Een hulp in het huishouden, maar dan als robot? Ja, ik heb het over een robot stofzuiger! Een extra handje bij jouw minst favoriete klusje: stofzuigen. Wie wil dat nu niet? Een robot stofzuiger is een echte aanrader voor iedereen die geen zin of tijd heeft om regelmatig het huis te stofzuigen. Maar welke robot stofzuiger is dan de beste optie voor jou? In dit artikel vind je een top 5 beste robot stofzuiger en meer informatie over de automatische stofzuiger en waar je op moet letten. Lees snel verder!

Of bekijk alle robot stofzuigers bij:
> MediaMarkt
> bol.com
> Coolblue

Inhoud

> Top 5 beste robot stofzuiger
> Wat is een robot stofzuiger
> Beste robot stofzuiger | Waar let je op?

 

Top 5 beste robot stofzuiger

Om je een eindje op weg te helpen met je zoektocht naar de beste robot stofzuiger, hebben wij een top 5 voor je opgesteld. Dit toplijstje is gebaseerd op grondig onderzoek bij verschillende betrouwbare aanbieders. Heb je hulp nodig bij het maken van je keuze? Scrol dan nog wat verder naar beneden, daar lees je waar je op moet letten bij het kopen van een robot stofzuiger.

1. iRobot Roomba Combo i8+

beste-robot-stofzuiger irobot

iRobot Home app
Ingebouwde dweil
Automatische laad- en leegstation
Tijdens het automatisch legen maakt de stofzuiger geluid

Lees verder
De iRobot Roomba Combo i8+ is naar onze mening de ideale robot stofzuiger van dit moment! De stofzuiger heeft een automatisch laad- en leegstation, waardoor je je nergens zorgen over hoeft te maken. Het leegstation kan tot wel 60 dagen aan stof opslaan. Daarnaast kan de stofzuiger de vloer ook dweilen, waardoor je meteen helemaal klaar bent. Ergens nog wat kruimels gespot? Vertel het je spraakassistentie of de iRobot Home app en de stofzuiger gaat meteen aan het werk. Ook kun je dit instellen via de app wanneer je niet thuis bent. Handig!

Bekijk de iRobot Roomba Combo i8+ bij:
> Coolblue
> bol.com
> MediaMarkt

2. Ecovacs Deebot X2 Omni

beste-robot-stofzuiger-eco

Geschikt voor tapijt
Ingebouwde dweil
Ontwijkt objecten en verbetert schoonmaak routine
Tijdens het automatisch legen maakt de stofzuiger geluid

Lees verder
De Ecovacs Deebot X2 Omni is geschikt voor ieder huis. Dit komt omdat de stofzuiger niet alleen goed werkt op een gladde vloer, maar ook op tapijt. Door de zeer hoge zuigkracht reinigt hij ook je tapijt. De ingebouwde dweil gaat automatisch omhoog wanneer de stofzuiger over je tapijt gaat. Daarnaast leert de stofzuiger door kunstmatige intelligentie objecten kennen en kan deze steeds beter ontwijken. Hij maakt een uitgebreide kaart van je huis dankzij lasernavigatie. Je bestuurt de robot via spraakassistentie of via de app.

Bekijk de Ecovacs Deebot X2 Omni bij:
> Coolblue
> bol.com

3. Rowenta X-Plorer Serie 220 RR9465

beste-robot-stofzuiger-rowenta

Geschikt tegen dierenharen
Ingebouwde vibrerende dweil
Rechthoekig ontwerp
Geen automatisch leegstation

Lees verder
De Rowenta X-Plorer Serie 220 RR9465 herkent objecten die groter zijn dan vijf centimeter. De ingebouwde vibrerende dweil zorgt voor een glimmende vloer zonder vlekken. De stofzuiger is ook geschikt om dierenharen weg te halen in huis. De stofzuiger heeft een rechthoekig ontwerp, wat heel handig is als hij langs plinten en in hoekjes wil schoonmaken.

Bekijk de Rowenta X-Plorer Serie 220 RR9465 bij:
> Coolblue
> bol.com

4. TP-Link Tapo RV20 Mop Plus

beste-robot-stofzuiger-tp

Redelijk goedkoop
Lasernavigatie
Een dubbele zijborstel
Vrij groot basisstation

Lees verder
Ben je op zoek naar een budget robot stofzuiger? Dan ben je hier helemaal op de juiste plek! De TP-Link Tapo RV20 Mop Plus is een redelijk goedkope maar kwalitatieve stofzuiger. Door de lasernavigatie slaat hij zo weinig mogelijk plekken over en ontwijkt hij de spullen die op de grond staan. De dubbele zijborstel zorgt voor een groter bereik en een grondige reiniging. Wat wil je nog meer?

