Ga jij geregeld naar concerten, feestjes en festivals? Hartstikke leuk natuurlijk, maar niet zo goed voor je oren. Misschien heb je wel eens gemerkt dat de muziek zo hard stond dat het pijn deed. Maar ook als dat niet is, kan het harde geluid op concerten en festival je oren flink beschadigen, ook als je het zelf niet doorhebt. De oplossing? Goede concert oordoppen. Concert oordoppen dempen het geluid, zonder dat de muziek minder goed klinkt. Welke de beste zijn? Dat lees je in onze top 6 concert oordoppen!

Bekijk de beste concert oordoppen direct bij:
> Bax-shop
> bol.com
> Coolblue

 

Inhoud

> Top 6 concert oordoppen
> De beste concert oordoppen vinden, waar let je op?

 

Top 6 concert oordoppen

Wij gingen voor je op zoek naar de beste concert oordoppen. Hierbij keken we natuurlijk naar de demping en kwaliteit van de filter, maar ook naar gebruiksvriendelijkheid, prijs, formaat en design. Dit is de top 6 concert oordoppen!

1. Alpine PartyPlug oordoppen

Alpine PartyPlug oordoppen

Goedkoop
Universele maat, dus past altijd
Handig opbergdoosje
Gesprekken worden ook wat gedempt

Lees verder
Wil jij wel goede oordoppen, maar weet je dat je ze waarschijnlijk weer snel kwijt zal raken? Of heb je nou eenmaal een krap budget? De Alpine PartyPlug oordoppen zijn goede universele oordoppen voor een kleine prijs. Dit zijn dan ook niet voor niks vaak de oordoppen die je ook in concertzalen en op festivals kunt kopen. Deze ‘standaard’ oordoppen van Alpine bieden tot 19 dB geluidsdemping en beschikken over 2 akoestische filters, waardoor de geluidskwaliteit niet verloren gaat. En ze komen ook nog eens in een handig opbergdoosje die je aan je sleutels kunt hangen, zodat je ze niet direct verliest.

Scoor de Alpine PartyPlug oordoppen bij:
> bol.com
> Coolblue
> Bax-shop

2. Alpine PartyPlug Pro

concert oordoppen alpine partyplug pro

21 dB demping
Universele maat, dus past altijd
Handig opbergdoosje
Duurder dan de standaard Alpine PartyPlug

Lees verder
De Alpine PartyPlug Pro bieden een verbeterde versie van de standaard Alpine PartyPlug concert oordoppen. Deze oordoppen zijn speciaal ontwikkeld voor concerten en festivals, en bieden een hogere geluidsdemping van 21 dB. Daarnaast zorgen de filters ervoor dat gesprekken tegelijkertijd goed te voeren blijven. Deze oordoppen komen met een handig opbergdoosje en je krijgt er bij de Pro versie van de Alpines ook een draagkoordje en een reinigingsspray bij. Wel betaal je ongeveer de dubbele prijs voor deze oordoppen.

Bekijk de Alpine PartyPlug oordoppen bij:
> bol.com
> Coolblue
> Bax-shop

3. Loop Experience

loop experience

Stijlvol design, verkrijgbaar in verschillende kleuren
Speciaal ontwikkeld om nog goed te kunnen horen
Verschillende maten
Slechts 18 dB geluidsdemping

Lees verder
Deze concert oordoppen heb je misschien al wel eens voorbij zien komen, want de oordoppen van Loop zijn helemaal hip. De Loop Experience oordoppen zijn speciaal ontworpen voor concerten en festivals. Ze dempen het geluid tot 18 dB, maar de filter zorgt ervoor dat je wel nog steeds gesprekken kunt voeren en de muziek helemaal meekrijgt. De oordoppen van Loop worden geleverd met dopjes in vier verschillende maten (XS, S, M, L), zodat je kunt kiezen welke je gebruikt en ze sowieso passen. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in talloze mooie kleuren.

Koop de Loop Experience oordoppen bij:
> bol.com

4. Loop Switch

concert oordoppen loop switch

3-in-1 oordop met verschillende functies voor concerten, feestjes en complete stilte
Bepaal zelf hoeveel geluid je wil dempen
Verschillende maten
⊖ Slechts 18 dB geluidsdemping bij de concertfunctie

Lees verder
Wil jij niet alleen goede oordoppen voor concerten, maar ook om mee te kunnen slapen, reizen of voor andere dingen? De Loop Switch is een 3-in-1 oordop! Deze oordoppen van Loop hebben drie verschillende standen. De eerste is de Loop Experience functie, die dus net als voorgaande 18 dB geluidsdemping heeft en ontwikkeld is voor concerten. Zo kun je de muziek goed meemaken, zonder dat je oren beschadigd raken. De tweede functie is die van de Loop Engage. Deze dempen minder dan de Experience, maar halen wel de scherpe randjes eraf. Fijn als je bijvoorbeeld op een feestje bent met veel gepraat. De laatste functie is die van de Loop Quiet. Deze is bedoeld om al het omgevingsgeluid te dempen, zodat je bijvoorbeeld lekker kunt slapen in het vliegtuig of in een hostel. 

