Ga je binnenkort op vakantie of een verre reis maken? Dan wil je natuurlijk de mooiste natuurlandschappen en bezienswaardigheden vastleggen. Het is tenslotte een mooie herinnering! En hoe kun je de mooiste plakken beter vastleggen dan met een drone? Een drone kan best prijzig zijn, maar gelukkig is daar een oplossing voor: je kunt ook een drone huren. Hoe dat precies werkt, leggen we je uit.

> Of huur meteen een drone bij Grover

 

Wat is een drone?

Een drone is een een luchtvaartuig die je met een afstandsbediening kunt besturen vanaf de grond. Een klein apparaatje met propellers die hoog de lucht in kan. Met de ingebouwde camera kun je de allermooiste filmpjes en foto’s maken. Eerst werden drones vooral gebruikt voor militaire toepassingen, maar tegenwoordig zijn ze bijna niet meer weg te denken op reis en in vrije tijd.

 

Zo kun je een drone huren

Drone huren bij Grover

Vind je het zonde om veel geld te geven aan een drone, omdat je ‘m waarschijnlijk niet vaak zal gebruiken? Dan is een drone huren een goede optie! Je kunt zelf aangeven hoeveel maanden je ‘m wil huren. Dit scheelt een hoop geld én natuurlijk ook een stuk beter voor het milieu. Win-win! Je kunt een drone met camera huren bij bijvoorbeeld Grover. Zij hebben een ruim aanbod aan drones met maandbedragen vanaf € 14,90 tot € 109,90. De huurprijs per maand hangt natuurlijk af van de kwaliteit van de drone. Check goed wat het gewicht van de drone is, want vanaf een bepaald gewicht heb je een vliegbewijs nodig.

Als je een drone wil huren, dan kun je die makkelijk en snel bestellen bij Grover. Hoe langer je de drone huurt, hoe lager het maandbedrag wordt. Je ontvangt de drone tussen de 1 en 4 werkdagen. Als de huurperiode voorbij is dan kun je de drone weer gratis terugsturen. Of, als het goed bevalt, kun je ‘m ook verlengen. Je hoeft je geen zorgen te maken over eventuele schade, want bij Grover begrijpen ze dat je de producten gebruikt en er dus krasjes kunnen ontstaan. Fijn toch?

> Huur een drone bij Grover

 

Houd rekening met drone regels

Als je een drone gaat huren, is het belangrijk om te weten dat er een aantal regels zijn. Het kan natuurlijk gevaarlijk zijn om zomaar iets de lucht in te laten gaan, en met de camera is de privacy van anderen ook niet onbelangrijk. Elk land heeft andere drone regels, dus zoek dit goed uit voordat je op reis gaat.

Dit zijn een aantal van de Nederlandse drone regels:

  • Niet vliegen in het donder
  • Niet filmen of foto’s maken boven of van mensen die daarvoor geen toestemming hebben gegeven
  • Niet vliegen in woonwijken
  • Niet vliegen in de buurt van een vliegveld
  • Niet vliegen in de buurt van een industriegebied
  • Niet vliegen in een no-fly zone
  • Je moet de drone altijd kunnen zien
  • Je mag niet hogen dan 120 meter boven de grond of water vliegen

> Lees hier alle regels voor vliegen met een drone