Op zoek naar een goed tekentablet? Dan ben je hier helemaal op de juiste plek! Het kan erg lastig zijn om de juiste keuze te maken uit het grote (online) aanbod. Om je een handje op weg te helpen, vind je in deze blog de beste tekentablets en de redenen waarom deze eruit springen. Op deze manier kun je een wel overwogen keuze maken en uiteraard genieten van een kwalitatief goede tekentablet. Neem ‘m snel door!

Bekijk meteen alle tekentablets
> Coolblue
> bol.com

 

De beste Wacom tekentablets & andere merken

Wacom tekentablet

  1. Intuos
  2. Intuos Pro
  3. Cintiq
  4. Cintiq Pro tekentablet

Andere merken tekentablets

  1. Huion Kamvas 22 Plus
  2. XP-Pen – DECO PRO Medium

 

Wat heb je aan een tekentablet?

Misschien vraag jij je af: wat heb je nu eigenlijk precies aan een tekentablet? Je kunt namelijk ook veel doen met alleen de muis van je computer of laptop. Een tekentablet geeft je echter een stuk meer vrijheid als het gaat om de bewerking van je beeld. Met een muis beweeg je natuurlijk met een stuk stijvere bewegingen. Met een tekentablet kun je net zo gemakkelijk tekenen als op papier, alleen dan verschijnt het resultaat natuurlijk digitaal. Dit kan gemakkelijk in programma’s zoals Illustrator of Photoshop.  Je kunt op deze manier heel gemakkelijk bijvoorbeeld foto’s bewerken, video’s editten of andere content maken. Dit kan handig zijn voor werk, school of in je vrije tijd. Een tekentablet kan je met of zonder beeldscherm aanschaffen en er kunnen extra functies opzitten zoals multi touch.

 

Wacom tekentablet

Wanneer je op zoek gaat naar een tekentablet, kom je al snel het merk Wacom tegen. Al jaren is Wacom de grootste speler op de markt van tekentablets. Wacom heeft verschillende tekentablets, voor elke behoefte. Deze tablets kun je bijvoorbeeld aanschaffen bij Coolblue. De vier verschillende versies van de Wacom tekentablets bij Coolblue worden hieronder verder uitgelicht. Ze staan in een volgorde van de laagste prijs naar de hoogste prijs.

1. Intuos

tekentablet-wacom1

Deze tekentablet is geschikt voor beginnende gebruikers. Er is al een software op geïnstalleerd, maar hij werkt ook heel goed met bijvoorbeeld Adobe Photoshop. De tablet is verkrijgbaar in verschillende maten en wel of niet draadloos. Je kunt ‘m makkelijk verbinden met een ander apparaat via bluetooth. En dat allemaal voor een mooi prijsje!

> Check hier de Intuos bij Coolblue

2. Intuos Pro

tekentablet-wacom2

De Pro versie gaat net weer een stapje verder dan de normale Intuos. Zo zitten er diverse knoppen aan de zijkant van de tablet. Met deze knoppen kun je je tekening draaien of bijvoorbeeld je lijnen dikker of dunner maken. Verder neemt de maat van het plaatje weinig ruimte in beslag zodat je hem makkelijk mee kunt nemen naar school of werk.

> Bekijk de Intuos Pro hier bij Coolblue

3. Cintiq

tekentablet-wacom3

Het grootste verschil van de Cintiq is dat dit een tekentablet is met beeldscherm. Je hebt dus niet per se een ander apparaat nodig om je tekening op te zien. Ook voelt het natuurlijker om te tekenen zonder dat je naar het beeldscherm voor je hoeft te kijken. Het beeldscherm geeft erg levendige kleuren, helderheid en een ergonomisch ontwerp en samen met de nauwkeurige pen lijkt het net alsof je op papier tekent.

> Koop het Cintiq Wacom tekentablet hier

4. Cintiq Pro tekentablet

tekentablet-wacom4

Deze is bedoelt voor de echte professionals. Met het 4k resolutie beeldscherm kun je hele gedetailleerde tekeningen maken. Met de 8000 drukniveaus van de pen breng je jouw tekeningen echt tot leven. Ook deze is net zoals de anderen verkrijgbaar in verschillende inch formaten.

> Schaf hier de Cintiq Pro aan

 

Tekentablet | Andere merken

Wil je toch liever een ander merk tekentablet? Ook dat kan! Hieronder vind je twee andere fijne tekentablets.

1. Huion Kamvas 22 Plus

tekentablet-huion

Ook deze tablet heeft een goed beeldscherm die zelfs schadelijk blauw licht minimaliseert. Verder beschikt hij over een AG-glas die een ervaring creëert waarbij het net lijkt alsof je met pen op papier tekent. Daarnaast heeft hij verschillende pendrukniveaus en een verbeterde pentechnologie.

> Lees meer over de Huion Kamvas 22 Plus bij bol.com

2. XP-Pen – DECO PRO Medium

tekentablet-xp

Deze tablet is weer iets geschikter voor een beginnende gebruiker. Hij is betaalbaarder dan degene met beeldscherm, maar je moet hier wel naar een andere display kijken om je tekening te zien. Maar zeker wanneer je niet hele gedetailleerde tekeningen wil maken is dit een perfect optie.

> Check de XP-Pen bij bol.com

 

Hopelijk kun jij met behulp van deze tekentablets de mooiste tekeningen maken! Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt op basis van onze eigen expertise, de best verkochte tekentablets bij de meest populaire webwinkels en de website statistieken van Studenten Wegwijzer.

 

Voor alle aanbiedingen op de website van Studenten Wegwijzer geldt altijd OP=OP. Wij hebben helaas niet in de hand wanneer de prijzen veranderen of aanbiedingen uitverkocht zijn. We proberen dit zo goed mogelijk in de gaten te houden.