Aan het eind van de studie moet iedereen eraan geloven: de scriptie. Lang onderzoek doen en heel veel schrijven… Je kent de verhalen vast wel; mensen die jarenlang met hun scriptie zijn blijven zitten en daarom nog steeds niet kunnen afstuderen. Anderen zijn zo klaar. Hoe je het ook wendt of keert het schrijven van een scriptie blijft een zware klus. Ben jij nu al bezig of moet je binnenkort beginnen met je scriptie? Dan hebben wij in ieder geval wat tips om ervoor te zorgen dat jouw scriptie er netjes en verzorgd uitziet.

 

Taalgebruik 

Vaak wordt er bij hogescholen en universiteiten niet alleen gekeken naar de inhoud van je scriptie, maar ook naar het taalgebruik. Het hangt af van de instelling, maar het zou zomaar is kunnen zijn dat jij je scriptie niet haalt door slecht taalgebruik. Denk hierbij aan slechtlopende zinnen, dt-fouten of andere grove grammaticale fouten. Kijk het altijd eerst zelf goed na. Daarnaast is het aan te raden om je scriptie ook nog te laten controleren door iemand anders. Dat kan via diverse websites of je kunt het laten nakijken door een taalexpert. 

 

De layout 

Een scriptie bestaat uit honderden pagina’s, het is daarom onmogelijk om al die pagina’s gedetailleerd te lezen en door te nemen. Vaak wordt er ook gekeken naar de layout van je scriptie; hoe ziet de opmaak eruit. Wees selectief met welke afbeeldingen, grafieken en figuren die je wilt gebruiken. Zorg ervoor dat het er goed uitziet, overzichtelijk en in lijn is met de rest. Als jij je scriptie gaat uitprinten, kost dat natuurlijk veel inkt. Kijk daarom hier voor cartridges met goedkope printerinkt, dan scheelt een hoop geld.

 

Laptop

Tijdens het schrijven van je scriptie is de laptop jouw beste vriend. Je zit er waarschijnlijk uren achter om informatie te verzamelen, onderzoek te doen en uiteindelijk alles uit te werken. Je laptop mag je dan ook niet in de steek laten. Je moet niet hebben dat tijdens het schrijven van je scriptie opeens je laptop uitvalt. Een goeie laptop voor school en voor tijdens je scriptie is daarom essentieel. 

Het schrijven van een scriptie is nu eenmaal niet makkelijk, maar het moet gebeuren. Je moet er gewoon aan beginnen en dan zal het uiteindelijk wel meevallen. Hopelijk kunnen deze tips jou in ieder geval op weg helpen om ervoor te zorgen dat jouw scriptie er perfect uitziet.

Tip: je scriptie nog printer? Bekijk dan onze top 5 beste printers