Houden jij en je vrienden wel van een goede film en organiseren jullie regelmatig filmavonden? Hartstikke leuk natuurlijk, maar op een groot scherm via een mini beamer natuurlijk nog leuker. Met een mini beamer kun je gemakkelijk overal de beste films projecteren!
Bekijk de beste kleine beamers direct bij:
> MediaMarkt
> Coolblue
> bol.com
Inhoud
Top 3 goedkope mini beamers
Op basis van bovenstaande punten gingen wij op zoek naar de beste beamers in beiden prijsklassen. Dit zijn de beste goedkope mini beamers.
1. Magcubic draagbare mini beamer
⊕ Een scherp 4K beeld
⊕ 180 graden draaibaar
⊕ Bluetooth functie om met je laptop of telefoon te verbinden
⊖ Niet altijd even helder bij daglicht
> Check de Magcubic draagbare mini beamer bij bol.com
2. Lumbit beamer deluxe
⊕ Scherp HD beeld met 1920×1080 pixels resolutie
⊕ Inclusief alle benodigde accessoires
⊕ Maar liefst 5 aansluitingsmogelijkheden
⊖ Niet draadloos
> Bekijk de Lumbit beamer deluxe bij bol.com
3. iMoshion draagbare beamer
⊕ Makkelijk casten via je Apple of Android apparaten
⊕ Handige draaiknop om het beeld scherp te stellen
⊕ Ingebouwde speaker
⊖ Niet draadloos
> Scoor de iMoshion draagbare beamer met korting bij bol.com
Top 3 duurdere mini beamers
Dit zijn de beste mini beamers van de duurdere merken!
1. XGIMI Mogo 2 Pro
⊕ Door de ingebouwde accu neem je de beamer overal mee naartoe
⊕ De full HD resolutie zorgt voor scherpe beelden
⊕ Met de ingebouwde chromecast kun je gemakkelijk streamen
⊖ Als je via Netflix wil kijken moet de je de app nog downloaden.
Koop de XGIMI Mogo 2 Pro direct bij:
> MediaMarkt
> Coolblue
2. Samsung The Freestyle
⊕ Gaat met zijn levensverwachting van 30.000 uur heel lang mee
⊕ Licht van gewicht en compact
⊕ Keystone correctie en autofunctie
⊖ Een lichtopbrengst van slechts 230 ANSI lumen
Scoor de Samsung The Freestyle bij:
> Coolblue
> MediaMarkt
3. Optoma ML1050ST+
⊕ Op een korte afstand toch een groot beeld
⊕ Een lichtopbrengst van maar liefst 1000 ANSI lumen
⊕ Licht en compact
⊖ Geen ingebouwde accu
> Bekijk de Optoma ML1050ST+ bij Coolblue
Een mini beamer kopen, waar let je op?
Een mini beamer is dus hartstikke handig als je altijd en overal films op een groot scherm wil kunnen kijken. Neem je kleine beamer mee, zet ‘m neer en klaar is kees. Maar bij het aanschaffen van een goede beamer, wil je natuurlijk wel zeker weten dat je de beste hebt. Maar waar let je dan op?
Ten eerste is de prijs natuurlijk belangrijk. Goede mini beamers van de bekende merken kosten al gauw een paar honderd euro. Maar voor een goede beamer vind jij het die investering misschien ook wel waard. Heb je een krapper budget of wil je eerst eens kijken of zo’n beamer eigenlijk wel wat voor jou is? Dan kun je een goedkopere optie nemen voor zo’n 100-200 euro. Echter betekent het natuurlijk wel dat deze over het algemeen van mindere kwaliteit zijn dan de merkopties, maar daar bespaar je dan ook een hoop geld mee.
Het belangrijkste aan een beamer is natuurlijk de projectie van het beeld. Daarbij zijn een aantal dingen belangrijk. Ten eerste is de lichtopbrengst belangrijk. Deze wordt uitgedrukt in ANSI lumen of lumen. Hierbij geldt hoe hoger de lichtopbrengst, hoe helderder het beeld. En dat betekent dan weer dat je een helderder beeld beter ziet wanneer het niet donker is, of als je ook overdag films wil kijken. Daarnaast is de scherpte van het beeld belangrijk. Veel beamers projecteren in hd resolutie, en sommige zelfs in full hd resolutie. En als laatste is de grootte van de projectie belangrijk. Aan de projectie zit altijd een maximale grootte vast. Wil jij je films zo groot mogelijk kunnen kijken? Zorg dan dat je een mini beamer koopt met een grote maximale projectie.
Als laatste zijn er nog allerlei extra functies waar je op kunt letten. Zo hebben sommige beamers bijvoorbeeld een bluetooth functie om je telefoon of laptop mee aan te sluiten, of kun je juist casten via wifi. Een andere belangrijke extra functie zijn ingebouwde speakers, waar veel beamers tegenwoordig over beschikken. Ook hebben sommige mini beamers een automatische functie om het beeld recht te zetten en scherp te krijgen. Hartstikke fijn natuurlijk als je niet veel tijd kwijt wil zijn aan het precies goed krijgen van het beeld.
Top 6 mini beamers
De 3 beste goedkope mini beamers
De 3 beste duurdere mini beamers
Of je voor een dure of goedkope beamer gaat, hangt natuurlijk helemaal van jouw eigen situatie af. Maar met één van deze opties – uit welke prijsklasse ook – zit je sowieso goed. Het enige wat nog rest is een boel goede films uitzoeken om te kijken met jouw gloednieuwe beamer! Ben je niet alleen op zoek naar een goede mini beamer, maar ook een lekker dekentje om die films onder te bekijken? Check onze top 6 beste elektrische dekentjes voor op de bank!