Wil jij aan een nieuwe studie beginnen? Dan ben je vast al druk bezig om alles uit te zoeken. Welke opleiding wil je bijvoorbeeld volgen? En in welke studentenstad kan je deze studie eigenlijk volgen? Natuurlijk is het belangrijk dat je de juiste studie kiest, maar de juiste studentenstad kiezen is ook heel belangrijk! In deze stad ben je de komende jaren bijna dagelijks te vinden. En misschien wil je er zelfs wel wonen! Gelukkig zijn er in Nederland een heleboel leuke studentensteden. Lees hier wat volgens ons de leukste studentensteden zijn!

Breda

Studentenstad Breda ligt in het gezellige Brabant. In deze gastvrije stad barst het van de gezellige cafés, kroegen en restaurantjes. Als je van het bourgondische leven (en de zachte g) houdt, ben je hier dus op de juiste plek. Nog een voordeel als je studeert in Breda: carnaval wordt hier groots gevierd en dat is natuurlijk mega gezellig! Als je gaat studeren in Breda kun je bij verschillende hogescholen terecht, meer er is geen traditionele universiteit.

Maastricht

Maastricht is een prachtige stad in het zuiden van Nederland. Als je hier niet vandaan komt, dan voelt deze stad een beetje als het buitenland. Er is altijd wat te beleven en er zijn veel studenten uit het buitenland. Op de knusse straatjes van Maastricht raak je nooit uitgekeken en op elke hoek kun je wel een lekker biertje bestellen. Wil je dus in een compleet andere omgeving studeren, maar niet naar het buitenland? Dan kan Maastricht studentenstad weleens een goede keuze zijn! Op het gebied van opleidingen zijn er in Maastricht veel mogelijkheden. Er is een universiteit, verschillende hogescholen en ook een hotelschool! Voor bijna elke studie kun je in Maastricht dus wel terecht.

Rotterdam

Nog zo’n leuke studentenstad: Rotterdam. Deze internationale stad staat bekend om zijn toonaangevende architectuur en culturele programmering. In Rotterdam is dus altijd wel iets te zien of doen. Bezoek bekende bouwwerken als de markthal, ga langs een galerie in de Witte de Withstraat en feest tot in de vroege uurtjes in toffe clubs. Natuurlijk moet er ook gestudeerd worden. Dit kan aan verschillende hogescholen of de Erasmus Universiteit.

Leiden

Wil jij jezelf onderdompelen in het echte studentenleven? Dan kan Leiden weleens jouw studentenstad zijn! In deze traditionele studentenstad studeerden al meerdere leden van het koningshuis, waaronder koning Willem-Alexander. Tijdens zijn studententijd was hij lid bij Minerva, maar er zijn in Leiden nog veel meer studentenverenigingen waar je lid kunt worden. Op het gebied van uitgaan zijn er verschillende plekken speciaal voor studenten, zoals de Next en Hifi. Studeren in Leiden doe je aan Hogeschool Leiden of Universiteit Leiden. Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Leiden en de faculteiten zijn veelal in prachtige oude gebouwen in de binnenstad gevestigd. Voor de authentieke studentenbeleving is Leiden dus een hele goede keuze!