Is jouw dagelijkse kopje koffie jouw reden om ’s ochtends op te staan? Of kun je de hele dag door wel wat koffie gebruiken? Dan kun je een kopje koffie gemaakt van koffiebonen vast en zeker waarderen. De extra verse koffie smaak maakt dat kopje koffie toch nog een stukje lekkerder. Daardoor kan een koffiezetapparaat met bonen een super goede aankoop zijn. Het enige nadeel is dat deze apparaten soms behoorlijk wat ruimte in beslag nemen. Gelukkig zijn er ook kleine koffiemachines met bonen beschikbaar! In dit artikel vind je een toplijstje voor de beste kleine bonen koffiemachine. Lees snel verder!

Of bekijk meteen alle bonen koffiemachines bij:
> Coolblue
> bol.com
> MediaMarkt

 

Kleine bonen koffiemachine | Inhoud

  1. Top 5 2024
  2. Koffiebonen of gemalen koffie?
  3. Hoe kies je een koffieapparaat met bonen?

Kleine bonen koffiemachine | Top 5 2024

Om je een eindje op weg te helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw kleine bonen koffiemachine, is onderstaande top 5 opgesteld. Deze top 5 is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar populaire aanbieders en houdt rekening met de punten die verderop in dit artikel worden uitgelegd.

1. De’Longhi Dinamica ECAM350.55.B

kleine-bonen-koffiemachine-longhi

Automatisch koffie met één druk op de knop (ook cappuccino en latte macchiato)
 Sla koffierecepten op
 Zet sneller twee kopjes koffie dan bij andere merken
Kunststof behuizing gaat minder lang mee dan roestvrijstaal

Lees verder
Deze koffiemachine biedt alles wat je nodig hebt. Op het LED-display kun je met één druk op de knop wel vier verschillende koffiespecialiteiten maken. Door het LatteCrema systeem krijgen alle melkspecialiteiten een romige en dikke schuimlaag. Het melkreservoir maakt zichzelf automatisch schoon na gebruik, super handig! Bij elke bereiding heb je de keuze om je kopje koffie te personaliseren. Beviel de smaak? Sla ‘m dan eenvoudig op in het display, zodat je ‘m gemakkelijk opnieuw kunt maken! Als je twee kopjes koffie wil, maalt het apparaat de koffiebonen in één keer, waardoor de machine extra snel is. Wil je liever cafeïnevrije koffie? Dan is er ook de mogelijkheid om koffie aan de bovenkant toe te voegen. Tot slot is de machine één van de kleinste apparaten waardoor je ‘m eenvoudig een plekje kunt geven.

Bekijk de De’Longhi Dinamica ECAM350.55.B bij:
> Coolblue
> bol.com
> MediaMarkt

2. SMEG BCC11BLMEU Zwart

kleine-bonen-koffiemachine-smeg

Super smal formaat
Pas de koffiesterkte aan per kopje
Heetwaterfunctie
Je kunt geen latte macchiato zetten

Lees verder
Met dit volautomatische koffieapparaat met bonen bereid je moeiteloos een ristretto, espresso, lungo of americano. Dit compacte model zet binnen enkele seconden en met één druk op de knop jouw perfecte kopje. Pas zelf de intensiteit aan en creëer hiermee je eigen koffierecepten. De heetwaterfunctie maakt het mogelijk om je kopje voor te verwarmen of een kop thee te zetten. Tot slot kun je de koffie-uitloop aanpassen, zodat elk formaat kopje er perfect onder past.

Bekijk de SMEG BCC11BLMEU Zwart bij:
> Coolblue
> bol.com

3. Melitta Caffeo Solo Silver Stripes

kleine-bonen-koffiemachine-melitta

Super smal formaat
Pas de koffiesterkte, hoeveelheid en temperatuur aan per kopje
Warmhoudplaat
Je kunt geen melkspecialiteiten maken

Lees verder
Dit kleine formaat is ideaal voor elk kopje koffie, omdat je gemakkelijk de sterkte, hoeveelheid en temperatuur kunt aanpassen. Je hebt de mogelijkheid om twee koppen koffie tegelijkertijd te zetten en door de warmhoudplaat blijven je kopjes lekker warm. Het automatische reinigings- en ontkalkingsprogramma zorgt ervoor dat je lang en zorgeloos kunt genieten van deze kleine koffiebonenmachine.

