Het nieuwe schooljaar staat alweer bijna voor de deur en dat betekent: nieuwe schoolspullen kopen! En schriften kunnen daarbij natuurlijk niet ontbreken. Een schrift gebruik je bijna bij ieder vak en na een jaar (misschien zelfs wel korter) ben je echt aan nieuwe toe. Om je een eindje op weg te helpen met het aanschaffen van de juiste schriften is deze blog opgesteld. Neem het snel door om goed voorbereid het nieuwe schooljaar in te gaan!

Bekijk meteen alle schriften bij:
> Hema
> bol.com
> Blokker

 

Waarom heb je een schrift nodig?

Tegenwoordig gaan er natuurlijk heel veel activiteiten van je studie via een laptop, iPad, smartphone of een ander elektronisch apparaat. Toch is een schrift geen overbodig luxe tijdens je studie. Tijdens hoorcolleges én werkgroepen is het heel erg nuttig om aantekeningen te maken van de stof en de besproken inhoud van de bijeenkomst. Soms worden er namelijk dingen besproken die niet terug te vinden zijn in een boek of powerpoint, maar wel van belang kunnen zijn bij het begrijpen van de stof. Daarnaast onthoud je dingen die je opschrijft beter dan de dingen die je alleen eens hoort. Ook dwalen je gedachtes minder snel af en kun je je beter concentreren op de bijeenkomt. Tijdens sommige bijeenkomsten mag je geen smartphone of laptop bij je houden en moet je je aantekeningen dus wel met de hand maken. Daarnaast kent aantekeningen maken met de hand meer voordelen. Vanuit verschillende onderzoeken is namelijk gebleken dat studenten die aantekeningen met de hand maakten, meer stof hadden onthouden en hoger scoorden op de inzicht vragen uit de tentamens. En voor het aantekeningen maken met de hand is een schrift natuurlijk een must!

 

Welk schrift heb je nodig?

Welk schrift je precies nodig hebt verschilt heel erg per studie en per student. Een aanrader is om bij je verschillende vakken eens te kijken of er informatie bekend is over de spullen die je nodig hebt. Om ervoor te zorgen dat je in ieder geval weet welke schriften er allemaal bestaan en waar je uit kan kiezen, is het onderstaande rijtje opgezet. Ga hem eens langs en check welke schriften jij nodig hebt voor aankomend jaar.

 

A4 of A5 schrift

Schriften kunnen verschillen in grootte. Welke maat handig is voor jou ligt erg aan de persoonlijke voorkeur. Als je het fijn vindt om je schriften makkelijk mee te nemen in je tas en ze sneller op te bergen is een A5 geschikt voor jou, maar als je het prettig vindt om een grote ruimte te hebben om te schrijven is A4 waarschijnlijk beter voor jou. Hieronder vind je een schrift van A4 formaat en van A5 formaat die wij je aanraden.

schrift A4

Bekijk alle A4 schriften bij:
> Hema
> bol.com

Of bekijk alle A5 schriften bij de
> Hema
> bol.com

 

Gelinieerd of geruit schrift

De inhoud van een schrift kan natuurlijk ook verschillen. De meest voorkomende vorm is lijntjes, waar je gewoon teksten op kunt schrijven. Dit is handig als je aantekeningen wil maken in de vorm van een tekst. Door de lijntjes blijft dit overzichtelijk en schrijf je recht. Daarnaast kan je ervoor kiezen om schriften aan te schaffen met ruitjes. Dit is juist weer handig als je vakken hebt waar je veel met cijfers werkt. Hierbij kun je denken aan wiskunde, scheikunde of natuurkunde. Je kunt in ieder vakje een getal zetten waardoor dit mooi gestructureerd blijft.

schrift gelinieerd

Een gelinieerd schrift aanschaffen? Bekijk hier alle schriften met lijntjes bij:
> bol.com
> Hema

 

 

schrift geruit

Bekijk hier alle schriften met ruitjes bij:
> Hema
> bol.com

 

Collegeblok

Je kunt er ook voor kiezen om een collegeblok aan te schaffen in plaats van een schrift of als aanvulling. In een collegeblok of in een notitieblok kun je vaak meer kwijt, doordat het meestal wat dikker en groter is dan een schrift. Dit kan handig zijn wanneer je een vak bijvoorbeeld een heel jaar hebt of als je verschillende vakken op één plek wil bijhouden.

schrift collegeblok

Bekijk hier alle collegeblokken:
> Hema
> bol.com
> bol.com

 

Hopelijk zul jij met behulp van deze informatie over schriften volgend jaar de beste aantekeningen maken! Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt op basis van onze eigen expertise, de best verkochte schriften bij de meest populaire webwinkels en de website statistieken van Studenten Wegwijzer.

 

Voor alle aanbiedingen op de website van Studenten Wegwijzer geldt altijd OP=OP. Wij hebben helaas niet in de hand wanneer de prijzen veranderen of aanbiedingen uitverkocht zijn. We proberen dit zo goed mogelijk in de gaten te houden.