Een wasmachine huren is misschien niet iets waar je meteen aan denkt, maar het kan zeer handig en voordelig zijn. Een wasmachine is een onmisbaar apparaat in elk huishouden, maar de aanschaf ervan kan behoorlijk prijzig zijn. Vooral als je tegelijkertijd ook andere huishoudelijke apparaten moet kopen. Het huren van een wasmachine is een hele goede optie als je het volledige aankoopbedrag niet in één keer wil of kunt betalen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het huren van een wasmachine!

> Bekijk meteen alle wasmachine abonnementen bij Coolblue

 

Inhoud

> Wasmachine huren | Voordelen
> Wasmachine huren | Nadelen
> Aanbieder + 2 tips

 

Wasmachine huren | Voordelen

Een wasmachine huren is een alternatief voor het kopen van een wasmachine. Maar waarom zou je ervoor kiezen om een wasmachine te huren in plaats van te kopen?

  • Het leasen van een wasmachine kan financieel voordelig zijn, omdat je in termijnen betaalt. Het volledige aankoopbedrag van een wasmachine kan behoorlijk hoog zijn, en het kan soms lastig zijn om dit in één keer te betalen. Door te huren hoef je geen grote investering te doen, maar betaal je elke maand een vast bedrag.
  • Daarnaast biedt een wasmachine-abonnement vaak extra services die normaal gesproken extra kosten met zich meebrengen. Denk hierbij aan het (ver)plaatsen van de wasmachine en de installatie van het apparaat.
  • Bovendien betaal je bij een eigen wasmachine meestal extra voor onderhoud en reparaties. Wasmachines gaan vaker kapot dan je misschien verwacht, en dit kan aardig wat kosten opleveren. Bij het huren van een wasmachine zijn deze kosten vaak inbegrepen, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.
  • Tot slot kun je na verloop van tijd vaak kiezen voor een nieuwer model of een andere wasmachine binnen je abonnement. Klinkt ideaal, toch?

 

Wasmachine huren | Nadelen

Als je berekent wat je uiteindelijk uitgeeft aan een wasmachine, is huren per maand vaak duurder dan kopen. Het is belangrijk om dit in gedachten te houden. Daarnaast vragen sommige verhuurbedrijven soms om eenmalige kosten, zoals een borg. De duurdere kosten bij het huren van een wasmachine zijn vooral van toepassing als je van plan bent om de wasmachine voor bijvoorbeeld tien jaar te houden.

Als je samen met je huisgenoten voor een kortere periode een wasmachine nodig hebt, kan huren toch een goede optie zijn. Dit komt doordat je de kosten gemakkelijk kunt verdelen onder je huisgenoten. Wat doe je anders met de gekochte wasmachine na drie jaar als jullie weer ergens anders gaan wonen? Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de voor- en nadelen voordat je besluit om een wasmachine te huren.

 

Aanbieder + 2 tips

Als jullie hebben besloten om een wasmachine te leasen, is het handig om te weten waar je dit het beste kunt doen. Het Coolblue wasmachine huurprogramma is een echte aanrader. Bij Coolblue kun je al vanaf €16,99 per maand een wasmachine abonnement afsluiten. Coolblue helpt je bij het uitkiezen van de juiste wasmachine, waarbij je je voorkeuren kunt aangeven voor geluidsniveau, gebruiksgemakken zoals automatische dosering of een snelprogramma, en de capaciteit die je nodig hebt.

Om je op weg te helpen, hebben we hieronder twee aantrekkelijke wasmachine-abonnementen voor je uitgelicht.

1. Samsung WW90CGC04AAE

wasmachine-huren-samsung

Steam Wash programma
AI Energy Mode in de app
Waterbeveiliging
Beschikt niet over Quick drive

Lees verder
De Samsung WW90CGC04AAE is naar onze mening de ideale wasmachine om te huren. Met het Steam Wash programma was je jouw was extra hygiënisch. En met de AI Energy Mode in de app kun je tot wel 70% energiezuiniger wassen, hoe cool is dat! En nog een extra voordeel: de wasmachine sluit de watertoevoer automatisch af bij een lekkage door de verschillende soorten waterbeveiliging.

> Bekijk de Samsung WW90CGC04AAE hier

2. Bosch WUU28T40NL

wasmachine-huren-bosch

Hygiene Plus
SpeedPerfect
Extra stil
Kan wasmiddel niet automatisch doseren

Lees verder
Deze Bosch wasmachine huur je voor €21,99 per maand, met €99,- eenmalige kosten. Met alle programma’s en extra’s dat deze wasmachine te bieden heeft is dit een super goede deal! Door het Hygiene Plus programma en de SpeedPerfect functie kun je supersnel én goed wassen. Je wast tot wel 65% sneller met hetzelfde resultaat. Daarnaast is deze wasmachine superstil: een geluidsniveau van 70 decibel. Ideaal!

> Bekijk de Bosch WUU28T40NL hier

 

Hopelijk ben jij op deze manier genoeg voorzien van informatie over het huren van een wasmachine.

Tip| Lees hier wat je allemaal nog meer kunt leasen als student