Houden jij en je vrienden wel van een goede film en organiseren jullie regelmatig filmavonden? Hartstikke leuk natuurlijk, maar op een groot scherm natuurlijk nog leuker. Heb je geen tv? Of wil je simpelweg je film op een groot scherm kijken voor dat echte bioscoop gevoel? Met een beamer kun je niet alleen op schermen, maar ook bijvoorbeeld een witte muur of een wit doek projecteren. En natuurlijk nog leuker als je dat ook bij je vrienden thuis kunt doen. Met een mini beamer kun je gemakkelijk overal de beste films projecteren!

Bekijk de beste kleine beamers direct bij:
> MediaMarkt
> Coolblue
> bol.com

 

Inhoud

  1. Een mini beamer kopen, waar let je op?
  2. Top 3 goedkope mini beamers
  3. Top 3 duurdere mini beamers

Een mini beamer kopen, waar let je op?

Een mini beamer is dus hartstikke handig als je altijd en overal films op een groot scherm wil kunnen kijken. Neem je kleine beamer mee, zet ‘m neer en klaar is kees. Maar bij het aanschaffen van een goede beamer, wil je natuurlijk wel zeker weten dat je de beste hebt. Maar waar let je dan op?

Ten eerste is de prijs natuurlijk belangrijk. Goede mini beamers van de bekende merken kosten al gauw een paar honderd euro. Maar voor een goede beamer vind jij het die investering misschien ook wel waard. Heb je een krapper budget of wil je eerst eens kijken of zo’n beamer eigenlijk wel wat voor jou is? Dan kun je een goedkopere optie nemen voor zo’n 100-200 euro. Echter betekent het natuurlijk wel dat deze over het algemeen van mindere kwaliteit zijn dan de merkopties, maar daar bespaar je dan ook een hoop geld mee.

Het belangrijkste aan een beamer is natuurlijk de projectie van het beeld. Daarbij zijn een aantal dingen belangrijk. Ten eerste is de lichtopbrengst belangrijk. Deze wordt uitgedrukt in ANSI lumen of lumen. Hierbij geldt hoe hoger de lichtopbrengst, hoe helderder het beeld. En dat betekent dan weer dat je een helderder beeld beter ziet wanneer het niet donker is, of als je ook overdag films wil kijken. Daarnaast is de scherpte van het beeld belangrijk. Veel beamers projecteren in hd resolutie, en sommige zelfs in full hd resolutie. En als laatste is de grootte van de projectie belangrijk. Aan de projectie zit altijd een maximale grootte vast. Wil jij je films zo groot mogelijk kunnen kijken? Zorg dan dat je een mini beamer koopt met een grote maximale projectie.

Als laatste zijn er nog allerlei extra functies waar je op kunt letten. Zo hebben sommige beamers bijvoorbeeld een bluetooth functie om je telefoon of laptop mee aan te sluiten, of kun je juist casten via wifi. Een andere belangrijke extra functie zijn ingebouwde speakers, waar veel beamers tegenwoordig over beschikken. Ook hebben sommige mini beamers een automatische functie om het beeld recht te zetten en scherp te krijgen. Hartstikke fijn natuurlijk als je niet veel tijd kwijt wil zijn aan het precies goed krijgen van het beeld.

Top 3 goedkope mini beamers

Op basis van bovenstaande punten gingen wij op zoek naar de beste beamers in beiden prijsklassen. Dit zijn de beste goedkope mini beamers.

1. Magcubic draagbare mini beamer

magcubic mini beamer

Een scherp 4K beeld
180 graden draaibaar

Bluetooth functie om met je laptop of telefoon te verbinden
Niet altijd even helder bij daglicht

Lees verder
Ben je op zoek naar een goedkoper, maar toch goede mini beamer om mee te starten? Deze Magcubic optie is de goedkoopste in onze lijst, maar dat betekent zeker niet dat ‘ie minder is. De Magcubic projecter biedt haarscherp 4K beeld, en is 180 graden draaibaar. Zo kijk je niet alleen films op een scherm of muur, maar kun je ook op het plafond kijken. De lichtopbrengst is 200 ANSI lumen, wat goed genoeg is. Maar dat betekent wel dat het beeld niet altijd extreem helder is bij daglicht. Het beste aan deze beamer? De bluetooth functie, waarmee je je telefoon of laptop koppelt. Zo kun je direct je favo films en series afspelen.

> Check de Magcubic draagbare mini beamer bij bol.com

2. Lumbit beamer deluxe

lumbit beamer deluxe

Scherp HD beeld met 1920×1080 pixels resolutie
Inclusief alle benodigde accessoires

Maar liefst 5 aansluitingsmogelijkheden
Niet draadloos

Lees verder
De Lumbit beamer deluxe is een goede, compacte oplossing voor wanneer je op zoek bent naar een eenvoudige en gebruiksvriendelijke mini beamer die. Deze beamer heft een haarscherp hd beeld en wordt geleverd met alle accessoires die je maar nodig hebt. Zo hoef je geen losse HDMI kabels of hoezen meer te kopen. Ook heeft de projector maar liefst 5 aansluitingsmogelijkheden, waardoor je ook videos vanaf bijvoorbeeld een PlayStation kunt afspelen. De beamer heeft ingebouwde speakers met goed geluid, zodat je de beamer niet nog aan externe speakers aan hoeft te sluiten.

