Een warme zomeravond, een biertje in je hand en gezellig in de tuin met vrienden of huisgenoten. Dat klinkt als de perfecte bbq avond. De bbq avondjes zijn meestal één van de leukste avonden van de zomer, terwijl dit helemaal niet veel geld hoeft te kosten. Het is in ieder geval veel goedkoper dan uiteten gaan en vaak ook nog eens gezelliger. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is de beste bbq! Je hebt namelijk een aantal barbecues die goed betaalbaar zijn voor studenten, in een studententuin of op een balkon passen, en ook nog eens van goede kwaliteit zijn. In deze blog vind je alles wat je nodig hebt om de beste bbq avond te kunnen organiseren in jullie studentenhuis!

Bekijk direct alle barbecues
Coolblue | BBC | Blokker | Leenbakker

 

Snel naar de:

Top 3 beste houtskool bbq

  1. Blokker houtskool tafel BBQ New Jersey
  2. Princess 2-in-1 barbecue Hybride
  3. vidaXL Kogelbarbecue houtskool met wieltjes

Top 3 beste gas bbq

  1. Campingaz Party Grill
  2. Buccan BBQ
  3. vidaXL Gasbarbecue

Top 3 beste bbq accessoires

  1. De beste bbq thermometer
  2. Bbq gereedschapsset

 

De beste bbq – Wat moet je weten?

Het is goed om te weten dat er verschillende soorten barbecues zijn, en dat er niet maar één de beste bbq is. Zo zijn er allereerst houtskool bbq’s, die erg populair zijn. Deze is het meest geschikt voor een tuin, park of op het strand. Het is iets minder handig op een balkon, omdat deze best wel veel roken. Het duurt even voordat de houtskool barbecue warm is, maar uiteindelijk krijgen je gerechten wel een authentieke rooksmaak. Een gas bbq is daarentegen wel geschikter voor een balkon, omdat deze meestal compact is. Ook is deze heel gemakkelijk in gebruik als je wat vaker wil barbecuen, je hebt hem namelijk binnen no-time aan. Naast de barbecue zijn een aantal accessoires ook niet overbodig, zoals een bbq thermometer en een goede gereedschapsset.

 

Beste houtskool bbq

Om je keuze iets makkelijker te maken, hebben we hieronder de drie beste houtskool bbq’s op een rijtje gezet. Hierbij is rekening gehouden met de prijsklasse, kwaliteit en de praktische voordelen.

1. Blokker houtskool tafel bbq New Jersey

beste bbq blokker houtskool

Deze tafel bbq is één van de beste houtskool bbq’s, omdat je deze heel gemakkelijk op je tafel kan zetten en je dus geen ruimte hoeft te maken op de grond. Ook is dit model zo compact en heeft het een handig handvat zodat je hem gemakkelijk mee kan nemen naar het park of naar het strand. Daarnaast is deze zo klein dat je hem na het barbecuen zonder moeite kan schoonmaken en opruimen. Ten slotte is deze bbq heel goed betaalbaar, want hij kost maar 24,99!

> Check de Blokker houtskool tafel BBQ hier

2. Princess 2-in-1 barbecue Hybride

beste bbq 2in1

Wat deze bbq bijzonder maakt is dat je niet alleen kunt genieten van de lekkere voordelen van een houtskool bbq, maar je ook voor gemakt kunt kiezen. Wanneer je even snel wil barbecuen, kun je ook gewoon de stekker erin steken en elektrisch barbecuen. Deze barbecue kan namelijk beide! Ideaal toch? Ook deze bbq kun je gemakkelijk op tafel zetten en daarna opbergen.

> Bekijk de 2-in-1 bbq bij BBC

3. vidaXL Kogelbarbecue houtskool met wieltjes

beste bbq vidaxxl

De derde bbq van de beste houtskool bbq’s kan ideaal zijn, doordat deze iets groter is dan de vorige barbecues. Hierdoor kun je met meer vrienden tegelijk barbecuen. Ook kun je deze ondanks de grootte gemakkelijk verplaatsen door de wieltjes.

> Schaf de vidaXL Kogelbarbecue houtskool aan bij Leenbakker

 

Beste gas bbq

Ga je liever voor een gas bbq? Check hieronder de top 3 beste gas bbq.

1. Campingaz Party Grill

beste bbq gas cool blue

De Campingaz bbq heeft veel mogelijkheden. Zo kun je binnen een paar minuten beginnen met je barbecue en kun je de deksel omgekeerd als wok pan gebruiken. Daarnaast heb je een grillrooster en een bakplaat. De pootjes kun je er gemakkelijk afschroeven zodat je hem makkelijk mee kan nemen naar een andere plek. De gas barbecue iets iets duurder dan de houtskool barbecues, maar wel met meer gemakken.

> Bekijk de Campingaz beste gas bbq bij Coolblue

2. Buccan BBQ

beste bbq gas blokker

Deze gas bbq kan weer heel handig zijn doordat je hem op tafel kan zetten en hij niet veel rookt door het gas, ideaal dus voor op je kleine balkon! De bbq heeft een grote brander met regelbare gastoevoer, wat resulteert in een perfecte temperatuurregeling.

> Check de Buccan BBQ hier bij de Blokker

3. vidaXL Gasbarbecue

beste bbq gas vidaxl

Willen jullie echt vaak buiten gaan koken in heb je de ruimte om te investeren in een grotere gas barbecue? Dan is de vidaXL Gas barbecue een betaalbare barbecue vergeleken met de andere grote bbq’s. Met deze bbq kun je echt een gezellig tuinfeest geven en is daarom naar onze mening één van de beste bbq’s. De zijtafels bieden ruimte voor het maken van extra sauzen en/of bijgerechten. Door de wielen kun je de bbq gemakkelijk verplaatsen.

> Check de beste vidaXL gasbarbecue bij Leenbakker

 

De beste bbq – Accessoires

Om de beste bbq avond te organiseren, heb je ook een aantal accessoires nodig. Hieronder vind je een goede bbq thermometer en een handige gereedschapsset.

1. De beste bbq thermometer

beste bbq thermometer

De Orange85 Barbecue Thermometer is superhandig en betaalbaar. Voor 14,95 kun je gemakkelijk de temperatuur in je bbq meten zodat je de lekkerste gerechten kunt bereiden.

> Koop de beste bbq thermometer bij de Leenbakker

2. Bbq gereedschapsset

beste bbq gereedschap

De Azzurro BBQ Toolset 3-delig is alles wat je nodig hebt om je vlees op de barbecue te verzorgen.

> Vind de Azzurro bbq Toolset bij Coolblue

 

Hopelijk kan jij door deze beste bbq’s voor studenten de leukste zomeravonden beleven! De beste bbq’s worden regelmatig bijgewerkt op basis van onze eigen expertise, de best verkochte bbq’s bij de meest populaire webwinkels en de website statistieken van Studenten Wegwijzer.

 

Voor alle aanbiedingen op de website van StudentenWegwijzer geldt altijd OP=OP. Wij hebben helaas niet in de hand wanneer de prijzen veranderen of aanbiedingen uitverkocht zijn. We proberen dit zo goed mogelijk in de gaten te houden.