Leven als student is veel meer dan studeren alleen. Denk aan: nieuwe kleren voor een feestje, reizen, borrelen met vrienden en natuurlijk ook de extra kosten die je studiefinanciering niet dekt. Daarom zou een studenten bijbaan de perfecte optie kunnen zijn voor een goede balans tussen studie, werk en privéleven. Ben je op zoek naar een studenten bijbaan, maar weet je niet welke baan het beste bij jou past? Lees dan snel verder, want hier hebben we 3 top bijbaantjes voor jou.

 

Studenten bijbaan in de detailhandel

De detailhandel is een van de branches waar elke werkdag anders is. Als winkelmedewerker heb je een divers takenpakket. Je adviseert klanten, je zorgt ervoor dat de winkel er tiptop uitziet en bent zo nu en dan ook achter de kassa nodig. Staat goede service en warm klantcontact voorop bij jou? En is hospitality jouw tweede natuur? Dan is werken in een winkel zeker iets voor jou. Houd jij ook van uitdagingen en spreekt deze branche je aan?  Als winkelmedewerker verdien je bij wanneer het jou uitkomt, in een winkel die bij jou past. Ga bijvoorbeeld ’s avonds of in het weekend aan de slag. Zo is deze job goed te combineren met bijvoorbeeld je studie of een andere baan 

 

Studenten bijbaan bij een callcenter

Om in een callcenter te kunnen werken, moet je een sociale persoonlijkheid met lef, een grote commerciële drive en overtuigingskracht hebben. Als eerste aanspreekpunt van het bedrijf behandel je binnenkomende vragen en klachten van klanten via de telefoon, social media of e-mail. Dankzij jouw klantvriendelijkheid en servicegerichte manier van werken hangen klanten altijd tevreden op. Door de flexibele diensten is deze baan prima te combineren met je studie en studentenleven. Maar er je professionele carrière ervan maken kan ook. Je doet in ieder geval razendsnel waardevolle werkervaring op. En het is nog lekker verdienen ook. 

 

Studenten bijbaan in de horeca

Veel studenten gaan meestal voor een job in de horeca,  omdat er altijd vraag is naar flexibel personeel. Werken in de horeca betekent dat je snel bent en graag met mensen omgaat. Maar je bent ook iemand die niet stil kan zitten. Tot ’s avonds laat knallen? Is dit geen probleem voor jou? Dan is een studenten bijbaan in de horeca waarschijnlijk iets voor jou. Meestal krijg je tijdens het werken nog extra fooi waar je weer leuke dingen mee kunt doen naast je studie of werk. Er zijn veel horeca vacatures beschikbaar door het hele land. Van bijbanen in de bediening tot fulltime functies voor wie graag zelf in de keuken staat.