> Bekijk de Lumbit beamer deluxe bij bol.com

3. iMoshion draagbare beamer

iMoshion Draagbare Beamer

Makkelijk casten via je Apple of Android apparaten
Handige draaiknop om het beeld scherp te stellen

Ingebouwde speaker
Niet draadloos

Lees verder
Met de draagbare beamer van iMoshion haal je een kleine krachtpatser in huis voor een zachte prijs. Deze mini beamer is gemakkelijk mee te nemen door het fijne handvat en het lichte gewicht. De snoer is maar liefst 3 meter lang, waardoor je de beamer op allerlei plekken goed aan kunt sluiten. Je kunt de beamer met wifi verbinden, waardoor je je favo series en films gemakkelijk kunt casten. Daarnaast beschikt de projector over een draaiknop om het beeld scherp te stellen en is ‘ie sowieso hartstikke gebruiksvriendelijk. En dat nu ook nog met korting!

> Scoor de iMoshion draagbare beamer met korting bij bol.com

Top 3 duurdere mini beamers

Dit zijn de beste mini beamers van de duurdere merken!

1. XGIMI Mogo 2 Pro

xgimi mogo 2 pro

Door de ingebouwde accu neem je de beamer overal mee naartoe
De full HD resolutie zorgt voor scherpe beelden

Met de ingebouwde chromecast kun je gemakkelijk streamen
Als je via Netflix wil kijken moet de je de app nog downloaden.

Lees verder
Ben je op zoek naar een goed instapmodel in de duurdere prijsklasse? De XGIMI Mogo 2 Pro kost iets meer dan € 500,- , en is daarmee een de goedkopere kant in deze categorie. Je kunt de beamer met het internet verbinden, en vervolgens via het smart platform videos streamen via bijvoorbeeld YouTube. Daarnaast heeft de beamer een ingebouwde chromecast, waardoor je via je telefoon apps kunt streamen zoals Netflix. De projector beschikt over automatische correctie en focus, waardoor je altijd een scherp en recht beeld hebt.

Koop de XGIMI Mogo 2 Pro direct bij:
> MediaMarkt
> Coolblue

2. Samsung The Freestyle

mini beamer samsung the freestyle

Gaat met zijn levensverwachting van 30.000 uur heel lang mee
Licht van gewicht en compact
Keystone correctie en autofunctie
Een lichtopbrengst van slechts 230 ANSI lumen

Lees verder
De Samsung The Freestyle is super klein en licht (800 gram), waardoor je ‘m gemakkelijk meeneemt naar kantoor, vrienden of je partner. Hij heeft een verwachte levensduur van maar liefst 30.000 uur, waardoor ‘ie jarenlang meegaat. Wat misschien nog wel het handigste is aan deze beamer, is de autofocus en keystone correctie. Als je de projector aansluit, zorgt ‘ie zelf voor de juiste instellingen en stelt het beeld vanzelf scherp. Ook wordt het beeld automatisch rechtgezet. Zo hoef je zelf bijna niets te doen en kijk je binnen enkele seconden naar een scherp full hd beeld. En kijk je liever op het plafond? Dan kun je de beamer gewoon omhoog draaien.  

Scoor de Samsung The Freestyle bij:
> Coolblue
> MediaMarkt

3. Optoma ML1050ST+

Optoma ML1050ST+

Op een korte afstand toch een groot beeld
Een lichtopbrengst van maar liefst 1000 ANSI lumen
Licht en compact
Geen ingebouwde accu

Lees verder
Ben je op zoek naar een kleine en compacte mini beamer die niet onder doet voor een standaard beamer? De Optoma ML1050ST+ projecteert vanop korte afstand mooie grote beelden. Met een lichtopbrengst van 1000 ANSI lumen, levert de projector heldere beelden, ook wanneer een kamer niet volledig verduisterd is. Daarnaast zit er een ingebouwde mediaspeler in de beamer, waardoor je direct van een usb stick of een sd-kaart videos kunt afspelen. Ook kun je je laptop of telefoon aansluiten.  

> Bekijk de Optoma ML1050ST+ bij Coolblue

 

Top 6 mini beamers

De 3 beste goedkope mini beamers

  1. Magcubic draagbare mini beamer
  2. Lumbit beamer deluxe
  3. iMoshion draagbare beamer

De 3 beste duurdere mini beamers

  1. XGIMI Mogo 2 Pro
  2. Samsung The Freestyle
  3. Optoma ML1050ST+

 

Of je voor een dure of goedkope beamer gaat, hangt natuurlijk helemaal van jouw eigen situatie af. Maar met één van deze opties – uit welke prijsklasse ook – zit je sowieso goed. Het enige wat nog rest is een boel goede films uitzoeken om te kijken met jouw gloednieuwe beamer! Ben je niet alleen op zoek naar een goede mini beamer, maar ook een lekker dekentje om die films onder te bekijken? Check onze top 6 beste elektrische dekentjes voor op de bank!