Een dubbele frituurpan is voor vele een ideale uitkomst. Stel je voor, je wil samen met je huisgenoten een frietje en een broodje kroket avondeten. Dit wil je dan natuurlijk tegelijk warm op je bord hebben liggen, waar je al meteen tegen een probleem aanloopt. De kroket moet namelijk op een lagere temperatuur gefrituurd worden dan de friet. Als je de frietjes en de kroketten in dezelfde frituurpan doet, krijg je of slappe frietjes of een aangebrande kroket. Oplossing: een dubbele frituurpan! Een dubbele frituurpan heeft namelijk twee pannen en hierdoor schommelt de temperatuur van het vet een stuk minder. Ideaal! Check meteen de top 8 van de beste dubbele frituurpannen.

 

Of bekijk meteen alle dubbele frituurpannen bij:
> bol.com
> Coolblue
> Blokker

Top 8 beste dubbele frituurpannen | Snel naar:

 1. Inventum GF800HLD
 2. Tomado TDF6001B
 3. Blokker BL-92001 Friteuse
 4. Tefal FR3610 Double Pro
 5. Aigostar Feast 30VDW
 6. Bourgini 18.2050 Friteuse
 7. Princess 182074 Double Basket
 8. Hendi Frituurpan 2x 4 Liter

 

Waar let je op bij een dubbele frituurpan?

Je wil dus een frituurpan kopen, maar waar let je precies op? Misschien denk je, als hij mijn eten maar frituurt. Maar frituurpannen verschillen wel degelijk van elkaar. Bekijk hieronder waar je op kunt letten bij het aanschaffen van een (dubbele) frituurpan.

 • Hoe groot is het laadvermogen? Een laadvermogen van 0,5 kg is geschikt voor 1 tot 2 personen. 1,5 kg is geschikt voor 5 tot 6 personen.
 • Is de frituurpan veilig genoeg? Iedere frituurpan heeft een koude greep, maar wellicht wil jij ook een koude buitenkant.
 • Heeft de frituurpan een koude zone? Hierdoor blijft het onderste gedeelte van de pan koud, waardoor frituur restjes niet verbranden. Hierdoor blijft het frituurvet veel langer schoon.
 • Is de frituurpan makkelijk in gebruik? Welke handige trucjes kent de frituurpan? Denk bijvoorbeeld aan een temperatuurlampje, een kijkvenster of een geurfilter.
 • Kan je de frituurpan makkelijk schoonmaken? Hoeveel onderdelen mogen in de vaatwasser?

 

Dubbele frituurpan | Top 8 2023

Om jou een eindje op weg te helpen bij het aanschaffen van een nieuwe dubbele frituurpan, is onderstaande top 8 opgezet. Neem ‘m snel door!

1. Inventum GF800HLD

dubbele-frituurpan-inventum

Deze frituurpan staat op onze nummer 1, doordat hij handige functies kent waardoor jij het lekkerste eten kunt bereiden. Door de schud indicator krijg je na een aantal minuten – gebaseerd op de eindtijd – een seintje dat je de pan even moet schudden. Hierdoor krijg jij de lekkerste knapperige frietjes, snacks of groentes. Je kunt jouw eten roosteren, braden, bakken en drogen. Na gebruik stop je de manden en roosters gemakkelijk in de vaatwasser, het schoonmaken kost dus weinig werk. In deze friteuse bak je, door middel van de duo knop, in totaal frietjes voor 5 tot 6 mensen tegelijk.

> Bekijk de Inventum GF800HLD bij Coolblue

2. Tomado TDF6001B

dubbele-frituurpan-tomado

Met deze frituurpan met twee pannen frituur je gezonder (ja, je leest het goed) door de koude zone technologie. Doordat het onderste gedeelte koud blijft, verbranden alle restjes van de friet, snacks of groentes niet. Wanneer dit wel gebeurt, wordt jouw frituurvet heel vies en dit is erg ongezond. En je hoeft dus minder vaak het vet te vervangen doordat dit niet meer goed is. De pannen kun je er na afloop gemakkelijk uithalen en heeft veel vaatwasser bestendige onderdelen, waardoor je ‘m gemakkelijk schoonmaakt.

