Waarschijnlijk is het niet een van de eerste dingen waar je aan denkt, maar toch kan het verstandig zijn om een uitvaartverzekering af te sluiten voor je kind(eren). Voor een laag maandbedrag zorg je ervoor dat de uitvaart van jouw kind (deels) wordt vergoed als er onverwachts iets gebeurd. Je leest hier meer over uitvaartverzekeringen voor kinderen en de prijzen van verschillende aanbieders.

Bekijk meteen uitvaartverzekering voor kind bij:
> Monuta
> DELA

Of ga snel naar:
> Waarom een uitvaartverzekering?
> Vanaf en tot welke leeftijd kind meeverzekeren?
> Uitvaartverzekering voor kind afsluiten (prijzen)

Waarom een uitvaartverzekering?

Of je een uitvaartverzekering voor je kind wil afsluiten, dat hangt af van allerlei persoonlijke voorkeuren. Het is niet verplicht om te doen, maar een eigen keuze. Het is bijvoorbeeld verstandig om een uitvaartverzekering voor je kind af te sluiten als je niet genoeg spaargeld hebt om in één keer een uitvaart te financieren, mocht er onverwachts iets gebeuren. Zo kom je niet opeens voor hoge kosten te staan. Heb je zelf al een uitvaartverzekering? Dan is het helemaal de overweging waard! Bij de meeste verzekeraars kun je gratis jouw kind meeverzekeren.

Vanaf en tot welke leeftijd kind meeverzekeren?

Ongeboren kind meeverzekeren

Gek om al over na te denken als je een baby verwacht, maar bij de meeste verzekeraars is jouw ongeboren baby al vanaf 20 weken zwangerschap meeverzekerd. Tenminste, als je zelf een uitvaartverzekering hebt. De ongeboren baby is meestal meeverzekerd tot 30 tot 60 dagen na de geboorte. Bij de meeste verzekeraars is jouw ongeboren baby automatisch meeverzekerd. Bekijk dit bij jouw verzekeraar.

Net geboren kind meeverzekeren

Wanneer jouw kind is geboren, is het slim om dit zo snel mogelijk door te geven bij jouw verzekeraar. Bij de meeste verzekeraars is jouw kind niet automatisch meeverzekerd. Check dit bij jouw verzekeraar.

Tot welke leeftijd gratis meeverzekeren?

Als je zelf een uitvaartverzekering hebt, dan kun je meestal jouw kind gratis meeverzekeren tot een bepaalde leeftijd. Deze leeftijd verschilt per verzekeraar. Bij a.s.r. is dit bijvoorbeeld tot 21 jaar, terwijl het bij Monuta tot 18 jaar is.

Uitvaartverzekering vanaf 18 jaar

Bij de meeste verzekeraars is jouw kind tot zijn of haar 18e gratis meeverzekerd. En dat betekent dat hij of zij er daarna voor kan kiezen om zelf een uitvaartverzekering af te sluiten. Er zal dan wel een maandelijkse premie betaald moeten worden. Bekijk hier meer informatie over uitvaartverzekeringen vanaf 18 jaar.

Uitvaartverzekering voor kind afsluiten (prijzen & leeftijd)

Hieronder vind je de prijzen en leeftijdsgrenzen* per verzekeraar.

  • Monuta: gratis tot 18 jaar
  • DELA: kinderpremie tot 25 jaar
  • a.s.r.: gratis tot 21 jaar
  • Twenthe: gratis tot 18 jaar
  • DLE: gratis tot 16 jaar

* Let op: deze premies en leeftijden kunnen variëren. De premies en leeftijden zijn voor het laatst bijgewerkt op 14 mei 2024. Als de premie of leeftijdsgrens van de verzekeraar blijkt af te wijken van de hierboven getoonde premies, dan is de premie van de verzekeraar uiteraard leidend.

Bekijk ook eens andere verzekeringen

> Uitvaartverzekering vanaf 18 jaar
> Autoverzekering 18 jaar
> Inboedelverzekering voor studenten
> Zorgverzekering voor jongeren
> Laptop verzekering

Meer over ons verdienmodel

Wij vergelijken verzekeringen en premies, maar geven geen financieel advies. Van sommige uitvaartverzekeraars ontvangen wij een vergoeding indien een bezoeker via een doorverwijzing van onze website een uitvaartverzekering afsluit op de website van de verzekeraar. Deze vergoeding heeft geen impact op de te betalen premie, dus vergelijken kost niets. Deze vergoedingen maken het mogelijk om onze website te onderhouden.