TikTok is een snel groeiend platform en ook veel studenten maken hier gebruik van. Vooral in de vrije tijd van studenten brengen sommige veel tijd door op TikTok. Er komen veel verschillende filmpjes voorbij van mensen die je wel of soms ook niet kent. Vaak wordt dit volledig gezien als entertainment, maar TikTok kan ook op een andere manier gebruikt worden. Je kan namelijk ook geld verdienen met TikTok. Maar hoe? Dat lees je hier!

 

Geld verdienen met TikTok | Dit heb je nodig

Laten we beginnen bij wat je nodig hebt. Om een echte TikTok pro te worden, heb je de volgende attributen nodig:

1. TikTop lamp

Voor een goede TikTok heb je goed licht nodig. Daarvoor zijn tegenwoordige speciale lampen. Wij hebben een top 6 voor je gemaakt en de beste TikTok lampen op een rijtje gezet.

Bekijk alle TikTok lampen bij:
Coolblue | bol.com | MediaMarkt

2. Tripod

Het is wel zo handig dat je jouw telefoon neer kan zetten tijdens het opnemen van een filmpje. Schaf daarom een tripod aan, ofwel statief. Voor een klein prijsje kun je al een goede vinden en het is superhandig. Bij bol.com vind je al een tripod voor slechts €6,-.

Bekijk alle tripods bij:
Coolblue | bol.com

3. Goede camera

Last but not least: een goede camera. Deze is natuurlijk onmisbaar! Heb je nog geen goede camera op je telefoon? Dan wordt het tijd voor een nieuwe. Met een iPhone zit je qua camera eigenlijk altijd wel goed, maar de nieuwste Samsung heeft ook een erg goede! En helemaal mooi: het barst nu van de aanbiedingen!

Bekijk de beste telefoonaanbiedingen bij:
Vodafone | Tele2

 

Geld verdienen met TikTok | De app

Als je geld wilt verdienen met TikTok is het belangrijk om te weten hoe de app werkt. Op TikTok vind je veel korte filmpjes, in tegenstelling tot teksten en foto’s op veel andere social media kanalen. Welke filmpjes je te zien krijgt, is gebaseerd op jouw voorkeuren. Als jij bijvoorbeeld van honden houdt, vaak filmpjes van honden afkijkt of zelfs liked, komen filmpjes van honden vaker terug op jouw persoonlijke tijdlijn. Je kunt kijken op een tijdlijn van mensen waarbij jij hebt aangegeven dat je hen wilt volgen, maar je kunt ook in een tijdlijn kijken met filmpjes waarvan TikTok denkt dat je ze leuk zou vinden. Hoe dit werkt, heeft te maken met het algoritme van TikTok. Ook kan jij zelf korte filmpjes maken en delen via TikTok. Met wie je dit allemaal deelt kun je per video aangeven. Maar verdien je dan geld met TikTok?

 

Geld verdienen met TikTok | Tips om een pro te worden

Je hoeft TikTok niet alleen maar te gebruiken als entertainment, maar je kan dus ook geld verdienen met TikTok. Maar hoe kan je geld verdienen met TikTok? Hieronder kun je een aantal tips vinden voor als jij graag geld wilt verdienen met het gebruiken van TikTok.

1. Word een TikTok influencer

Dit is wel de meest voorkomende manier om veel geld te verdienen via TikTok. Als TikTok influencer bereik jij een grote doelgroep. Je moet als influencer een doelgroep echt kunnen beïnvloeden. Hierdoor is het voor bedrijven interessant als jij hun product promoot via jouw TikTok kanaal. Als vereiste voor deze tip moet je dus veel volgers hebben of gaan opbouwen. Gelukkig is dit niet de enige manier om geld te verdienen met TikTok

2. Zorg voor het TikTok account van een ander

Veel bedrijven weten niet hoe ze met TikTok moeten omgaan, terwijl ze weten dat dit inmiddels een belangrijk communicatiemiddel is. Ze kennen de kansen van TikTok, maar weten niet waar ze moeten beginnen. Dit is een kans voor jou om geld te verdienen met TikTok. Als jij een succesvol TikTok account opbouwt voor een bepaalde niche in een markt, kun jij deze later verkopen. Denk bijvoorbeeld aan een mode account met een aantal volgers, die je later kunt verkopen aan een kledingwinkel.

3. Geef adviezen

Help de bovenstaande bedrijven met het opbouwen van een goed TikTok account. Zet de trends en kansen voor het bedrijf op een rijtje en geef ze advies over een goede strategie voor TikTok. Veel bedrijven kunnen wel een handje hulp gebruiken bij het opstarten van een TikTok account, en jij kan vast wel wat geld gebruiken!

4. Verdiep je eens in affiliate marketing

Met affiliatie marketing verdien je geld als mensen op een link in jouw TikTok klikken, of als ze via jouw link iets kopen. Je maakt dus in jouw TikTok reclame voor een bepaald product of merk. Hoe je dit het beste op kan bouwen kun je vinden op veel informatieve websites.

5. Post nooit iets dat je niet wilt

Geld verdienen met TikTok is leuk, maar deel nooit iets waar je niet helemaal achter staat. Sommige producten wil je misschien liever niet promoten of moet je soms iets zeggen waar je zelf niet achter staat. Doe dit dan niet, want filmpjes achteraf helemaal van het internet halen is soms vrij lastig!

 

Hopelijk is nu je vraag hoe je geld verdient met TikTok beantwoord, en heb je wellicht zelf inspiratie opgedaan.