Elk schooljaar krijg je weer nieuwe boeken en dit betekent dat je deze weer opnieuw moet kaften. Kaftpapier is dus één van de schoolspullen die je ieder jaar weer opnieuw moet aanschaffen. Misschien zit je nog helemaal in de vakantie-modus, maar het kan geen kwaad om alvast over je nieuwe schoolspullen na te denken. Het is namelijk helemaal niet fijn om al met een achterstand te beginnen aan je schooljaar. In deze blog lees je alles wat je moet weten over het kopen van kaftpapier en het kaften van je boeken.

Bekijk direct het aanbod kaftpapier van:
> Hema
> bol.com
> Blokker

 

Kaftpapier | Waarom?

Allereerst verplichten veel scholen je om je boeken te kaften. Daarnaast hanteren scholen soms een systeem waarbij je je boeken kunt lenen. Dit betekent dat je ze aan het einde van het jaar weer moet inleveren. Dit is een stuk goedkoper dan boeken kopen. Je moet je boeken natuurlijk wel weer zonder schade inleveren. En aangezien je die boeken elke dag mee naar school sleept in de trein of op de fiets, kan dit nog best wel moeilijk zijn. Kaftpapier helpt je daar een handje mee. Door je boeken te kaften bescherm je ze tegen kreuken, scheuren en vlekken. Zo is het net iets minder erg als je ze een keer laat vallen, als ze een keer een beetje natgeregend zijn of als je bent uitgeschoten met je pen. Ook als je je boeken niet leent maar gekocht hebt is het beschermen van je boeken erg waardevol. Als ze onbeschadigd zijn kun je deze namelijk nog voor een aardige prijs verkopen aan het einde van het jaar. Zo kosten de boeken uiteindelijk een stuk minder geld.

 

Kaftpapier | Tips voor het gebruiken

Het is duidelijk dat je je boeken gaat kaften dit jaar, maar hoe doe je dit het best? Lees de volgende tips eens door!

1. Neem de tijd

Je boeken gebruik je het gehele schooljaar bijna dagelijks, daarom is het wel fijn als ze er een beetje mooi uitzien. Je boeken kaften is een precies klusje en je zult er echt wel even aan moeten zitten. Het zou zonde zijn als je het afraffelt en er allemaal scheve hoekjes aan zitten. Je zou zelfs je boeken kunnen gaan kaften met een vriend(in) of bijvoorbeeld je moeder, zo maak je er ook nog een gezellig avondje van!

2. Gebruik etiketten

Dit klinkt waarschijnlijk simpel, maar als je je boeken hebt gekaft kun je namelijk vanaf de buitenkant niet meer zien welk boek het is. Het is natuurlijk vet onhandig als je telkens de verkeerde boeken mee hebt en je altijd je boek open moet doen om te zien welke het is. De oplossing hiervoor zijn etiketten waar je je naam en de naam van het boek en het vak op kunt zetten. Dit is beter dan op het kaftpapier schrijven, want dat kan doordrukken op je boek.

> Check hier de beste etiketten bij de Hema | bol.com

3. Geen zin? Koop rekbare boekenkaften

Je boeken kaften kost best wel wat tijd. Als je hier geen zin in hebt kun je ook rekbare boekenkaften kopen. Deze doe je gewoon om je boek heen. Ook kun je deze het jaar daarna gewoon weer opnieuw gebruiken.

> Bekijk hier alle rekbare boekenkaften bij de Hema

> Of shop de onderstaande rekbare boekenkaft bij bol.com

kaftpapier rekbaar

4. Doe een stuk karton tussen het boek en je kaftpapier

Wanneer je een stuk karton tussen je boek en je kaftpapier stopt, bescherm je je boeken extra goed. Hierdoor drukken vlekken van je drankje, de regen of van je pen een stuk minder snel door. Als je het doet kan je het net zo goed het best doen toch?

5. Kijk eens naar kaftfolie

Wil je graag de voorkant van je boek blijven zien? Dan kun je ook eens kijken naar kaftfolie. Deze transparante folie is namelijk doorzichtig en zelfklevend. Maar het beschermt je boeken wel tegen vocht en vuil. Superhandig en mooi! Wij raden je onderstaande kaftfolie zeker aan.

kaftpapier folie

> Schaf de kaftfolie hier aan bij bol.com

Kies kaftpapier dat je het hele jaar leuk blijft vinden

Naast alle praktische voordelen van kaftpapier, fleurt het je ‘saaie’ boeken natuurlijk ook onwijs op. Maar je moet er ook het hele jaar naar kijken. Kies daarom een design dat goed bij je past en iets dat je echt leuk vindt.

Het leukste kaftpapier vind je bij:
> Hema
> bol.com
> Blokker

Hopelijk hebben wij je zo goed genoeg op weg geholpen voor het vinden en het gebruiken van het beste kaftpapier!