Sinterklaas is inmiddels weer in Nederland aangekomen en dat betekent natuurlijk: cadeautjes! Schoencadeautjes, cadeautjes op 5 december en dan moet je ook nog wat ideeën overhouden voor de Kerst. Hoe leuk alle feestdagen ook zijn, het blijft altijd moeilijk om genoeg leuke cadeautjes te scoren in de decembermaand. Al helemaal veel mensen lopen tegen problemen aan bij het aanschaffen van cadeautjes voor een Sinterklaas dobbelspel. Deze cadeautjes mogen namelijk vaak niet te duur zijn, maar moeten wel voor iedereen die meedoet aan het spel leuk genoeg zijn om te winnen. Om je hier een handje mee te helpen hebben wij een top 10 van het leukste en origineelste cadeau dobbelen. Check ‘m snel!

Of bekijk alle cadeaus voor een dobbelspel bij:
> bol.com
> Hema
> Xenos

 

Top 10 leukste cadeaus dobbelen

  1. Beverbende Kaartspel
  2. Handgedecoreerde chocoladeletter melk
  3. Sokken poke bowl
  4. Geurkaars in pot
  5. Wekker met draadloze oplader bamboe
  6. Waterproof bluetooth speaker
  7. Ravensburger Weerwolven 1 Nacht
  8. Na-Apen gekke-dieren-meme spel
  9. Snuggle kleed en hoodie grijs
  10. Fotolijst aan ketting

 

Cadeau dobbelen | Wat is een dobbelspel?

Klinkt leuk zo’n cadeau dobbelen, maar wat houdt dat dobbelspel dan precies in? Veel mensen spelen rond sinterklaasavond met de hele familie, een vriendengroep of met collega’s een dobbelspel. Dit is een leuk alternatief als de kinderen inmiddels niet meer geloven in Sinterklaas en je toch iets leuks wil doen met Sinterklaas. Soms wordt dit spel ook nog gespeeld tijdens Kerst. Maar wat moet je precies doen? Iedereen koopt ongeveer twee of drie cadeautjes van een bedrag dat van tevoren is afgesproken, deze pakt iedereen in en neem je ingepakt mee. Alle cadeaus gaan op een stapel en ronde één kan beginnen, iedereen mag gooien met een dobbelsteen. Elke gooi betekent iets, één is bijvoorbeeld pak een cadeautje, twee is pak een cadeautje uit, drie is geef een cadeautje naar rechts, vier is een cadeautje naar links, vijf is pak een cadeautje af en bij zes geeft iedereen alle cadeautjes een plekje door. De precieze invulling kun je zelf bepalen, op internet vind je veel opzetten voor een dobbelspel. Als alle cadeautjes zijn uitgepakt begint ronde twee. Tijdens deze ronde staan de ogen op de dobbelsteen voor andere opdrachten. Je kunt voor deze ronde een timer zetten, wanneer deze afgaat is het spel afgelopen. De cadeaus die je op dat moment hebt, zijn de cadeaus die je mag houden.

 

Cadeau dobbelen | Top 10

Om inspiratie op te doen of om gewoon jouw cadeautjes te kopen, kun je onderstaande top 10 van leukste en origineelste dobbelspel cadeautjes eens doornemen.

1. Beverbende Kaartspel

cadeau-dobbelen-beverbende

Speel je het dobbelspel? Dan zijn spelletjes altijd goed als cadeau. Iedereen houdt van een spelletje en dit cadeau is leuk voor jong, oud, man en vrouw. Beverbende is een leuk en laagdrempelig spel dat niet uren duurt. Je kunt ‘m gemakkelijk meenemen op reis en op ieder moment van verveling even snel een potje spelen. Superleuk en handig om te hebben!

> Bekijk Beverbende bij bol.com

2. Handgedecoreerde chocoladeletter melk

cadeau-dobbelen-chocoladeletter

Naast spelletjes, zit je met eten ook altijd goed. Of mensen het nou toegeven of niet, iedereen houdt stiekem wel van chocola. Daarnaast hoort een chocoladeletter ook wel een beetje bij de tijd van het jaar toch? Bij de Hema hebben ze handgedecoreerde chocoladeletters die afgemaakt zijn met een zegel en een cadeautje. Wil je echt uitpakken, dan kun je drie letters kopen voor €10,-. Daar gaat vast om gevochten worden tijdens het spel!

> Bekijk één of drie chocoladeletters aan bij Hema

3. Sokken poke bowl

cadeau-dobbelen-poke-sokken

Wil je een lach op iemands gezicht toveren? Koop dan deze poke bowl sokken voor jouw dobbelspel! Naast dat ze onwijs grappig zijn, zijn ze ook nog eens lekker warm. Tijdens de winter zijn warme sokken voor in huis (of buitenshuis) natuurlijk superlekker om te krijgen. Leuk en praktisch!

