Heb jij binnenkort een feestje en ben je op zoek naar goede aankleding? Dan kan de perfecte discolamp natuurlijk niet missen! Met een discobal steel jij sowieso de show met jouw feest, en breng je meteen sfeer in de kamer. Maar discolampen zijn te verkrijgen in allerlei soorten en maten. Van de klassieke plafonddiscobal met licht tot discolampen met verlichting die meebeweegt op de muziek. Wij vertellen je alles over de verschillende discolampen, en natuurlijk welke de beste zijn van iedere soort!

Bekijk de beste discolampen direct bij:
> bol.com
> Bax-Shop
> Blokker

 

Inhoud

> Welke discolamp kies je?
> De beste plafond discolampen
> De beste staande discolampen
> De beste lichtinstallaties

Welke discolamp kies je?

Als je je zoektocht naar de beste discolamp voor jouw feestje al begonnen bent, ben je er inmiddels misschien ook al wel achter dat er ontzettend veel discolampen boven komen drijven. Van goedkoop tot duur, van slechts één lamp tot een complete lichtinstallatie; je kunt jouw discolamp zo groot en zo klein maken als je zelf wil. Er zijn natuurlijk genoeg verschillen tussen al deze soorten discolampen, dus we zetten de drie meest voorkomende voor je op een rij. Zo kun je snel en makkelijk zien welke lamp het best bij jou past.

De plafond discolamp

Natuurlijk ken je de klassieke discobal aan het plafond wel: die zilveren discobal die symbool staat voor leuke dansfeestjes en ronddraaiend aan het plafond schittert. Maar wist je dat die ook in een lamp versie bestaat? Behalve dat deze discobal natuurlijk licht geeft als er andere lampen op schijnen, zijn er namelijk discoballen waar lampjes in verwerkt zijn. Deze reflecteren dus niet alleen licht, maar stralen ook zelf. Vaak komen deze discoballen met licht met RGB verlichting, waarbij er dus groene, rode en blauwe LED stralen uit de discobol komen.

De staande discolamp

Dit is misschien wel de meest simpele discolamp, maar dat betekent niet dat ‘ie minder leuk is. Bij een staande discolamp krijg je vaak gewoon één lamp die je op de grond of bijvoorbeeld op een tafel of kast kunt zetten, en die licht geeft. Ook deze lamp komt over het algemeen met groene, blauwe en rode lichten en haal je al vanaf ongeveer een tientje in huis. Als je de lamp aanzet, draait deze rond of draait van boven naar beneden waardoor de lichtstralen door het huis bewegen. Vaak komt er een afstandsbediening bij om de lamp te besturen.

De lichtinstallatie

Wil je echt all out gaan voor je feestje of ben je op zoek naar een goede lichtinstallatie waar je nog jaren mee vooruit kunt? Met een complete lichtinstallatie steel jij sowieso de show met ieder feestje dat je geeft. En het hoeft natuurlijk niet eens feest te zijn; installeer een lichtinstallatie in je studentenhuis en het is altijd gezellig! Een lichtset bestaat vaak uit een aantal lampen naast elkaar die je kunt ophangen – of neerzetten met een statief – waardoor het licht van bovenaf op je feestje schijnt. Met een afstandsbediening kun je de lampen meestal besturen.

 

De beste plafond discolampen

1. BeamZ discobol

BeamZ discobol 20cm inclusief motor met LED verlichting

Rotatiemotor voor vanzelf ronddraaien
18 LED lampjes
Echt spiegelglas

Werkt op batterijen, dus kan leeg gaan

Lees verder
Ben je op zoek naar een mooie discobol met verlichting? Deze discobal van Beamz is 20 centimeter groot en voorzien van een rotatiemotor, waardoor de bal altijd blijft draaien, ook als je een huisfeestje geeft zonder al te veel wind. Hij draait zo’n vier keer rond per minuut, waardoor het licht draaiend gereflecteerd wordt, zonder dat je duizelig wordt van al het licht. Om de bal een extra touch te geven, is ‘ie voorzien van 18 LED lampjes, die rood, groen en blauw licht geven. Echt alles-in-één dus! 

> Bekijk de Beamz discobal bij Blokker

2. Fuzzix MB30ML discobal

Fuzzix MB30ML Discobal

Rotatiemotor voor vanzelf ronddraaien
Maar liefst 30 centimeter
19 RGBW LED lampjes

Standaard niet meegeleverd

Lees verder
Op zoek naar een discobal met licht van groter formaat? De MB30ML discobal van Fuzzix is maar liefst 30 centimeter groot, en steelt daarmee echt de show op ieder feestje. Ook deze discobal is voorzien van extra LED lichtjes in RGB kleuren, waardoor ‘ie niet alleen licht reflecteert maar ook zelf licht produceert. Daarnaast wordt ‘ie geleverd met een motor op batterijen, waardoor de lamp altijd blijft ronddraaien. En wil je wel een discobol, maar liever niet aan het plafond? Geen probleem! Fuzzix heeft een speciale standaard waar je de discobol op kunt plaatsen. 