Check de Loop Switch bij:
> bol.com

5. Sennheiser SoundProtex

Sennheiser SoundProtex

Volledig waterdicht
Handig opberghoesje
Verschillende maten
⊖ Slechts 17 dB geluidsdemping

Lees verder
Ook de Sennheiser Soundprotex hebben verschillende functies. Ten eerste zijn ze natuurlijk te gebruiken als concert oordoppen, waarbij de oordoppen tot 17 dB geluid dempen. Door de filter kun je tegelijkertijd goed gesprekken blijven voeren en gaat de kwaliteit van de muziek verloren. Maar dat niet alleen, de Sennheiser Soundprotex doppen zijn volledig waterdicht, en kun je ook gebruiken om te zwemmen. Wanneer je deze oordoppen draagt, wordt de ruis die je onderwater hoort namelijk gedempt. Dus ben je niet alleen concert-, maar ook waterfan? Dan zijn dit de ideale oordoppen voor jou.

Bekijk de Sennheiser Soundprotex bij:
> bol.com
> Coolblue

6. D’Addario PW-DBUDHP-01 dBud Premium Hearing Protection

D'Addario PW-DBUDHP-01 dBud Premium Hearing Protection concert oordoppen

Aanpasbare demping van 12 t/m 24 dB
Handig opberghoesje
5 maten oordoppen meegeleverd
⊖ Prijzig

Lees verder
Ben je op zoek naar goede concert oordoppen waarbij je zelf kunt bepalen hoeveel van het geluid je dempt? De D’Addario PW-DBUDHP-01 dBud Premium Hearing Protection oordoppen hebben een schuifje waarmee je zelf de demping regelt. Zo kun je de oordoppen verstellen van -12 tot en met maar liefst -24 dB demping. De oordoppen worden in maar liefst 5 verschillende maten geleverd, waardoor ze altijd passen. Ook krijg je er een handig opbergdoosje bij, zodat je ze niet snel verliest.

Scoor de D’Addario PW-DBUDHP-01 dBud Premium Hearing Protection bij:
> Bax-shop

 

De beste concert oordoppen vinden, waar let je op?

Ben je op zoek naar goede concert oordoppen? Dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Inmiddels ben je er misschien al wel achter dat het aanbod enorm is, dus waar let je dan eigenlijk op bij het uitzoeken?

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk hoeveel de oordoppen dempen. Zo heb je concert oordoppen die slechts 15 dB dempen, maar ook doppen die tot zo’n 25 dB demping gaan. Hoe meer de doppen dempen, hoe beter voor je oren natuurlijk. Maar vaak geldt ook dat een hogere demping ervoor zorgt dat je minder goed gesprekken kunt voeren of je omgeving minder meekrijgt. Hierbij is ook het soort filter van belang. As je specifiek op zoek bent naar oordoppen voor festivals of concerten, is het belangrijk om ook echt oordoppen te kopen die hiervoor gemaakt zijn. Concert oordoppen hebben namelijk filters die ervoor zorgen dat de muziek wel gedempt wordt, maar niet minder goed klinkt. Dat klinkt heel anders dan wanneer je ‘normale’ oordoppen in doet, die al het geluid dempen.

Daarnaast is natuurlijk de fitting van belang. Veel universele oordoppen zijn zo gemaakt dat ze bij iedereen passen. Maar als je ze uren in houdt, krijg je er soms toch wat jeuk of pijn van. Daarom komen sommige oordoppen met verschillende maten dopjes, zodat je de maat kunt in doen die bij jou past. En wil je helemaal de perfecte fit? Dan kun je zelfs kiezen voor doppen die op maat worden gemaakt naar jouw oren. Deze zijn dus volledig persoonlijk ontwikkeld en zullen het beste zitten.

Maar daar hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan. Over het algemeen geldt dat hoe universeler de maat, demping en gebruik, hoe goedkoper. Zo kun je al goede oordoppen kopen voor slechts iets meer dan een tientje. Maar hoe meer opties je wil wat betreft het regelen van de demping, verschillende maten of zelfs op maat gemaakte doppen, hoe duurder de concert oordoppen zullen zijn. Bedenk dus goed wat jouw budget is, en ga binnen dat budget op zoek naar de beste oordoppen.

 

Top 6 concert oordoppen

  1. Alpine PartyPlug
  2. Alpine PartyPlug Pro
  3. Loop Experience
  4. Loop Switch
  5. Sennheiser Soundprotex
  6. D’Addario PW-DBUDHP-01 dBud Premium Hearing Protection

 

Ook in onze lijst vind je oordoppen van slechts iets meer dan een tientje tot oordoppen van meer dan vijftig euro terug. Met deze 6 paar concert oordoppen zit je sowieso goed, maar natuurlijk wel ieder binnen z’n prijsklasse. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor de beste oordoppen voor de prijs die jij eraan uit wil en kunt geven. Ben je niet alleen op zoek naar goede oordoppen voor de festivals, maar ook een goede waterdop? Check de beste festivaldoppen!