Bekijk de Melitta Caffeo Solo Silver Stripes bij:
> Coolblue

4. JURA ENA 4 Full Nordic White (EB)

kleine-bonen-koffiemachine-ena

Super smal formaat
Pas de koffiesterkte en hoeveelheid aan per kopje
Professional Aroma Grinder
Je kunt geen melkspecialiteiten maken

Lees verder
Dit 1-persoons mini koffiezetapparaat is perfect voor in een kleine keuken, aangezien hij super smal is. Toch zet je er wel heerlijke espresso’s, doppio’s of lungo’s mee. De Professional Aroma Grinder maalt de bonen gelijkmatig fijn, waardoor het aroma toeneemt en de smaak zo min mogelijk verloren gaat. Je kunt kiezen uit drie verschillende sterktes. De machine geeft zelf een seintje wanneer er onderhoud nodig is.

Bekijk de JURA ENA 4 Full Nordic White (EB) bij:
> Coolblue
> bol.com
> MediaMarkt

5. Krups Grind en Brew KM8328

kleine-bonen-koffiemachine-krups

Timer met zetcyclus
Aromavolle koffie met instelbare sterkte
Schoonmaakindicator
Kunststof behuizing gaat minder lang mee dan roestvrijstaal

Lees verder
Op het LED-display pas je eenvoudig de instellingen aan voor jouw perfecte kopje koffie. Dit apparaat kan met één keer aanvullen 10 tot 15 kopjes zetten. Het is eigenlijk een filterkoffiezetapparaat, maar dan met een ingebouwde bonenmaler. Met de timer en de zetcyclus staat jouw koffie klaar wanneer je ’s ochtends naar beneden komt. De machine houdt de koffie nog 30 minuten warm nadat hij is uitgeschakeld. Ten slotte kun je kiezen uit drie verschillende maalstanden. 

Bekijk de Krups Grind en Brew KM8328 bij:
> Coolblue
> bol.com

Koffiebonen of gemalen koffie?

Er bestaan veel soorten koffiemachines, waarbij je kunt kiezen tussen cups, capsules of verse koffiebonen. De keuze tussen zelf malen of voorgemalen koffie aanschaffen hangt sterk af van jouw persoonlijke voorkeur. Ben je op zoek naar een machine die de smaak van de koffie behoudt? Dan is een apparaat met verse koffiebonen de beste optie voor jou. De maximale versheid, smaak en aroma’s worden hierbij namelijk behouden. Gemalen koffie verliest sneller haar smaak doordat het wordt blootgesteld aan zuurstof en vocht. Bij verse koffiebonen komen de oliën pas vrij tijdens het zetten van een kopje koffie. Dit zorgt ervoor dat de intense smaken van koffie beter behouden worden.

Ook kan het zo zijn dat je liever een koffiemachine wil die sneller en kostenbesparend is. Dan kun je beter kiezen voor een koffiemachine voor gemalen koffie. Dit is namelijk vaak goedkoper dan kwalitatieve koffiebonen. Als je snelheid en gemak belangrijk vindt, is een gemalen koffiemachine een aanrader voor jou.

Hoe kies je een koffieapparaat met bonen?

Als je hebt besloten om een koffiemachine aan te schaffen die met verse koffiebonen werkt, is het tijd om naar de volgende keuzes te kijken. Allereerst zijn er drie verschillende types: een volautomatische, een pistonmachine of een filterkoffiezetapparaat met een ingebouwde bonenmaler. Met een volautomatische machine zet je gemakkelijk een kopje koffie van verse bonen, waarbij het ingebouwde bonenreservoir automatisch de koffiebonen maalt. Als je het leuk vindt om meer zelf te doen, is een pistonmachine misschien de beste keuze voor jou. Je kan hier hele lekkere koffie mee maken, maar het vraagt wel wat oefening en tijd voordat je dit goed onder de knie hebt. Ook nemen deze machines vaak veel ruimte in beslag in de keuken. Ten slotte kun je nog kiezen voor een filterkoffiezetapparaat met een ingebouwde bonenmaler. Dit kan een goede keuze zijn als je de smaak van filterkoffie toch wel heel lekker vindt.

Naast het type machine zijn er nog een aantal praktische overwegingen, zoals het formaat, het onderhoud, het design en extra functies. Let bijvoorbeeld op functies zoals het automatisch melk opschuimen of de bediening via een display of app. Kortom, zorg ervoor dat je alle opties goed doorneemt zodat je weet waar je uiteindelijk voor kiest.

 

Top 5 beste kleine bonen koffieapparaat

  1. De’Longhi Dinamica ECAM350.55.B
  2. SMEG BCC11BLMEU Zwart
  3. Melitta Caffeo Solo Silver Stripes
  4. JURA ENA 4 Full Nordic White (EB)
  5. Krups Grind en Brew KM8328

 

Hopelijk kun je aan de hand van dit toplijstje de beste keuze maken wat betreft jouw kleine bonen koffiemachine.

> Op zoek naar het beste Nespresso apparaat? Check dan dit artikel eens!