Bekijk de TP-Link Tapo RV20 Mop Plus bij:
> bol.com
> Coolblue
> MediaMarkt

5. Eufy RoboVac X9 Pro

beste-robot-stofzuiger-vac

Ronddraaiende dweilpads 
Lasernavigatie
Laadstation met reinigingsfunctie
Basisstation zuigt de ingebouwde stofbak niet leeg

Lees verder
De nummer 5 in dit toplijstje is zeker niet de minste! De Eufy RoboVac X9 Pro zorgt er met zijn lasernavigatie voor dat jouw gehele huis schoon wordt. Door de ronddraaiende dweilpads verwijdert hij zelfs vlekken uit de vloer. De dweil reinigt de Eufy RoboVac X9 Pro zelf in het laadstation. Wanneer de Eufy RoboVac X9 Pro over tapijt rijdt, tilt hij de dweilpads automatisch op. Ideaal!

Bekijk de Eufy RoboVac X9 Pro bij:
> bol.com
> Coolblue

Wat is een robot stofzuiger

Een robot stofzuiger, wat is dit eigenlijk precies? Zoals de naam al zegt; een stofzuiger die automatisch stofzuigt. Maar betekent dit dat je nooit meer hoeft te stofzuigen? Helaas, we zullen je meteen uit je droom halen. Een automatische stofzuiger ondersteunt je bij het schoonmaken van je huis, maar hij neemt het (nog) niet van je over. De robot stofzuiger beweegt automatisch door de ruimte heen, zonder dat je ‘m hoeft te besturen. Ondertussen zuigt hij uiteraard het stof op. Een standaard automatisch stofzuiger zorgt ervoor dat je ongeveer één keer per week minder hoeft te stofzuigen. De stofzuiger beweegt random door de ruimte heen, waardoor hij regelmatig stukken overslaat. Als je een iets duurdere robot stofzuiger aanschaft, heeft deze vaak ook een betere navigatiemethode. Hierdoor slaat hij minder plekken over. De nieuwste en duurste robot stofzuigers kunnen de ruimte scannen met lasers of camera’s en kun je besturen met een app. Deze nemen bijna jouw taak om te stofzuigen over. Echter zul je klusjes zoals het stofzuigen op de plinten, traptreden, vensterbank of achter de radiator toch zelf moeten doen.

Beste robot stofzuiger | Waar let je op?

Je bent eruit, je wil een robot stofzuiger kopen. Maar welke stofzuiger is dan de beste optie voor jou? Dit hangt volledig af van jouw wensen en situatie. Om erachter te komen wel robot stofzuiger geschikt is voor jou, kun je onderstaande vragen eens doornemen. Deze vragen helpen je bij het maken van een keuze.

 • Wat verwacht je van de robot stofzuiger? Neem je genoegen met een basismodel voor sporadisch gebruik, of wil je er één die je dagelijks kunt gebruiken of kunt besturen met je telefoon? Dan heb je een geavanceerder model nodig. Geavanceerde modellen hebben ook vaak een navigatiemethode, waardoor hij minder snel plekken overslaat.
 • Gebruik je de stofzuiger alleen op een harde en gladde vloer of ook op tapijt? Wanneer je ook een tapijtondergrond wil stofzuigen, moet je op zoek naar een specifieke robot stofzuiger. Iedere robot stofzuiger werkt op een harde en gladde vloer.
 • Heb je een stofallergie? Dan moet je een stofzuiger aanschaffen met een HEPA 13- of 14-filter. Deze filters houden fijne stofdeeltjes, pollen en allergenen tegen.
 • Heb je een huisdier? Dan kun je het best gaan voor een robot stofzuiger met ronddraaiende middenborstels. Dit werkt beter met dierenharen dan de kleine zuigmond van een robot stofzuiger.
 • Hoe wil je dat de stofzuiger oplaadt? Dit kan je uiteraard gewoon handmatig doen, maar een stofzuiger kan ook zelf terug rijden naar de oplader. Dit scheelt weer werk!
 • Wil je een robot stofzuiger met dweilfunctie? Dan moet je op zoek naar een variant met dweil.
 • Hoeveel geluid mag de stofzuiger maken? Het kan fijn zijn als hij stil/geruisloos is tijdens het tv kijken of als er bezoek is.

 

Top 5 beste robot stofzuiger

 1. iRobot Roomba Combo i8+
 2. Ecovacs Deebot X2 Omni
 3. Rowenta X-Plorer Serie 220 RR9465
 4. TP-Link Tapo RV20 Mop Plus
 5. Eufy RoboVac X9 Pro

 

Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel goed genoeg op de hoogte om de beste robot stofzuiger aan te schaffen!

Tip : check onze onze blog over de beste stofzuiger aanbiedingen eens!