> Bekijk de poke bowl sokken bij Xenos

4. Geurkaars in pot

cadeau-dobbelen-geurkaars

Deze geurkaars fleurt met haar blauwe kleur ieder huis op tijdens de wintermaanden. En dat kun je wel gebruiken in die donkere tijd. Ook is het natuurlijk heel aangenaam als je huis lekker ruikt in de tijd dat je juist veel binnen zit. Wanneer je deze geurkaars aanzet, ruikt de hele ruimte binnen een mum van tijd naar de kaars. De kaars is ook in andere kleuren verkrijgbaar.

> Bekijk de blauwe geurkaars bij Xenos

5. Wekker met draadloze oplader bamboe

cadeau-dobbelen-wekker

Weer een praktisch en leuk cadeautje, een wekker en oplader in één. Je hebt nog maar één draadje nodig op je nachtkastje voor je wekker en voor je telefoon. Je kunt namelijk gemakkelijk draadloos je telefoon, horloge of tablet opladen door deze op de wekker te leggen. Op de wekker zelf kun je natuurlijk goed de tijd aflezen in de nacht en je kunt een wekker zetten als je vroeg op moet staan. Ten slotte staat hij ook nog mooi in iedere slaapkamer door het bamboe-design.

> Bekijk de draadloze wekker bij Hema

6. Waterproof bluetooth speaker

cadeau-dobbelen-speaker

Wie wil er nou geen muziek luisteren onder de douche? Met dit dobbelspel cadeautje geef je iemand een superleuke toevoeging in zijn/haar badkamer, tuin of op iedere andere plek. Met de waterproof bluetooth speaker kun je draadloos via je telefoon overal waar je maar wil muziek luisteren. Regent het buiten of is het vochtig in de badkamer? Geen probleem!

> Bekijk de waterproof bluetooth speaker bij Hema

7. Ravensburger Weerwolven 1 Nacht

cadeau-dobbelen-weerwolven

Het Weerwolven spel is het ideale spel voor een groep, omdat je dit met veel mensen tegelijk kan spelen. Ook duurt één spel maar 10 minuten, waardoor iedereen zijn concentratie er goed bij kan houden. Het spel draait om liegen en bedriegen, je krijgt door middel van een kaartje een rol en je moet andere mensen ervan overtuigen dat je misschien wel een andere rol bent. Spannend…

> Bekijk het Ravensburger Weerwolven spel bij bol.com

8. Na-Apen gekke-dieren-meme spel

cadeau-dobbelen-na-apen

Dit spel staat gegarandeerd voor plezier en heel veel lachen. Het is namelijk de bedoeling dat je dieren na gaat doen. Maar niet zomaar dieren, de dieren trekken ook nog gekke bekken. De andere spelers moeten raden wie je nadoet. Dat wordt sowieso lachen gieren brullen.

> Bekijk dit gekke spel bij bol.com

9. Snuggle kleed en hoodie grijs

cadeau-dobbelen-kleed

Een hoodie en een dekentje in één, dat klinkt als muziek in de oren. Je kunt ‘m dragen tijdens het thuiswerken, bankhangen, tv kijken, gamen, koken, eigenlijk bijna alles tijdens de koude wintermaanden. Maar ook in de zomer kan hij nog van pas komen. Bijvoorbeeld in de nacht op een camping of als het in de avond afkoelt op het strand. Iedereen zou dit cadeautje wel willen krijgen en hij ziet er ingepakt ook heel spannend uit. Hij is waarschijnlijk een stuk groter dan de andere cadeautjes.

> Bekijk dit snuggle kleed en hoodie bij Hema

10. Fotolijst aan ketting

cadeau-dobbelen-fotolijst

Een leuke herinnering in je huis hangen kan natuurlijk het best met een leuke fotolijst. Doe je het met een groep waar je een groepsfoto mee hebt? Print deze dan uit en doe deze alvast in de fotolijst. Dan is het een nog leuker en persoonlijker cadeautje.

> Bekijk het fotolijstje bij Xenos

 

> Op zoek naar een leuke adventskalender? Check deze top 7 dan eens!

Hopelijk kun jij met behulp van onze top 10 voor het leukste cadeau dobbelen de show stelen met jouw cadeaus! Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt op basis van onze eigen expertise, het best verkochte cadeaus bij de meest populaire webwinkels en de website statistieken van Studenten Wegwijzer.

 

Voor alle aanbiedingen op de website van Studenten Wegwijzer geldt altijd OP=OP. Wij hebben helaas niet in de hand wanneer de prijzen veranderen of aanbiedingen uitverkocht zijn. We proberen dit zo goed mogelijk in de gaten te houden.