De makkelijkste en snelste manier om foto’s en video’s te maken is toch met je telefoon. Je hebt ‘m altijd bij je en je pakt ‘m er makkelijk bij. De camera’s van smartphones zijn tegenwoordig ook van hoge kwaliteit. Maar toch zijn bepaalde functies nog net niet zo doorontwikkeld als bij een cameralens. Gelukkig is hier een oplossing voor! Je kunt een losse lens aanschaffen, die je altijd op je smartphone kunt bevestigen. Hoe handig! In dit artikel vind je meer informatie over deze lens en een top 5 beste lens voor telefoon. Lees snel verder!

Of bekijk alle lenzen voor telefoons bij:
> bol.com

 

Inhoud

> Top 5 beste lens voor telefoon
> Lens voor telefoon | Waar let je op?

 

Top 5 beste lens voor telefoon

Om je te helpen bij het vinden van de beste lens voor telefoon, hebben wij een toplijstje voor je opgesteld. In deze top 5 vind je onze aanraders als je een goede lens voor je telefoon wil aanschaffen. Het lijstje is opgesteld op basis van grondig onderzoek bij betrouwbare aanbieders. Ook zijn de aspecten die onderaan dit artikel worden geschreven meegenomen. Neem het lijstje snel door!

1. DrPhone APEX APL-0.45WM 2 in 1 Groothoek & Macro lens loep

lens-voor-telefoon-drphone

Groothoek en macro lens
Professionele HD Lens
Makkelijk te bevestigen
Past niet op een telefoon met een lens groter dan 13mm diameter

Lees verder
Deze lens is super handig, aangezien je ‘m als telelens en als groothoeklens kunt gebruiken. De professionele HD Lens zorgt ervoor dat glas flare en ghosting voor reflectie vermindert. Je klemt de lens gemakkelijk op je telefoon door de bijgeleverde klip. Hij past op iedere smartphone waarvan de camera lens geen grotere diameter heeft dan 13 millimeter. Ook wordt er een handige tas bijgeleverd.

Bekijk de DrPhone APEX APL-0.45WM 2 in 1 Groothoek & Macro lens loep bij:
> bol.com

2. Professioneel universele smartphone macrolens

lens-voor-telefoon-macro

Microscoop macro lens
Geschikt voor de meeste smartphones
Makkelijk te bevestigen
⊖ Geen groothoeklens

Lees verder
Als je op zoek bent naar de beste zoomlens voor smartphone, kom je met deze een aardig eindje in de goede richting. Door deze lens op je smartphone te monteren, kun je hele scherpe foto’s maken. Ook details komen haarscherp op de foto of op de video. Deze lens bevestig je gemakkelijk op je smartphone door de meegeleverde klip.

Bekijk de Professionele universele smartphone macrolens bij:
> bol.com

3. Peachy Telefoon Camera Lens Kit 2-in-1

lens-voor-telefoon-peachy

Groothoek en macro lens
Hoogwaardig optisch glas met meerlaagse coating
Makkelijk te bevestigen
Past niet op een telefoon waarbij de camera in het midden zit

Lees verder
De nummer 3 in dit toplijstje heeft twee verschillende lenzen in één. Je kunt zowel de 0.45X ultra groothoek als de HD macro lens gebruiken op je smartphone. Met de groothoeklens wordt je beeld tot wel 60% extra vergroot. Zo kun je prachtige landschappen fotograferen of groepsfoto’s maken. Het hoogwaardige optische glas met coating zorgt ervoor dat je altijd scherpe foto’s kunt maken. Deze set wordt geleverd met een kunstleren hoesje om de lenzen in te bewaren.

Bekijk de Peachy Telefoon Camera Lens Kit 2-in-1 bij:
> bol.com

4. 18X Smartphone-Telelens

lens-voor-telefoon-18x

Telelens smartphone
Meegeleverde statief
Rubberen oogschelp
Geen groothoeklens

Lees verder
De 18X Smartphone-Telelens is de perfecte lens als kwalitatieve foto’s wil maken van objecten in de verte. Je kunt supergoed inzoomen en zelfs de kleinste details scherp op de foto zetten. Op de lens zit een rubberen oogschelp, waardoor hij heel comfortabel is in gebruik. Deze set wordt geleverd met een Tripod statief houder voor meer stabiliteit. Ideaal!

Bekijk de 18X Smartphone-Telelens bij:
> bol.com

5. Kikkerland Cameralens voor smartphone

lens-voor-telefoon-kikkerland

Macro lens, groot beeldhoek lens en fisheye lens
Makkelijk te bevestigen
Inclusief handig opbergzakje
Niet geschikt voor smartphones met meer dan één lens.

Lees verder
De laatste lens uit dit toplijstje is zeker niet de minste. Naast een macro lens en een groot beeldhoek lens heeft deze set ook een fisheye lens. Met een fisheye lens kun je ronde bollende foto’s, leuk voor speelse originele foto’s. Je bevestigt de lens gemakkelijk op een smartphone met één lens en hij wordt geleverd met een handig opbergzakje.

Bekijk de Kikkerland Cameralens voor smartphone bij:
> bol.com

 

Lens voor telefoon | Waar let je op?

Als je een lens voor je telefoon gaat aanschaffen, zijn er een aantal punten waar je op kunt letten. Alleen als je hier goed van op de hoogte bent, kun je de beste lens uitkiezen. Hieronder hebben we deze aspecten even kort voor je opgesomd.

  • Is de lens geschikt voor jouw smartphone? – Je moet de lens natuurlijk wel goed kunnen aansluiten op jouw smartphone. Zoek je juist een iPhone telelens, een lens voor een Samsung of één die geschikt is voor meerdere telefoons? Check in ieder geval goed of de lens compatibel is met jouw telefoon.
  • De kwaliteit van de lens – Maakt de lens mooie foto’s? Je schaft de lens immers aan om betere foto’s te maken, niet slechtere.
  • De bestendigheid – Zeker als je de lens mee wil nemen op bijvoorbeeld vakantie, is het handig als hij niet zomaar kapot gaat.
  • Het type fotografie – Wat wil je bereiken met de lens? Wil je graag een groothoeklens waarmee je landschappen kunt vastleggen? Of juist een macrolens waarmee je heel goed kunt inzoomen? Ook kun je nog kiezen voor een fisheye-lens voor speelse vervormde foto’s. Ten slotte bestaan er ook sets waarmee je alle lenzen kunt aanschaffen.
  • Gebruiksvriendelijkheid – Kun je de lens makkelijk meenemen? Stel je ‘m gemakkelijk in? Bevestig je de lens eenvoudig op de telefoon? Allemaal dingen die je kunt meenemen in je keuze.

 

Top 5 beste lens voor telefoon

  1. DrPhone APEX APL-0.45WM 2 in 1 Groothoek & Macro lens loep
  2. Professioneel universele smartphone macrolens
  3. Peachy Telefoon Camera Lens Kit 2-in-1
  4. 18X Smartphone-Telelens
  5. Kikkerland Cameralens voor smartphone

 

Hopelijk heeft dit artikel je goed geïnformeerd over de beste lenzen voor telefoons, zodat je de juiste keuze kunt maken.

> Op zoek naar een andere manier van foto’s maken? Check deze analoge camera’s dan eens!