Een groot deel studenten zijn in februari 2020 met een stage begonnen. Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn in maart veel studenten hun stage verloren. Bij veel bedrijven kon er geen stage op afstand worden gelopen en veel bedrijven durven stagiaires niet op afstand te laten werken. Bij andere bedrijven gaat dit juist wel goed. Ook hogescholen doen er alles aan om de studenten te helpen en te zorgen dat zij geen studievertraging oplopen.

 

Communicatie

Drie studenten van de Haagse Hogeschool zijn positief over stage lopen op afstand. Vanuit de Haagse Hogeschool wordt er ook goed gecommuniceerd naar de studenten. Er wordt drie keer in de week een videogesprek met de stagebegeleider ingepland. Op die manier wordt er in de gaten gehouden hoe het met de vordering van de stages gaat. Studenten leren duidelijk communiceren en een vorm van discipline.

Een student van de Haagse hogeschool stelt dat ze het idee heeft dat ze op deze manier meer leert. Ze moet meer out of the box denken en durft meer. Daarnaast denkt ook de stagebegeleider dat het beter voor de student is om een keer op deze manier in een stagebedrijf mee te lopen. Formele videogesprekken worden namelijk anders ingedeeld dan videogesprekken met vrienden of familie. Het is een goed leerproces voor de student. Verder is het voor de werkgever van belang dat hij of zij het vertrouwen biedt. Het vertrouwen dat de stagiaire zijn of haar best doet om het beste uit zijn of haar dag te halen. Daarbij helpt het vooral om korte deadlines te stellen, hierdoor hebben de studenten een taak voor de dag.

 

Bron: RTL Nieuws