Als je van feesten en drinken houdt, is een zuipvakantie met je vrienden een must-do in je studententijd. Je maakt herinneringen die je je hele leven bij je blijft houden (of niet), en je bouwt een super goede band op met je vrienden. Je leert misschien wel veel nieuwe, leuke mensen kennen. Kortom, het is dé perfecte ontsnapping van je drukke leven thuis. Het boeken van een (goedkope) zuipvakantie kan lastiger zijn dan je denkt. Waar moet je beginnen en welke keuzes moet je maken? Neem de volgende stappen door en dan hoef je hierna alleen nog maar te verheugen en te genieten!

Bekijk meteen het gehele aanbod van zuipvakanties
GOGO | GoFun | de VakantieDiscounter

 

1. Kies een zuipvakantie bestemming

zuipvakantie bestemming

Voordat je alles gaat uitzoeken voor een zuipvakantie is het handig om eerst een bestemming te kiezen. Dan kun je hierna veel gerichter gaan zoeken. Er zijn een aantal zuipvakantie plekken die erg populair zijn onder jongeren. Op deze plekken kun je veel activiteiten en leeftijdsgenoten vinden. Ook zijn dit vaak wat goedkopere zuipvakanties, doordat er rekening wordt gehouden met een studenteninkomen. Wij hebben een top 5 gemaakt van leuke zuipvakantie bestemmingen waaruit je het beste kan kiezen.

> Check hier onze top 5 bestemmingen voor een zuipvakantie

 

2. Zoek een accommodatie

zuipvakantie accommodatie

Nu je een bestemming hebt vastgesteld voor je zuipvakantie, kun je op zoek gaan naar een slaapplek. Alhoewel je waarschijnlijk niet veel gaat slapen, is het toch wel fijn om die paar uurtjes slaap goed te gebruiken. Ook kan het naast het slapen heel gezellig zijn op een accommodatie. De meeste vriendengroepen gaan op zoek naar een gezellig hotel. Hier kun je met je eigen vrienden, maar ook met veel nieuwe mensen gezellig aan het zwembad uitbrakken. Misschien leer je wel zulke leuke mensen kennen in je hotel dat je in de avond ook samen met hun de stad ingaat! Om je een beetje op weg te helpen kun je hieronder voor de populairste zuipvakantie bestemmingen een goed en populair hotel vinden.

5 x hoteltips

 

3. Ontdek uitgaansmogelijkheden

zuipvakantie stappen

Uiteindelijk draait een zuipvakantie uiteraard om het stappen. Op de bekende zuipvakantie bestemmingen is er veel keus in uitgaansmogelijkheden. Het kan handig zijn om van tevoren uit te zoeken waar je het beste heen kan gaan. Het zou zonde zijn om een avond te verspillen, doordat je niet weet waar je heen moet gaan. Wij adviseren om van tevoren eens te informeren bij kennissen die er al eens geweest zijn. Zij weten waarschijnlijk goed waar je wel en niet heen moet gaan. Daarnaast kun je via internet wat tips opzoeken. Ten slotte moet je natuurlijk zoveel mogelijk uitproberen! Meestal zijn er namelijk meerdere leuke plekken en is een beetje afwisseling ook wel leuk. Om alvast een begin te maken kun je hieronder de populairste clubs in de top 5 zuipvakantie plekken vinden.

5 x tips uitgaan

 

4. Bekijk andere activiteiten

zuipvakantie boat party

Naast veel te veel drinken en stappen, kunnen andere activiteiten ook best gezellig zijn om te doen. Een middagje of begin van de avond op pad kan goed zijn voor het uitbrakken en vaak kun je mega veel lachen op dit soort uitstapjes. Want hoe melig ben je wel niet als je moe en brakkig bent. Daarnaast is het ook wel leuk om nog iets van de bestemming te zien in het daglicht. En niet getreurd, tijdens deze activiteiten kan er vaak ook gezopen worden! Je kunt op de bestemming zelf vaak iemand aanspreken of naar een Nederlands jongeren informatiepunt gaan om op zoek te gaan naar activiteiten. Ook kun je van tevoren via internet al een aantal activiteiten boeken. Dit maakt de vakantie helemaal af. Voor onze tips wat betreft activiteiten kun je hieronder 5 tips vinden.

5 x tips activiteiten

 

Nu jij al deze stappen bent doorlopen ben je er helemaal klaar voor. Maak een paklijstje, koop nog die nieuwe bikini of zwembroek, trommel je vrienden op en maak er een onvergetelijke week van. Have fun!