Veel studentenhuizen hebben wel een tuin, al is deze vaak klein van formaat en vrij kaal. Voor het gemak is deze vaak betegeld en soms staat er een tuinset die al jaren in weer en wind buiten moet overleven. Tijd om de tuin van je studentenhuis een make-over te geven! Hieronder geven we je 5 handige tips… 

Bloemen en planten

Iedere tuin kan wel wat groen gebruiken, zeker als het een betegelde tuin is. Overleg met je huurbaas of je wat planten mag plaatsen in de tuin. Dit hoeft echt niet duur te zijn of veel onderhoud te kosten. Let er wel op dat de grond een vruchtbare grond is, anders kan de plant niet voldoende voeding uit de grond halen. Tijdens droge zomers zul je de planten of bloemen wat extra water moeten geven, maar verder kan de plant zich prima zelf redden. 

Overkapping

Je tuin sfeervol maken kan ook heel veel manieren. Ook een tuin met overkapping geeft erg veel sfeer en zorgt er direct voor dat er meer plaats is om overdekt te staan of te zitten. Ideaal als je een barbecue organiseert met wat andere studenten, maar het gaat plots regenen. Met een overkapping kun je langer van je tuin genieten, ook als het donker is of het weer is niet optimaal. Daarnaast zorgt het voor natuurlijke schaduw wanneer de overkapping aan je huis vast zit, waardoor het tijdens de hete zomers beter koel blijft binnen.

 

Schutting decoratie

Of je nu een houten schutting hebt of een saaie schutting van beton, iedere schutting kan wel wat decoratie gebruiken. Dit geeft al snel een veel gezelliger beeld! Het pimpen van je schutting kan heel eenvoudig en de kans is groot dat dit wel ergens te vinden is bij jou in het studentenhuis: blikjes waar bijvoorbeeld sperziebonen in hebben gezeten. Zo kun je oude blikjes schilderen en er plantjes inplaatsen. Kies voor een vrolijke kleur, zodat de schutting er echt gezelliger van wordt. Ook kun je (oude) spiegels ophangen aan de schutting. Hierdoor lijkt je tuin ook direct een stuk groter. Je kunt natuurlijk ook leuke sportspellen ophangen, zoals een dartbord.

Vuur

Wat is er nu gezellig dan met z’n allen rondom een vuurtje zitten? Op een zomeravond of wat later in het jaar kan het flink afkoelen. Dan is het heerlijk om bij een haardvuur te zitten en dat kan gewoon buiten! Voor een paar tientjes koop je een vuurschaal waar je hout in kan leggen met aanmaakblokjes. De aanmaakblokjes steek je aan en na enige tijd zal het vuur ook doortrekken naar de stukken hout. Zo kun je uren genieten van licht en warmte, terwijl je gezellig met je huisgenoten de afgelopen week bespreekt.

Verlichting

Ook verlichting in de tuin hoeft niet duur te zijn. Bij goedkope winkels zoals de Action verkopen ze vaak een lichtsnoer voor buiten met bijvoorbeeld lampionnen eraan. Dit geeft meteen een sfeervolle tuin en de mogelijkheid om ook buiten te zitten als het donker is. Ook erg leuk als je een tuinfeest geeft ’s avonds en de lichtsnoeren over de tuin heen hangen.