Behoort een sportievere levensstijl ook tot een van jouw goede voornemens voor 2021, dan is de kans groot dat je zoekende bent naar een goede hardloop koptelefoon. Naast dat jouw favoriete muziek je workout leuker maakt, motiveert het je en kan het zelfs prestatieverhogend werken. Aan het eind van dit artikel weet jij precies welke varianten er op de markt zijn, waar je ze kunt kopen en welke er het best bij jou past.

Bekijk direct het totale aanbod van hardloop koptelefoons bij:
Bol.com | Coolblue | Wehkamp

 

Koptelefoon hardlopen | Waar let je op bij de aanschaf?

Als je definitief hebt besloten om een speciale hardloop koptelefoon aan te schaffen, is het belangrijk dat je voorafgaand aan de koop een klein onderzoekje doet. Je wilt er natuurlijk niet tijdens het hardlopen achterkomen dat je spiksplinternieuwe koptelefoon toch niet helemaal de juiste blijkt te zijn. Houd daarom rekening met het volgende:

  • Persoonlijke gebruiksmomenten: Stel jezelf bijvoorbeeld de vraag of je de koptelefoon puur en alleen voor het sporten zal gaan gebruiken of dat je hem ook voor andere dingen als je studie denkt nodig te hebben.
  • De schokbestendigheid van de koptelefoon: Gebruik je de koptelefoon puur voor het sporten, dan is het belangrijk om na te gaan of deze bestendig is tegen een stootje, zweet en spatwater. Je zult er tenslotte mee gaan trainen, waardoor je er helaas donder op kunt zeggen dat je hem ooit eens zult laten vallen.
  • De mate van draagbaarheid van de koptelefoon: In principe zijn zowel de modellen met als zonder kabel geschikt om te kunnen hardlopen. Wil je liever geen kabel die nogal irritant door de wind kan wapperen, dan bieden draadloze bluetooth koptelefoons de oplossing. Daarnaast hoeft je smartphone, met een draadloze variant, niet per se dichtbij te zijn. Je kunt hem gemakkelijk in een achterzak of rugzak stoppen.
  • Levensduur van de batterij: Geef je de voorkeur aan een bluetooth hardloop koptelefoon, let dan goed op de levensduur van de batterij. Uiteindelijk zal het overgrote deel van de modellen lang genoeg meegaan om jou gedurende je hele hardloopsessie van je favoriete muziek te voorzien. Afhankelijk van de hoeveelheid workouts zul je hem toch af en toe moeten opladen.

Bekijk direct het totale aanbod van hardloop koptelefoons bij:
Bol.com | Coolblue | Wehkamp 

 

Koptelefoon hardlopen | De verschillende varianten

De afgelopen jaren is het assortiment van sportieve koptelefoons flink uitgebreid. Hieronder lees je welke varianten er vandaag de dag op de markt zijn en ontdek je welke er het best bij jou past.

  • In-ear – koptelefoon hardlopen

De meest voorkomende variant voor sport zijn de welbekende in-ears. Dit zijn als het ware kleine koptelefoons die, zoals het woord al aangeeft, in het oor worden gedragen. Een groot voordeel is dat ze weinig ruimte innemen, vrijwel niets wegen en je ze daardoor super makkelijk mee kunt nemen. Daarnaast zijn ze beter te combineren met een bril dan on-ear of over-ear koptelefoons.

> Bekijk deze Beats Powerbeats Pro in-ear hardloop koptelefoon bij Coolblue

 

  • On-ear – koptelefoon hardlopen

De on-ear koptelefoons zijn misschien iets minder bekend, maar zeker niet minder geschikt als hardloop koptelefoon. In tegenstelling tot de in-ears, zitten ze niet in, maar op of rondom het oor. Het risico dat ze tijdens je workout uit je oor vallen is aanzienlijk kleiner, waardoor deze variant bij langdurig gebruik de voorkeur krijgt over de kleinere in-ears.

> Bekijk de JBL C45BT – Draadloze on-ear hardloop koptelefoon bij Bol.com

 

  • Over-ear – koptelefoon hardlopen

Een van de meest populaire koptelefoon varianten, is de over-ear. Bij deze variant sluit de schelp volledig rond het oor, waardoor je tijdens het hardlopen wordt getrakteerd op de beste geluidskwaliteit en optimaal draagcomfort. Doordat dit model de laatste jaren ook voet aan de grond kreeg als koptelefoon om te sporten, is het extra belangrijk dat je vooraf goed checkt of jouw favoriete over-ear koptelefoon een sportversie is. De speciale modellen om te sporten zijn, in tegenstelling tot de normale varianten, zweet- en schokbestendig.

 

> Bekijk de Bose Noise Cancelling 700 over-ear- hardloop koptelefoon bij Coolblue

 

  • Open-ear – koptelefoon hardlopen

Aangezien dit een vrij nieuwe variant is, is de kans groot dat je nog nooit van een open-ear koptelefoon hebt gehoord. Bij dit model zitten de oordopjes niet in je oor, maar op je jukbeenderen. Door middel van de speciale Bone Conduction technologie wordt het geluid via trillingen naar je oor gestuurd. Ideaal tijdens het hardlopen, omdat het omgevingsgeluid zo niet wordt afgedekt en er niets plotseling van of uit je oor kan vallen.

> Bekijk deze Aftershokz Aeropex open-ear hardloop koptelefoon bij Coolblue