De meeste studenten die op kamers gaan wonen, nemen waardevolle spullen mee. Denk aan een laptop, telefoon en andere elektronica. Het is belangrijk om deze spullen te beschermen tegen schade en diefstal, maar ook voor als je iets kwijtraakt. Een inboedelverzekering voor je studentenkamer kan hierbij helpen. Maar wat is een inboedelverzekering? En waar moet je op letten als je er een gaat afsluiten? Dat lees je hier!

> Of ga direct naar de goedkoopste inboedelverzekering voor studenten

 

Waarom een inboedelverzekering?

Tijdens je studententijd heb je natuurlijk niet alleen een laptop en telefoon, maar ook veel andere spullen. Je wil er waarschijnlijk liever niet over nadenken, maar in ieder huis bestaat er een kans dat er ingebroken wordt of dat er brand ontstaat. En behalve dat dat op zich al supererg is, zijn de financiële gevolgen hiervan ook niet prettig. Om deze hoge kosten te dekken, kun je een inboedelverzekering afsluiten. Zo hoef je niet (ook nog) zelf voor de kosten op te draaien.

 

Hoeveel kost een inboedelverzekering?

De kosten van een inboedelverzekering voor je studentenkamer zijn afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Zoals bijvoorbeeld de waarde van je spullen, de hoogte van het eigen risico en natuurlijk de dekking waar je voor kiest (daarover hieronder meer). Over het algemeen is de premie voor studenten redelijk laag, omdat je meestal niet een heel huis hoeft te verzekeren. En je hebt minder spullen in huis dan een heel huishouden. Het is wel belangrijk om verschillende verzekeraars te vergelijken. Zo vind je de verzekering die het beste bij jou past.

 

De goedkoopste* en beste inboedelverzekeringen voor studenten 2023

 

FBTO inboedelverzekering     Centraal Beheer inboedelverzekering

> Of bekijk hier alle verzekeraars

* Bovenstaande premies zijn vanaf premies inclusief 21% assurantiebelasting. De premies zijn voor het laatst bijgewerkt op 10 september 2023 en zijn gebaseerd op deze ijkgegevens. Als de premie van de verzekeraar blijkt af te wijken van de hierboven getoonde premies, dan is de premie van de verzekeraar uiteraard leidend.

 

Wat dekt een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering dekt verschillende soorten schade aan je spullen in je studentenkamer. Bijvoorbeeld schade door inbraak, diefstal, brand, waterschade en andere onvoorziene gebeurtenissen. De exacte dekking kan verschillen per verzekeraar en verzekeringspolis, dus het is belangrijk om de voorwaarden van de verzekering goed door te lezen voordat je een keuze maakt.

1. Basisdekking

De meeste inboedelverzekeringen bieden een basisdekking waarmee je verzekerd bent tegen schade door bijvoorbeeld water, brand en inbraak. Check van tevoren even goed de polisvoorwaarden, want soms wordt met een basisdekking niet alles gedekt.

2. Uitgebreide dekking

Naast de basisdekking, kun je ervoor kiezen om een uitgebreide dekking af te sluiten. Dit is een aanvullende verzekering op de basisdekking. Met een uitgebreide dekking ben je ook verzekerd tegen schade van bijvoorbeeld je vriezer of koelkast, een lek in waterleidingen, en door schade van schroeien of smelten.

3. Allrisk dekking

De allrisk dekking is de meest uitgebreide vorm die je kunt afsluiten voor je inboedelverzekering. Met een allrisk inboedelverzekering ben je verzekerd tegen schade van de basis- en uitgebreide dekking, maar ook tegen onverwachte gebeurtenissen van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan een natuurramp, oorlog, terrorisme, etc.

 

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een inboedelverzekering voor je studentenkamer?

Bij het afsluiten van een inboedelverzekering voor je studentenkamer zijn er een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten:

  1. Dekking: dekt de verzekering voldoende?
  2. Eigen risico: hoe hoog zet je jouw eigen risico? En kun je dat betalen als er iets gebeurt?
  3. Premie: vergelijk de premies bij verschillende verzekeraars, zodat je altijd de beste prijs hebt.
  4. Polisvoorwaarden: lees de polisvoorwaarden goed door, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 

Hoe sluit je een inboedelverzekering af voor je studentenkamer?

Het afsluiten van een inboedelverzekering voor je studentenkamer is over het algemeen eenvoudig en kun je gewoon online doen. Zorg ervoor dat je alle benodigde informatie bij de hand hebt, zoals de waarde van je spullen en eventuele specifieke vereisten van de verzekeraar.

 

Sluit direct een inboedelverzekering af bij:
> FBTO
> Centraal Beheer

> Of bekijk alle verzekeraars

 

Een inboedelverzekering kan je veel rust geven, en vooral veel geld besparen als er schade wordt veroorzaakt aan jouw (dure) spullen. Neem vooral de tijd om de juiste inboedelverzekering voor jouw studentenkamer te zoeken, zo vind je er sowieso een die goed bij jou en jouw huis of studentenkamer past!