Je bent student, maar je wil graag van onze wereld een betere plek maken. Daarom wil je graag duurzaam – of in ieder geval duurzamer – gaan leven. Goed idee, máár het studentenleven is een beetje te duur voor jouw portemonnee. Want die huurprijzen blijven maar stijgen, de boodschappen steeds duurder en die energiekosten helpen ook niet mee. Wij geven je 3 tips hoe je toch duurzamere keuzes kan maken.

1. Fairphone Easy

Iedereen snapt dat je een nieuwe telefoon wil als je telefoon kapot is. Maar dat is niet alleen erg prijzig, maar je draagt ook bij aan een grotere voetafdruk. Dat is niet wat je wil, maar Fairphone heeft een nieuwe dienst: Fairphone Easy. Je huurt maandelijks tegen een bedrag van €21,- een telefoon van Fairphone zelf, de Fairphone 4. Een smartphone die is gemaakt met duurzame onderdelen. Is de Fairphone 4 helemaal op? Dan kan je er van op aan dat ‘ie voor 100% wordt herbruikt en onderdelen die niet hergebruikt kunnen worden, worden gerecycled. Op deze manier houdt FairPhone alles in eigen hand. Feitje: 75% van de CO2 uitstoot wordt uitgestoten bij de productie van een telefoon. Fairphone zorgt voor een telefoon die een langere lifecycle heeft waardoor er minder CO2 wordt uitgestoten. Dat is beter voor de wereld en zo maak jij een super duurzame keuze!

Flexibel

Je kan een smartphone lenen voor 3, 12, 36 of 60 maanden. Kies jij voor 12 maanden, maar is je telefoon nog helemaal prima? Dan kan je het abonnement gewoon verlengen. Als jij kiest voor Fairphone Easy krijg jij voor die €21,- dus een smartphone, maar mocht er iets stuk zijn dan wordt dat kosteloos voor je gefixt én je krijgt een vervangend toestel. Zo hoef je nooit lang offline te zijn. Je hoeft geen andere kosten te betalen, ook niet van tevoren. Ook krijg je een gratis screenprotector en hoesje cadeau. Hoe langer je gebruik maakt van je Fairphone, hoe minder je ervoor gaat betalen. Dat is toch prettig in deze dure tijd!

Tip: gebruik Fairphone Easy met code ‘stuforfair’ 2 maanden gratis als jouw vriend(in) ook een Fairphone Easy abonnement afsluit. Dit is geldig op alle abonnementen, dus óók als je kiest voor 3 maanden.

2. Duurzamer eten

Wil jij graag duurzamer eten, maar niet per se inleveren op de kwaliteit of op variatie? Dan is Too Good To Go hét concept waar je naar op zoek bent. Je koopt dan tegen een laag bedrag een box met eten. Dit kan een broodbox zijn van de bakker, een groentebox bij de Lidl of een uitgebreid ontbijt van een buffet dat is overgebleven in een hotel. Jummy!

3. Duurzame kleren

Je hoort de kreet steeds vaker: f*ck fast fashion! Jongeren kopen steeds minder kleding van slechte kwaliteit, of kleding die niet ‘fair’ is gemaakt. Mocht je nog nooit in een vintage kledingwinkel geweest zijn? Dit is het juiste moment, want er is zóveel leuke kleding te vinden in deze winkels. Als je er even de tijd voor neemt, dan kan je echt voor een habbekrats fantastische parels vinden in winkels.

Klinkt dat Fairphone Easy nou erg interessant? Check dan hier meer informatie!