Ben jij net verhuisd naar Utrecht en heb je zin om een avondje te stappen? Of woon je hier (nog) niet, maar zou je wel eens willen uitgaan in Utrecht? Hieronder vertellen we jou op welke dag van de dag je terecht kan voor een avondje uit in Utrecht. Lees je mee?

Uitgaan in Utrecht op maandag

Maandag is misschien niet de allereerste dag waar je aan denkt als je wil uitgaan in Utrecht, maar er zijn genoeg opties. En waarom ook niet? Een goed begin van de week start je bij Café Jozef. Hier wordt namelijk regelmatig een pubquiz georganiseerd. Trommel al je vrienden op en ga de quiz aan! Wil je daarna nog lekker dansen? Dat kan bij dé studentenclub van Utrecht: Club Woolloomooloo aan Janskerkhof.

Uitgaan in Utrecht op dinsdag

Is het uitgaan in Utrecht gisteren bevallen? Dan heb jij geluk, want in dinsdag is het net zo’n groot feest in Utrecht. Wat ons betreft is Club Poema een geweldige plek om naartoe te gaan op dinsdagavond, zeker als je in het eerste of tweede studiejaar zit. Ben je derde-of vierdejaars, dan is Café de Voortuin heel gezellig. Ideaal voor een avondje bier drinken en bijpraten met je vrienden. Wil je daarna nog goed losgaan? Ga dan naar de Nobelstraat, de bekende uitgaansstraat in Utrecht.

Uitgaan in Utrecht op woensdag

Woensdagavond is de week weer door de helft en dát moet gevierd worden. Omdat je wel nog twee dagen moet studeren is iets rustiger aan misschien wel handig. Ga voor op het gemakje wat speciaalbiertjes drinken bij het Belgisch Biercafé Olivier. Het toffe aan dit café is dat ‘t in een oude kerk gevestigd is. Het orgel is nog helemaal intact en dat maakt het een heel gave locatie. Ben je 18 jaar of ouder? Dan ben je op woensdagavond welkom bij Student Night in de Woolloomooloo. Liever nieuwe muziek ontdekken en mensen ontmoeten? Dan is Stathe heel leuk! Hier vind je iedere woensdagavond Stathe Sessie, een podium met (inter)nationale, nog onontdekte live bands. Alle genres komen voorbij, dus voor ieder wat wils op de woensdagavond!

Uitgaan in Utrecht op donderdag

Donderdag = studentenavond en dus moet je vanavond zeker uitgaan in Utrecht! De Nobelstraat is dé plek waar je jouw vriendengroepen, studiegenootjes en leuke, nieuwe mensen tegen komt. Je start bij ‘t Pandje voor het eerste drankje, de tweede drink je in de Rex, waarna je nummer drie en vier bij Otje en de Kneus naar binnen gooit. Jullie zijn helemaal klaar voor dansjes en dat doe je bij De Vrienden.

Uitgaan in Utrecht op vrijdag

Na zo’n zware week is het op vrijdagavond wel tijd om het weekend in te luiden. En met jou nog vele andere studenten met hetzelfde idee. Er zijn genoeg plekken waar je kan uitgaan in Utrecht, maar we lichten een aantal leuke uitgaansgelegenheden voor je uit. Je start met een lekker drankje bij de VrijMiBo bij Jozef op Mariaplaats. Hier kan je vanaf de middag al tegen fijne prijsjes heerlijke GT’s drinken. Dan is het tijd om een goede bodem te leggen, want zonder volle maag wordt het een korte, maar heftige avond. Bij het studenteneetcafé ‘t Gras van de Buren worden na het avondeten de tafels opzij geschoven zodat je dansjes kan doen. Bij het Janskerkhof vind je genoeg andere cafés en clubs waar je uit je dak kan gaan na het eten. Zin in lekkere top 40 muziek? Dan sta je wel goed bij ‘t Pakhuis of in de Jansbar. Onder ouderejaars en 23+ studenten is café Hofman een favo plek!

Uitgaan in Utrecht op zaterdag

Op iedere dag van de week zijn studenten de baas, maar op zaterdagavond moet je de dansvloer delen met scholieren, starters, werkende mensen en soms zelfs 70+ers. En dat is niet erg, sterker nog: dat maakt uitgaan in Utrecht juist zo leuk! Kom je al deze groepen graag tegen? Dan is de Beurs op Neude een leuke plek om naartoe te komen. Voor een avondje meeblèren ga je naar café Ome Willem voor de leukste avond karaoke zingen. Ben je op zaterdagavond op zoek naar feestjes waar je van tevoren tickets voor kunt kopen? Dan kan je naar Winkel van Sinkel of Tivoli voor georganiseerde feestjes.

Uitgaan in Utrecht op zondag

Zondag is een dag om bij te komen, maar wil je toch graag iets doen. Dan zijn er genoeg leuke barretjes en restaurants waar je naartoe kan voor een drankje en een lekkere vette hap tegen de kater. Dit is het leukste om te doen in een knus café. Daarvoor ga je naar café Jozef of Olivier.

Heel veel plezier deze week!