Ben je op zoek naar een manier om (een gedeelte van) je huis te verwarmen? Dan is de kans groot dat je kijkt naar het aanschaffen van een convector verwarming. Er zijn tientallen verschillende modellen op de markt: wij vertellen je wat de beste opties zijn en waar je op moet laten bij de aanschaf van deze kachels.

Bekijk direct de beste convector verwarming bij:
> Coolblue
> bol.com

 

Top 5 convector verwarming | Snel naar:

  1. Auronic Elektrische Convectorkachel
  2. Mill OIL2000WIFI3
  3. Fuave Kopenhagen 2000
  4. Alpina Elektrische Convectorkachel
  5. Auronic Elektrische Kachel

 

Waarom een convector verwarming?

De keuze voor een convector verwarming ten opzichte van de traditionele centrale verwarming kent een aantal voordelen. De grootste daarvan is het perfecte rendement. Via CV gaat namelijk warmte verloren in de leidingen, maar bij de elektronische oplossing van convector verwarmingen geldt dat niet. Bovendien zijn de modellen erg mobiel: overal waar een stopcontact zit, kun je de verwarming aansluiten en op die manier ook verplaatsen. Op die manier kun je ruimtes tijdelijk extra verwarmen, of met je meenemen terwijl je je door het huis verplaatst. Bovendien zijn elektronische kachels geruisloos, waardoor ze perfect zijn voor een slaapkamer of studiekamer.

Waar moet je rekening mee houden?

Er is een aantal dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een convector verwarming. Het belangrijkste is dat je moet weten hoe groot de ruimte is die de kachel moet verwarmen. Ook kun je een keuze maken tussen of je een oliegevuld model wil of niet: die zijn duurder, maar houden de ruimte wel langer warm. Tot slot komen de kachels in veel verschillende vormen en maten, dus is het slim er een te kiezen die goed past bij je persoonlijke smaak en inrichting van het interieur.

 

Top 5 convector verwarming

Met deze zaken in het achterhoofd geven we je de 5 beste opties voor de beste verwarming!

1. Auronic Elektrische Convectorkachel

Auronic Elektrische Convectorkachel

De convectorkachel van Auronic is een topper als het gaat om prijs-kwaliteitverhouding. De relatief goedkope kachel wordt aanbevolen voor ruimtes tot 22 vierkante meter, en is beschikbaar in een witte of zwarte variant. Het toestel kent drie standen (750W, 1250W en 2000W) die via een draaiknop aan de zijkant van het apparaat gemakkelijk te kiezen zijn. Ook handig: er zitten handvatten aan, waardoor je ‘m makkelijk verplaatst van de ene naar de andere ruimte.

> Bekijk de Auronic Elektrische Convectorkachel bij bol.com

2. Mill OIL2000WIFI3

Mill OIL2000WIFI3

Wil je voor een premium product gaan? Kijk dan naar de convector verwarming van Mill. Deze oliegevulde kachel kun je gemakkelijk bedienen via een app of via je smart speaker. Het apparaat kent bovendien tal van veiligheidsoplossingen, zoals een kinderslot, een omval- en overhittingsbeveiliging. Bovenal zien ze er erg stijlvol uit door het dunne design en strakke wit-zwarte kleuren. Deze convector verwarming van Mill is geschikt voor ruimtes tot 23 vierkante meter.

> Bekijk de Mill OIL2000WIFI3 bij Coolblue

3. Fuave Kopenhagen 2000

Fuave Kopenhagen 2000

De Fuave Kopenhagen 2000 blinkt uit in mobiliteit. Dankzij de wieltjes onder het toestel verplaats je deze binnen een handomdraai van ruimte naar ruimte. Toch liever een vaste plek? Dan wordt er een beugel bij geleverd waarmee je ‘m aan de muur kunt hangen. De kachel kent drie standen, waaronder een eco stand en een anti-vorst stand waarbij de temperatuur in de kamer nooit onder de 5 graden celsius gaat. Er zijn uitvoeringen beschikbaar voor ruimtes tot 16 of tot 20 vierkante meter.

> Bekijk de Fuave Kopenhagen 2000 bij Coolblue

4. Alpina Elektrische Convectorkachel

alpina Elektrische Convectorkachel

Ben je op zoek naar een apparaat dat grote ruimtes kan verwarmen, kijk dan eens naar de convector verwarming van Alpina. Die is geschikt voor ruimtes tot wel 42 vierkante meter. Hij gaat ook nog eens als een raket: dankzij de turbofunctie is de ruimte in een mum van tijd verwarmd. En natuurlijk geruisloos, waardoor ‘ie perfect in een woonkamer of studeerkamer kan.

> Bekijk de Alpina Elektrische Convectorkachel bij bol.com

5. Auronic Elektrische Kachel

Auronic Elektrische Kachel

Niet alle convector verwarmingen zijn geschikt voor in de badkamer. Sterker nog: de meeste niet, omdat ze meestal niet waterdicht zijn. Daar speelt de elektrische kachel van Auronic slim op in. Dankzij de IP24 beschermingsgraad tegen vocht is deze prima te gebruiken in vochtige ruimtes tot 22 vierkante meter. Hij ziet er dankzij het zwarte design ook strak uit, en ook het LED-display inclusief touch display helpt mee aan het moderne karakter van de kachel.

> Bekijk de Auronic Elektrische Kachel bij bol.com

 

De beste convector verwarming kiezen

Uiteindelijk hangt het helemaal van je huis en voorkeur af welke verwarming het beste bij jou past. Zorg ervoor dat je in ieder geval weet hoe groot het huis is dat je wil verwarmen, en bedenk wat voor model – oliegevuld of niet – je aan wil schaffen. En je budget speelt natuurlijk ook een rol. Op zoek naar nog wat extra warmte deze winter? Bekijk de beste tweepersoons elektrische dekens!

 

Voor alle aanbiedingen op de website van Studenten Wegwijzer geldt altijd OP=OP. Wij hebben helaas niet in de hand wanneer de prijzen veranderen of aanbiedingen uitverkocht zijn. We proberen dit zo goed mogelijk in de gaten te houden.