Leasen hoeft niet alleen aantrekkelijk te zijn voor mensen met een fulltime baan, ook leasen voor studenten kan een hele goede uitkomst zijn. Als je een product least, hoef je het niet in één keer te kopen. Je betaalt elke maand een vast bedrag aan een leasemaatschappij en in ruil daarvoor mag jij het product gebruiken. In sommige gevallen wordt je na een aantal maanden automatisch eigenaar van het product en in sommige gevallen niet. In deze blog lees je alles wat je moet weten als je als student wil leasen.

Snel naar:
> Wasmachine leasen
> Vaatwasser leasen

Leasen voor studenten | De voordelen

Allereerst is het natuurlijk handig om te weten waarvoor jij dit allemaal uitzoekt. Leasen voor studenten brengt namelijk een heleboel voordelen met zich mee. Als je least dan betaal je elke maand een vastgesteld bedrag, waardoor je niet snel voor verassingen komt te staan. In dit bedrag zit namelijk ook vaak de kosten van een onverwachte reparatie. Daarnaast scheelt het een hoop stress als onverwachte reparaties voor jou geregeld worden. Een ander voordeel van leasen, dat voor studenten vaak heel aantrekkelijk is, is het feit dat je geen grote investering hoeft te doen. Je hoeft dus niet veel geld te sparen voordat je het product kan gebruiken, je hoeft alleen maar elke maand een vast bedrag apart te kunnen zetten. Ten slotte is leasen op korte termijn vaak goedkoper dan kopen, zeker als je niet van plan bent om het product tientallen jaren te gebruiken.

 

Leasen voor studenten | De producten

Nu je de voordelen kent van leasen voor studenten ben je waarschijnlijk benieuwd naar welke producten je dan allemaal kan leasen. Hieronder vind je een rijtje van producten die je kan leasen, die aantrekkelijk kunnen zijn voor studenten. Dit zijn voorbeelden en als je op zoek bent naar een specifiek product kun je dit altijd even opzoeken. Je kunt namelijk bijna alle producten leasen!

  • Een fiets – Als student gebruik je waarschijnlijk vaak je fiets, al helemaal als je in een grote stad woont. Hier is het dan ook meteen aantrekkelijk om een fiets te leasen. Op deze manier ben je namelijk meteen verzekerd tegen diefstal en schade, wat best vaak voorkomt in een grote stad. Een fiets leasen kan gemakkelijk via platformen zoals Swapfiets.
  • Een auto – Als je juist ver weg woont van je studie, vrienden of familie, geeft een auto een hoop vrijheid. Helaas is het als student best wel moeilijk om genoeg geld te sparen om een auto aan te schaffen. En juist daarom kan het leasen van een auto heel aantrekkelijk zijn voor studenten.
  • Witgoed – In een studentenhuis heb je natuurlijk ook een koelkast, een vriezer, een droger en een wasmachine nodig. Ook dit zijn producten die vrij duur zijn om nieuw aan te schaffen en de onderhoudskosten lopen vaak verassend snel op. Genoeg redenen dus om je witgoed te leasen!
  • Meubels – Je andere meubels in huis leasen kan voor studenten een uitkomst zijn, doordat je deze maandelijkse kosten gewoon met je huisgenoten kunt delen. Zo zit je niet met een bank die één iemand heeft aangeschaft en weg moet als hij/zij weggaat of een bank die jullie samen hebben gekocht en nu onwetend hoe je deze moet verdelen.
  • Een laptop of een telefoon – Ook een laptop en een telefoon zijn een onmisbare maar dure producten voor een student. Wanneer je moeite hebt met het aanschaffen van een nieuwe laptop of een nieuwe telefoon zou je kunnen overwegen om deze te leasen.
  • Een printer – Het printen van papier is niet iets dat je dagelijks doet, maar soms wel superhandig is. Bijvoorbeeld voor die samenvattingen van je tentamenstof of een retourlabel van je pakketje. Je zou daarom (samen met je huisgenoten) een printer kunnen leasen.

 

Probeer te vergelijken

Het is duidelijk dat je veel verschillende producten met voordelen voor studenten kunt leasen. Echter is het wel belangrijk dat je goed de verschillende aanbieders en de voorwaarden vergelijkt. Allereerst kunnen de prijzen verschillen per leasemaatschappij. Daarnaast is het handig om te checken of de voordelen die hierboven beschreven staan, allemaal gelden in jouw contract. Ieder contract is namelijk net verschillend van elkaar en iedere maatschappij focust zich net iets meer op het ene voordeel dan op de andere. Doe dus goed onderzoek om het meest voordelige contract voor jou te scoren!

Hopelijk ben je zo goed genoeg geïnformeerd over leasen voor studenten.