Iedereen heeft er wel één: een telefoon. Het is een onmisbaar item geworden. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe telefoons op de markt met allemaal nieuwe features. Het kan daarom best lastig zijn om te weten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe telefoon. Daarom helpen we jou op weg.

 

De prijs

Allereerst is het handig om voor je zelf te bepalen hoeveel je wilt uitgeven aan je nieuwe toestel. Er zijn allemaal verschillende modellen in diverse prijsranges. De één is tevreden met een instapmodel van €100,- de ander is bereid het driedubbele te betalen. Dus bedenk van tevoren wat je budget is en wacht bijvoorbeeld totdat het Black Friday is! 

 

Wensen 

Bedenk wat de telefoon allemaal moet kunnen. De toestellen zijn er in alle vormen en maten met allemaal verschillende functies. Hou je van foto’s maken dan is bijvoorbeeld een telefoon met een goede camera wel handig. Kijk je graag films of series op je telefoon dan is een toestel met een groot beeldscherm aan te raden en ga zo maar door. Het is in ieder geval handig als je voor jezelf weet wat je graag met het toestel zou willen doen. Dan kan je daar je type telefoon op afstellen.

 

Bescherming

Aan een telefoon hangt meestal een flink prijskaartje en hij is ook kwetsbaar. Het is daarom belangrijk om je telefoon goed te beschermen met bijvoorbeeld een telefoonhoesje. Heb jij altijd het nieuwste van het nieuwste en ben je dus al in bezit van de laatste iPhone, dan is een iPhone 13 hoesje ideaal. Je zou ook kunnen overwegen om een verzekering voor je toestel af te sluiten, dan ben je verzekerd als je telefoon kapot gaat of wordt gestolen.

 

Vergelijken

Bij de aanschaf van een telefoon komt nogal wat kijken, het is een aankoop waar je (hopelijk) een lange tijd plezier van hebt. Kijk daarom voordat je ‘m aanschaft bij verschillende aanbieders wat de prijs is. Het is aan te raden om te kijken bij vergelijkingswebsites, die hebben al voor jou een overzicht gemaakt van alle aanbieders en de prijzen, zo betaal je nooit teveel. Ook kan je zien of het toestel goedkoper is met of zonder abonnement. Per provider kunnen er nog wel prijsverschillen zijn, hangt natuurlijk ook af van het type abonnement dat je afsluit… 

 

Nu weet je precies waar je op moet letten bij het aanschaffen van je nieuwe toestel en ben je volledig voorbereid!