst wordt het sneller donker, waardoor er snel een gezellige sfeer ontstaat. Niets is lekkerder dan omringt te zijn met familie en vrienden, een warm dekentje, kaarsjes of lichtjes aan te hebben, onder het genot van heerlijk vlees en warme dranken. Het geritsel van de BBQ kan rustgevend zijn als achtergrondgeluid, maar je kunt natuurlijk ook muziek opzetten of zelf muziek maken. 

 

Herfstgerechten 

Koude salades en broodjes zijn een ‘no go’ voor een herfst BBQ. Je wilt namelijk alleen maar warme BBQ recepten bereiden tijdens de herfst. Denk aan: zoete aardappel spiesjes, kerrie varkenskarbonade, Portugese kip piri piri, andere soorten vlees/vegetarische opties, gepofte aardappels, groentes, warme salades met geroosterde aubergine en meer. 

Ben je geen ster achter de BBQ maar wil je toch een barbecue organiseren? Dan kun je ook BBQ bestellen! Er wordt een complete BBQ verzorgd, de afwas wordt gedaan, het wordt gratis bezorgd in NL en BE en meer. 

 

Details 

Tijdens het BBQ’en moet je op een paar kleine dingen letten. Zorg er ten eerste voor dat de BBQ een deksel heeft. In het najaar wordt er namelijk met een gesloten deksel gebarbecued. Zo houd je de warmte in de barbecue. Ten tweede moet je de barbecue buiten de wind plaatsen. Door koude wind wordt het vlees minder snel gaar. Ook kun je eerst beginnen met een stuk vlees dat snel gaar is, niemand wil te lang wachten op een stukje vlees. Ten slotte is een warm nagerecht een ‘must’ tijdens een BBQ in het najaar. Wees daarom creatief en maak een heerlijk warm nagerecht. Denk aan: lava cakes, appel crumble, Nutella pannenkoeken en meer.