Als jongvolwassene heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt. Je bent meestal nog niet gebonden aan kinderen of andere verplichtingen. Er zijn ontzettend veel landen in verschillende continenten die je kunt bezoeken. Lees hier meer over leuke bestemmingen waar veel jongvolwassenen op afkomen!

Zuid-Europa

Het zuiden van Europa is perfect als je op zoek bent naar cultuur, warme temperaturen, heerlijk eten en levendige steden. Je hebt de keuze uit tal van verschillende bestemmingen. Ongeacht of je nu een feestvakantie, strandvakantie of stedentrip wilt maken. Er zijn veel mooie (grote) steden in Spanje, maar je kunt ook heerlijk genieten op Kreta, Rhodos en Zakynthos in Griekenland. Ben je gek op koffie, pizza en gelato? Plan dan een bezoek aan Italië. Als je hier een strandvakantie van wilt maken, kun je perfect terecht in Sicilië of Sardinië. Wil je naar Portugal? Zoek dan Aveiro, Porto of Lissabon op.

Oost-Europa

Het oosten van Europa kent ook veel schoonheid. Een populaire bestemming onder jongvolwassenen is Hongarije, met name de hoofdstad Boedapest. Hier komen jonge mensen om te feesten en te winkelen, maar ook om van de cultuur te genieten. Daarnaast staat het oosten van Europa bekend om de lage prijzen. Dit omdat er vaak geen gebruik wordt gemaakt van de euro. Een andere leuke bestemming is Polen, een land vol cultuur en geschiedenis, maar ook veel gezelligheid. Krakau is bijvoorbeeld erg populair voor stedentrips.

Azië

Als je graag een vakantie naar een ver land wilt boeken, dan is Azië een goede keuze. Of je nu wilt gaan backpacken of een lange strandvakantie wilt, er zijn genoeg landen waar je terechtkunt. Denk bijvoorbeeld aan Thailand, Indonesië, Vietnam, India, Laos of Nepal. Elk land heeft zo zijn eigen karakteristieken. Zo trekken veel jongvolwassenen door India om de Taj Mahal te zien of de sfeer van Goa te proeven. In Goa waren in de jaren zestig veel hippies te vinden. Tegenwoordig zijn er in al deze landen genoeg plaatsen waar je mooie avonturen kunt beleven.

Midden- en Zuid-Amerika

Naast de hemelse stranden kun je in het midden of zuiden van Amerika terecht voor een levendige muziek- en danscultuur. Daarnaast eet je hier de meest bijzondere gerechten en zijn er, net zoals in Azië, mooie natuurgebieden te vinden. Populaire bestemmingen voor jongvolwassenen zijn Mexico, Brazilië, Peru, Costa Rica en Curaçao. Deze kleurrijke landen zullen je verrassen. Als je de kans hebt om die kant op te reizen, zou het al helemaal tof zijn om een paar landen te combineren die bij elkaar in de buurt liggen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor groepsreizen jongeren.

Conclusie

Overal ter wereld kun je terecht als jongvolwassene. Er zijn genoeg landen waar je vrienden kunt maken. Kies voor een mooie reis binnen Europa of zoek de zon op in Azië of Amerika. Bedenk van tevoren wat je graag wilt beleven en zien. Naar aanleiding daarvan kun je een bestemming uitkiezen die bij jou past. Je zult overal waarschijnlijk heerlijk eten, andere culturen proeven en vooral genieten.