Een wasmachine huren is misschien iets waar je niet zo snel aan denkt, maar dit kan wel superhandig en vooral voordelig zijn. Het is handig om een eigen wasmachine te hebben, anders moet je altijd jouw vieze was meenemen naar je ouders. Een wasmachine is alleen best wel prijzig, en al helemaal als je ook nog al je andere huishoudelijke producten moet aanschaffen. Een wasmachine huren is een goede optie als je niet in één keer het gehele aankoopbedrag wil of kan betalen.

> Bekijk meteen alle wasmachine abonnementen bij Coolblue

 

Voordelen van een wasmachine huren

Een wasmachine huren is een alternatief voor het kopen van een wasmachine. Maar waarom zou je een wasmachine willen huren als student in plaats van kopen?

  • Een wasmachine leasen kan financieel heel voordelig zijn, doordat je in termijnen betaald. Het hele aankoopbedrag van een wasmachine is voor een student best wel moeilijk te sparen. Op deze manier hoef je geen hele grote investering te doen, maar kun je iedere maand een vast bedrag betalen.
  • Daarnaast krijg je bij een wasmachine abonnement meestal veel services erbij, die normaal ook extra geld kosten. Denk bijvoorbeeld aan het (ver)plaatsen van de wasmachine en het in elkaar zetten.
  • Ook betaal je bij een wasmachine normaal extra onderhoudskosten en reparatiekosten als hij kapot is. En je zal zien dat hij vaker kapot gaat dan je denkt. Bij het huren van een wasmachine zitten deze kosten er vaak allemaal al in. Je loopt niet zomaar tegen verrassingen aan dus.
  • Ten slotte kun je na een tijd vaak een nieuwer model of een andere wasmachine uitkiezen in je abonnement. Klinkt ideaal toch?

 

Nadelen van een wasmachine huren

Als je gaat rekenen wat je onderaan de streep uitgeeft aan een wasmachine als je ‘m huurt of koopt, is een wasmachine huren per maand vaak duurder dan een nieuwe wasmachine kopen. Het is belangrijk dat je dit in je achterhoofd houdt. Ook moet je bij sommige bedrijven soms eenmalige kosten betalen, bijvoorbeeld als borg van de wasmachine. Deze nadelen gelden vooral als jij van plan bent om deze wasmachine tot wel tien jaar te houden. Als jij samen met je huisgenoten voor een kortere periode een wasmachine nodig hebt, kan huren alsnog een goede optie zijn doordat je de kosten zo makkelijker kan verdelen onder je huisgenoten. Wat moet je anders met de gekochte wasmachine doen na drie jaar als jullie weer ergens anders gaan wonen? Het is belangrijk dat jullie goed de voor- en nadelen tegenover elkaar houden wanneer jullie besluiten om wellicht een wasmachine te huren.

 

Naar welke aanbieder kun je het best?

Als jullie besloten hebben om een wasmachine te gaan leasen, is het handig om te weten waar je dit het beste kunt doen. Het Coolblue wasmachine huren programma is erg aan te raden voor studenten. Bij de Coolblue kun je al vanaf €16,99 per maand een wasmachine abonnement afsluiten. Wanneer je deze gaat afsluiten, helpt Coolblue je met het uitkiezen van de juiste wasmachine. Je kunt bijvoorbeeld je voorkeur aangeven in geluid, welke gebruiksgemakken je graag wil (bijvoorbeeld een automatische wasmachine dosering of een snelprogramma) en hoeveel was je tegelijk wil wassen. Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij hieronder twee aantrekkelijke wasmachine abonnementen voor studenten benoemd.

1. Beko WTV8716XBWST SteamCure

wasmachine huren Beko coolblue

Deze wasmachine maakt minder geluid door de koolborstelloze ProSmart motor. En door de SteamCure stoomfunctie hoef je nauwelijks te strijken. Je kunt er acht kilo kleding indoen, wat vaak helemaal prima is voor studenten. Deze wasmachine lease je al voor €19,99 per maand, met een eenmalige aankoopprijs van €99.-.

> Check de Beko WTV8716XBWST SteamCure bij Coolblue

2. Bosch WUU28T40NL

wasmachine huren bosch

Deze wasmachine huur je voor €21,99 per maand, met €99,- eenmalige kosten. Met het programma Hygiene Plus voor dierenharen tegen jeuk, het feit dat hij mega zuinig is én heel stil is, is dit een super goede deal!

> Vind de Bosch WUU28T40NL hier

 

Hopelijk ben jij op deze manier genoeg voorzien van informatie over het huren van een wasmachine.

> Lees hier wat je allemaal nog meer kunt leasen als student

 

Voor alle aanbiedingen op de website van StudentenWegwijzer geldt altijd OP=OP. Wij hebben helaas niet in de hand wanneer de prijzen veranderen of aanbiedingen uitverkocht zijn. We proberen dit zo goed mogelijk in de gaten te houden.