Nu we allemaal steeds meer thuis zitten is het tijd om de spellen collectie uit te breiden met het Codenames spel! In dit populaire woordspel draait alles om het zoeken van associaties met woorden. In het Codenames spel zitten maar liefst 400 verschillende kaartjes, waarvan er in een spel slechts 25 van gebruikt worden. En omdat je nooit precies dezelfde 25 kaartjes gebruikt, kun je het Codenames spel eindeloos blijven spelen… Ideaal!

> Bekijk direct de Codenames spel aanbieding bij Bol.com

> Bekijk direct de Codenames spel aanbieding bij Blokker

> Bekijk direct de Codenames spel aanbieding bij Wehkamp

 

Codenames spel – De spelregels

  • Aantal spelers: 2 – 8
  • Leeftijd: 10+
  • Gemiddeld 15 minuten

Maar hoe werkt Codenames nou precies? Het Codenames spel is een uniek woordspel, waarbij de spelers associaties moeten zoeken met bepaalde woorden. In het spel spelen twee rivaliserende geheime diensten tegen elkaar. Alleen het hoofd van de geheime dienst kent de identiteit van de 25 spionnen (kaartjes) die op tafel liggen. Ieder hoofd heeft één of meerdere teamgenoten, die de spionnen alleen bij hun codenaam kennen. Deze codenaam staat op het kaartje.

Het is de taak van het hoofd van de geheime dienst om één aanwijzing te geven die geassocieerd kan worden met meerdere woorden die op tafel liggen. De overige teamleden proberen die woorden te raden. Als dit woorden zijn die niet bij jouw geheime dienst horen, zijn de punten voor de tegenstander. Het team dat als eerste al hun spionnen weet te ontmaskeren wint het Codenames spel!

 

Reviews van Codenames

✭✭✭✭✭ – “Geweldig party-spel”
✭✭✭✭✭ – “Een echte aanrader!”
✭✭✭✭✭ – “De avond vliegt voorbij”
✭✭✭✭ – “Leuk spel in kleine en grote groepen”

 

Codenames spel bestellen

Wil je het Codenames spel kopen? Bekijk hier de aanbiedingen bij de volgende webshops:

> Bol.com

> Blokker

> Wehkamp

 

TIP: het Codenames spel is ook erg leuk om cadeau te doen!