> Bekijk de Tomado TDF6001B op bol.com

3. Blokker BL-92001 Friteuse

dubbele-frituurpan-blokker

Wie de Blokker onderschat, snijd zichzelf daarmee in de vingers. Deze friteuse is weer één van de kwalitatieve producten van de Blokker. Doordat beide frituurpannen een inhoud hebben van 1 kilo, kun je voor een groot gezelschap eten bereiden. Ook ideaal dus voor een feestje. Alle losse onderdelen kun je zonder zorgen schoonmaken met behulp van de vaatwasser. Ten slotte zit er een handig opbergsysteem in voor alle snoeren, een dubbele verhittingsbeveiliging en een powerindicatielampje. Handig!

> Bekijk de BL-92001 Friteuse bij Blokker

4. Tefal FR3610 Double Pro

dubbele-frituurpan-tefal

Heb jij altijd zo’n hekel aan die frituurlucht in je huis na het frituren? Dan is deze Tefal FR3610 Double Pro een hele goede optie voor jou! De geurfilter houdt voor een groot deel de baklucht tegen. Door het tegengaan van verbrande restjes door de koude zone beperk je ook nare geuren. Daarnaast klap je deze friteuse gemakkelijk in door het handvat naar binnen te klappen, hierdoor berg je ‘m heel makkelijk op in je huis.

> Bekijk de Tefal FR3610 Double Pro bij Coolblue

5. Aigostar Feast 30VDW

dubbele-frituurpan-aigostar

Met het kijkraam in de deksel van deze frituurpan is jouw eten altijd precies lang genoeg gefrituurd. Check door het raam of jouw eten al bruin genoeg is of dat het er nog even in moet zitten. Het anti-vetfilter en de geurfilter zorgen voor een aangenaam gebruik. Ook deze pannen hebben een koude zone voor “gezonder” frituren en het langer goed houden van je frituurvet.

> Bekijk de Aigostar Feast 30VDW bij bol.com

6. Bourgini 18.2050 Friteuse

dubbele-frituurpan-bourgini

Deze friteuse met een volledig roestvrijstalen behuizing heeft een capaciteit van wel 5 liter. Een groot huishouden of grote eters? Geen zorgen! Verder heeft ‘ie een filterdeksel met een metalen vetfilter, een kijkvenster en is de binnenste stalen pan geschikt voor de vaatwasser. Bij deze frituurpan krijg je één grote mand als je bijvoorbeeld allee friet maakt, en twee kleine mandjes als je er ook iets anders bij wil maken.

> Bekijk de Bourgini 18.2050 Friteuse bij Blokker

7. Princess 182074 Double Basket

dubbele-frituurpan-princess

De Princess 182074 Double Basket kent acht verschillende bakprogramma’s, waardoor je zelf niet meer hoeft na te denken op welke temperatuur en hoelang je de pan aanzet. Vlees? Vis? Gedroogd fruit? Alles is mogelijk in deze pan. Met de sync functie zorgt hij ervoor dat twee verschillende programma’s tegelijk klaar zijn, waardoor je alles tegelijk op kunt eten. Na afloop stop je alle losse onderdelen gemakkelijk in de vaatwasser.

> Bekijk de Princess 182074 Double Basket bij Coolblue

8. Hendi Frituurpan 2x 4 Liter

dubbele-frituurpan-hendi

In deze frituurpan kun je voor veel mensen tegelijk eten bereiden. Daarnaast is deze pan extreem veilig door de maximaalthermostaat. Dit biedt de perfecte beveiliging tegen oververhitting, die je via de reset knop aan de onderkant van het element weer is in te schakelen. Ook hier zorgt de koude zone voor gezonde en kwalitatieve olie. De bediening van het apparaat is overzichtelijk en je vindt een controlelampje voor de temperatuur.

> Bekijk de Hendi Frituurpan 2x 4 Liter bij bol.com

 

Hopelijk kun jij met behulp van deze top 8 dubbele frituurpannen de lekkerste friet en snacks maken! Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt op basis van onze eigen expertise, de best verkochte frituurpannen bij de meest populaire webwinkels en de website statistieken van Studenten Wegwijzer.

 

Voor alle aanbiedingen op de website van Studenten Wegwijzer geldt altijd OP=OP. Wij hebben helaas niet in de hand wanneer de prijzen veranderen of aanbiedingen uitverkocht zijn. We proberen dit zo goed mogelijk in de gaten te houden.