Vaderdag 2024, het is weer bijna zover! En op Vaderdag en is het weer tijd om jouw vader in het zonnetje te zetten. Zonder dat je het altijd doorhebt, doen jouw ouders vaak veel lieve dingen voor je. En misschien doe of deed jij niet altijd even lief tegen je ouders. Als je wat ouder wordt, zie je je ouders ook misschien minder. Terwijl je ouders altijd voor je klaarstaan als je iets nodig hebt. Kortom, genoeg redenen om er een leuke Vaderdag van de maken. Dit moet je allemaal weten om te zorgen voor een fijne Vaderdag.

> Of bekijk alvast onze Vaderdag cadeaus top 10

 

Wanneer is Vaderdag 2024?

Vaderdag valt elk jaar weer op een andere dag, en daarom kan het nog wel eens lastig zijn om te onthouden wanneer het is. Het enige dat altijd hetzelfde is, is dat Vaderdag altijd op een zondag valt in Nederland. Maar wanneer is het dan precies Vaderdag 2024? Vaderdag valt altijd op de derde zondag van juni. Vaderdag 2024 valt op de derde zondag van juni 2024, namelijk op 16 juni.

Leuk feitje: vroeger, sinds 1937, werd Vaderdag gevierd op de tweede zondag van oktober. Maar doordat deze dag te dicht bij Sinterklaas en Kerst viel, is het verplaatst naar de derde zondag van juni. In België wordt Vaderdag op de tweede zondag van juni gevierd, een week eerder dan in Nederland. Dus je hoeft niet in de stress te schieten als je ziet dat het daar al Vaderdag is.

 

Vaderdag cadeau idee

Dan komen we nu meteen bij het moeilijkste gedeelte van Vaderdag 2024, een cadeau. Want naast dat je extra lief hoort te doen tegen je vader en hij het waarschijnlijk al heel leuk vindt als je even bij hem langsgaat, hoort een vaderdag cadeau er ook wel een beetje bij.

Allereerst kan het leuk zijn om een persoonlijk cadeau te geven. Denk eens goed na wat je vader echt leuk vindt, en kijk of je dit cadeau kan personaliseren. Denk bijvoorbeeld aan een muismat met een foto of een mok met een tekst erop. Tegenwoordig kun je meer personaliseren dan je denkt. Zo kun je bijvoorbeeld ook een persoonlijke tekst zetten op een fles gin, whiskey of op een bierglas. Hoe leuk is dat?

Daarnaast kan het ook heel leuk zijn om iets te geven om te doen, want wat waarderen ouders nog meer dan tijd doorbrengen met hun kinderen? Je zou je vader als Vaderdag cadeau bijvoorbeeld kunnen meenemen naar een goede film, naar een bierproeverij of een goed restaurant.

Ten slotte kunnen de meeste vaders een praktisch cadeau ook wel waarderen. Vraag of hij iets nog echt nodig heeft of zoek een handige gadget voor zijn computer. Ook gereedschap, accessoires voor in de auto en comfortabele/handige kleding doen het bij veel vaders goed.

Ben je nog op zoek naar inspiratie? Wij hebben een Vaderdag cadeaus top 10 voor je gemaakt!

 

Door Vaderdag 2024 niet te vergeten dit jaar en een leuk cadeau uit te zoeken, zorg jij ervoor dat jouw vader een hele fijne Vaderdag krijgt! Als je er toch niet uitkomt kun je altijd nog tips vragen aan je moeder of broers/zussen.