Kaartspellen zijn de meest handige spelletjes om even snel mee te nemen, ze kunnen namelijk zo mee in de tas. Bovendien heeft altijd wel iemand een kaartenset mee! Wij hebben voor jullie de leukste varianten van kaartspellen op een rijtje gezet. Er is een mix gemaakt tussen gewone kaartspellen en ander soort kaartspellen. Welke ken jij al en welke zou je willen spelen?

> Bekijk direct alle kaartspellen bij Bol.com

 

Kaartspellen top 10

  1. Phase 10
  2. Duizenden
  3. Exploding kittens
  4. Jokeren
  5. Pesten
  6. Beverbende
  7. Saboteur
  8. Skip-Bo Masters
  9. Set!
  10. Valse motten

 


1. Phase 10 

kaartspellen-phase-10

Een super leuk kaartspel van de makers van UNO! Tijdens dit spel moet je door de verschillende fasen komen door kaartencombinaties te maken. Als jij door een fase heen bent betekent dat niet dat iedereen daar al is! Zo kan je dus heel erg voorlopen op de rest van de spelers. Er zit ook een ‘Joker’ kaart en een ‘Sla beurt over’ kaart in die zorgen voor extra leuke spelmomenten. Wie als eerste de 10 fasen heeft doorstaan heeft gewonen!

> Koop hier Phase 10


2. Duizenden 

kaartspellen-duizenden

Duizenden wordt ook wel schoppenvrouwen of zwarte vrouwen genoemd. Het kaartspel is geschikt voor 4 personen. Elke speler krijgt 13 reguliere kaarten en de rest van de kaarten wordt op een stapel gelegd. De bovenste kaart wordt omgedraaid en deze kan worden gepakt door de eerste speler. Het gaat erom dat er zo veel mogelijk combinaties van punten worden gemaakt. Deze kunnen worden neergelegd en als iemand geen kaarten meer heeft stopt het spel. Wie als eerste de 1000 punten heeft gehaald wint het spel.

> Check hier waar je de juiste kaarten kan kopen voor Duizenden


3. Exploding Kittens 

kaartspellen-kittens

Exploding Kittens is een tactisch spel wat lijkt op Russisch Roulette. In het midden van de tafel ligt een stapel van de verschillende kaarten. Om de beurt pak je een kaart, als je de exploding kitten trekt dan heb je meteen verloren. De rest van de kaarten kun je gebruiken om jezelf te verdedigen, versterken, aanvallen en andere kittens afleiden.

> Scoor hier het spel Exploding Kittens


4. Jokeren 

kaartspellen-jokeren

Met het kaartspel Jokeren krijgt iedere speler 13 reguliere kaarten. De rest van de kaarten worden op een stapel gelegd en de bovenste kaart is omgekeerd. De speler die begint moet een kaart pakken en kijkt of hij of zij combinaties kan maken van de kaarten in de hand. Deze combinaties worden op tafel gelegd. Andere spelers kunnen ook aanleggen bij jouw combinaties. Zo gaat het spel door tot dat er bij één iemand alle kaarten op zijn. De rest telt zijn of haar kaarten op een deze uitkomst wordt bijgehouden. Na deze eerste ronde worden er nog 4 rondes gespeeld. Wie als laatst de minste punten heeft wint het spel!

> Bekijk het kaartspel Jokeren hier bij bol.com


5. Pesten 

kaartspellen-pesten

Elke speler krijgt 7 reguliere kaarten en de rest van de kaarten vormt een stapel. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk al je kaarten weg te spelen. Er zijn een aantal kaarten die voor extra spelmomenten zorgen. Zo is de kaart met een 2 erop bijvoorbeeld dat je twee kaarten moet pakken. Wie als eerste al zijn kaarten kwijt is heeft het spel gewonnen!

> Klik hier om het kaartspel Pesten aan te schaffen


6. Beverbende 

kaartspellen-beverbende

Beverbende is een kaartspel waarvoor je een goed geheugen nodig hebt en tactisch nadenken erg handig is! Je krijgt 4 strafkaarten voor je neer gelegd, waarvan je er twee mag bekijken. Als jij aan de beurt bent dan pak je een kaart en kan je deze ruilen met de kaarten die voor jou of je medespelers ligt. Je moet dus goed onthouden wat voor kaarten iedereen heeft! Diegene die de laagste strafpunten heeft wint het spel!

> Check hier Beverbende


7. Saboteur 

kaartspellen-saboteur

Aan het begin van het spel krijgt iedereen een kaart waarop duidelijk wordt hoe jij het spel gaat spelen. Er zijn schatgravers en saboteurs. De schatgravers proberen zo veel mogelijk goud te zoeken door middel van een pad te maken met de verschillende kaarten. De saboteurs gaan deze zoektocht dwarsbomen. Het is een leuk spel waarbij je nooit weet wie je moet geloven of niet… Ga jij de uitdaging aan?

> Bekijk de prijzen van Saboteur


8. Skip-Bo Masters

kaartspellen-skip-bo

Dit is het populaire spel Skip-Bo, maar dan met extra munten zodat het spel nog spannender wordt. Het is nog steeds de bedoeling dat de spelers hun kaarten van hun eigen pakstapel weg te spelen, alleen de munten geven je speciale opdrachten. Zo kun je bijvoorbeeld met een munt de juiste kaart in een reeks kaarten leggen of om een kaart te kopen van de aflegstapel. Een hele nieuwe strategie dus!

> Scoor hier het nieuwe Skip-Bo spel!


9. Set!

kaartspellen-set

Er liggen 12 kaarten op tafel met alle verschillende vormen en kleuren. Dan is het de bedoeling dat jullie met z’n allen tegelijk gaan zoeken naar een ‘Set’, die bestaat uit een combinatie van drie dezelfde of drie complete verschillende kaarten. Als je er een ziet roep je ‘Set!’ en dan wordt het spel stop gezet. Vervolgens komen er drie nieuwe kaarten bij en gaat het zo door totdat alle kaarten op zijn. Wie dan de meeste combinaties heeft wint het spel! Super spannend én vooral een erg grappig spel!

> Koop hier het kaartspel Set!


10. Valse Motten 

kaartspellen-motten

Het spel waar je moet valsspelen om te kunnen winnen! Er zijn sommige kaarten met een functie, zoals bijvoorbeeld ‘de mug’ waarbij iedere speler zo snel mogelijk op de tafel moet slaan! Daarnaast zijn er ook kaarten die geen nut hebben, deze moet je op een andere wijze zien kwijt te raken. Een spel waarbij je continu op je hoede moet zijn. Er is namelijk een bewakingskever die in de gaten houdt wie er vals speelt! Durf jij het aan?

> Valse Motten koop je hier bij bol.com

 

Meer leuke kaartspellen vind je bij:

> bol.com

 

> Ook op zoek naar een bordspel? Check deze top 10 dan eens!

 

Hopelijk kun jij aan de hand van deze top 10 leukste kaartspellen een superleuke spelletjes avond organiseren, of gewoon even snel een spelletje spelen. Deze top 10 wordt regelmatig bijgewerkt op basis van onze ervaringen, expertises en best verkochte kaartspellen bij de populaire winkels.

Voor alle aanbiedingen op de website van Studenten Wegwijzer geldt altijd OP=OP. Wij hebben helaas niet in de hand wanneer de prijzen veranderen of aanbiedingen uitverkocht zijn. We proberen dit zo goed mogelijk in de gaten te houden.