Uit het Nederlands straatbeeld is de fiets echt niet meer weg te denken. Waar je ook heen gaat of kijkt er is altijd wel een fiets te zien. Bijna iedereen is in het bezit van een fiets, zeker vrijwel alle studenten. Dat komt natuurlijk een beetje omdat ons landschap zo geschikt is om doorheen te fietsen. Sterker nog, in de stad kun je maar beter op de fiets zitten dan in de auto. Als je niet vast wilt staan tenminste… Daarom is het hebben van een fiets in je studententijd nagenoeg onmisbaar. Zo kun je je gemakkelijk verplaatsen, boodschappen doen en naar de bibliotheek. Eigenlijk kun je overal naartoe op de fiets op voorwaarde dat de afstanden natuurlijk niet te groot zijn. Als je dan toch zoveel fietst, waarom zou je als student dan blijven doorrijden op een oud barrel? Investeren in een goede fiets betaalt zich namelijk dubbel en dwars uit.

Waarom investeren in een fiets?

Naast dat investeren in een fiets voor een student een superaankoop is. Is een fiets – als je het vergelijkt met andere vervoersmiddelen – naar verhouding een goedkope optie. Zo ligt de aanschafprijs relatief laag, heb je er weinig onderhoud aan en helemaal voor studenten die studeren in een stad zijn er ook geen parkeerkosten aan verbonden. Hierdoor kun je door middel van fietsen goedkoop reizen in je stad. Ook is de fiets snel gepakt als je even boodschappen moet doen, naar vrienden gaat of je verplaatsen tijdens het uitgaan. En daarnaast is fietsen ook gewoon heel erg gezond. Je krijgt op deze manier gratis lichaamsbeweging en dit kan natuurlijk nooit kwaad.

Betrouwbaar vervoersmiddel

Op je fiets kun je eigenlijk altijd rekenen. Hij staat altijd direct op tijd voor je klaar en je hoeft daarom ook geen rekening te houden met vertragingen. Dit is anders dan met het reizen in het openbaar vervoer waar ook veel studenten gebruik van maken. Hier ben je er nooit zeker van of je op tijd aankomt.

Ondanks dat je misschien ’s morgens op tijd bent vertrokken kan het zijn dat bij aankomst op het station je ziet dat de tram, metro, bus of trein die je moet hebben vertraging heeft. Of het kan zelfs zo zijn dat deze ineens stil komt te staan of ineens helemaal niet meer rijdt. Dit is natuurlijk erg vervelend en helemaal als je op tijd moet zijn om bijvoorbeeld een tentamen te maken.

Voor een goede stadsfiets hoef je niet veel te betalen. Online vind je genoeg betaalbare fietsen, bijvoorbeeld deze transportfietsen van Fietsenopfietsen.nl, waarbij je ook profiteert van extra voordeel. Bijvoorbeeld gratis bezorging, uitstekende service of simpelweg het eenvoudige sorteren op prijs waardoor je makkelijker een keuze kan maken vanuit het aanbod.

Bescherming voor je fiets

Voor studenten heeft een fiets dus veel voordelen. Maar zorg er wel voor dat je je fiets op de juiste manier beschermt. Dit doe je uiteraard door je fiets goed op slot te zetten. Voor een optimale bescherming van je fiets gebruik je dan wel twee sloten. Let op bij de aanschaf van een slot dat deze is voorzien van een keurmerk. Zo weet je dat deze voldoet aan de hedendaagse eisen van bescherming en daarnaast ook aan de eisen van verzekeraars.

Tijdens de wintermaanden is het belangrijk om zo nu en dan aandacht te schenken aan de onderhoud van je fiets. Fietsen.123 beschrijft 25 handige tips, echt een aanrader om te lezen.

Stappenplan voor het vinden van de juiste fiets

Er zijn fietsen verkrijgbaar in elke prijsklasse, dus kan iedere student zich een passende fiets veroorloven. Bij de aanschaf van een fiets is vooral de framemaat erg belangrijk. Het voordeel van een nieuwe fiets online bestellen, is dat je ook garantie krijgt op de fiets zelf. Koop je een tweedehands dan beschik je niet over deze luxe. Kijk daarnaast altijd goed of een tweedehands fiets niet gestolen is.

 

Dit artikel is gesponsord door Fietsenopfietsen.nl