Op zoek naar een leuk drankspel voor 2 personen? Nu we in deze corona periode onze sociale contacten zoveel mogelijk moeten beperken zit beerpongen, Bussen of Kingsen met je hele vriendengroep er helaas niet in… Gelukkig hebben we daar wat op gevonden! Wij hebben hieronder de leukste drankspellen voor 2 op een rijtje gezet, zodat jullie van je weekend toch nog een feestje kunnen maken.

 

Drankspel voor 2 | De leukste drankspellen op een rijtje

Geen inspiratie voor een leuk drankspel voor 2? Lees hier meer over de leukste drankspellen voor 2 personen en probeer elkaar te verslaan bij één van deze toffe spellen… Natuurlijk kunnen jullie ook een kijkje nemen tussen het uitgebreide drankspel assortiment bij onder andere Bol.com!

> Bekijk hier direct alle drankspellen bij Bol.com

 

1. Speel een potje Jenga

Iedereen kent vast het zeker het populaire spel Jenga wel. Maak een potje Jenga nóg leuker en maak er een drankspel voor 2 van! Het enige wat jullie hoeven te doen is een aantal stenen afzonderlijk te labelen. Wanneer er op de door jouw uitgekozen steen een opdracht staat, moet je die uitvoeren. Na een paar wijntjes of biertjes gaat dit natuurlijk gegarandeerd mis… De verliezer die de toren omgooit, moet als straf zijn of haar drankje atten.

Bekijk dit drankspel voor 2 bij: Bol.com | Wehkamp 

 

2. Het populaire UNO

Ook UNO kan makkelijk worden gebruikt als leuk drankspel voor 2 personen. Stel bijvoorbeeld de spelregels zo op: wanneer je niet kan tijdens een beurt moet je verplicht een slok nemen. Wordt de joker door je tegenstander gebruikt? Drink dan je glas in één keer op. Pret gegarandeerd tijdens een potje UNO!

Bekijk dit drankspel voor 2 bij: Bol.com | Wehkamp 

 

3. Kaartspel 21en

De naam zegt het al! Bij dit drankspel voor 2 is het de bedoeling dat je zo dicht mogelijk bij het getal 21 komt. Trek je 3x een 7? Omdat dit de hoogst mogelijke combinatie is, mag je tegenstander meteen een shotje drinken. Wanneer het lukt om met 7 kaarten te overleven, win je ook automatisch de beurt.

 

4. Beerpong met z’n tweeën

Natuurlijk kan een potje beerpong ook makkelijk met z’n tweeën worden gespeeld. Probeer het pingpongballetje in de red cup (of blue cup…) van je tegenstander te gooien zodat hij of haar de redcup gevuld met drank achter elkaar moet opdrinken. Zijn jullie niet zo’n ster in drinken? Dan kunnen jullie natuurlijk ook ervoor kiezen om de redcups te vullen met water en elke keer een slokje van je drinken te nemen wanneer de tegenstander scoort… 🙂

Bekijk dit drankspel voor 2 bij: Bol.com | HEMA

 

5. Dobbelspel Mexen

Ook voor Mexen heb je aan twee personen meer dan genoeg, vandaar dat dit kaartspel ook een plek verdient op dit drankspel voor 2 lijstje! Wie nog niet weet hoe Mexen werkt, volgt hier een korte uitleg: gooi om de beurt met beide dobbelstenen en probeer een 1 én 2 te gooien, ook wel een Mex genoemd. Je mag per beurt maximaal 3x proberen om een Mex te gooien. Lukt het niet? Drink dan een slokje! De verliezer moet als straf nog een extra shotje naar binnen werken…

 

Op zoek naar meer leuke spelletjes om te spelen? Bekijk hier onze bordspellen top 10 & kaartspellen top 10! Pret gegarandeerd…