> Bekijk de Fuzzix discobal bij Blokker

 

De beste staande discolampen

1. Discolamp met muzieksensor

discolamp met muzieksensor

Met handige afstandsbediening
Muzieksynchronisatie
11 verschillende standen

Je moet hem in een stopcontact aansluiten

Lees verder
Ben je op zoek naar een goedkopere discolamp voor je feestje? Deze op afstand bestuurbare staande discolamp kost slechts iets meer dan een tientje, maar maakt jou feest helemaal af! Deze lamp beschikt over RGB kleuren en heeft verschillende lichtpatronen. En dat niet alleen, je kunt de lamp ook synchroniseren met de muziek die aanstaat. Hij vangt geluidsgolven op, waardoor de lamp in een patroon op de muziek beweegt. Daarnaast beschikt de lamp over 11 standen. Hij wordt geleverd met een afstandsbediening. 

> Check deze discolamp met muzieksynchronisatie bij bol.com

2. Dubbele discolamp met afstandsbediening

dubbele discolamp afstandsbediening

Met handige afstandsbediening
Muzieksynchronisatie
Compact en makkelijk mee te nemen

Verlichten minder door het kleine formaat

Lees verder
Wil je grote kamer verlichten met discolampen? Of kun je simpelweg gewoon geen genoeg krijgen van discolichten? Met deze set krijg je twee staande discolampen voor slechts 20 euro! Deze lampen beschikken over 7 verschillende standen waarin je het RGB licht in kunt stellen, meerdere patronen en muzieksynchronisatie. Ook kun je zelf instellen hoe snel de lampen ronddraaien en of en wanneer ze flitsen. De lampen zijn compact van formaat, waardoor je ze ook mee kunt nemen naar een ander feestje. 

> Koop de dubbele discolamp bij bol.com

 

De beste lichtinstallaties

1. Ayra Compar Kit Jr LED lichtset

Ayra Compar Kit Jr LED lichtset

Professionele lichtinstallatie voor kleine prijs
4 grote RGBW spots
Makkelijk aan te sluiten op extra lichtsets

Statief niet inbegrepen

Lees verder
Wil je écht indruk maken met jouw feestje? Met deze complete lichtset van het merk Ayra heel je een professionele lichtinstallatie in huis. Niet alleen goed voor je aankomende feestje, maar ook voor alle andere die nog volgen. De lichtset bestaat uit een T-balk met daaraan vier grote RGBW lichtspots. De balk beschikt over DMX-input en DMX-output en IEC-input en IEC-output, waardoor je hem ook gemakkelijk kunt aansluiten op extra lichtsets om een nog grotere lichtinstallatie te creëren. Met de meegeleverde DMX-controller kun je je eigen lichtshow maken, maar als je daar geen zin in hebt kun je voor één van de automatische programma’s kiezen. 

> Scoor de Ayra Compact Kit Jr LED lichtset bij Bax-shop

2. Ayra Compar Kit FX1 lichtset

Ayra Compar Kit FX1 lichtset

Professionele lichtinstallatie
4 grote RGBW spots
Inclusief statief

Prijziger

Lees verder
Wil je echt all out gaan en meteen een goede lichtset aanschaffen die nog jaren meegaat? Deze lichtinstallatie van Ayra bestaat uit vier RGBW LED PAR spotlampen die met een zwanenhals aan de T-balk bevestigd zijn, waardoor je ze makkelijk kunt richten en bewegen. Deze lichtinstallatie komt daarnaast inclusief standaard, waardoor je ze overal neer kunt zetten. En ook krijg je er een stroboscoop bij, helemaal cool voor jouw volgende feestje! Ook krijg je er een rood-groene laser en 2 derby’s bij. En dat alles nu voor minder dan de helft van de standaardprijs. 

> Koop de Ayra Comprar Kit FX1 lichtset direct bij Bax-shop

 

Top 6 discolampen

  1. BeamZ discobol
  2. Fuzzix MB30ML discobol
  3. Discolamp met muzieksensor
  4. Dubbele discolamp met afstandsbediening
  5. Ayra Compar Kit Jr LED lichtset
  6. Ayra Compar Kit FX1 lichtset

Hoe groot of klein jouw feestje ook is, een discolamp maakt het sowieso af. Of je nu gaat voor een simpele staande lamp om je feestje wat te pimpen of dat je meteen een complete lichtinstallatie in huis haalt, met deze opties zit je sowieso goed. Dus ga voor de lamp die het beste bij jouw voorkeuren past en laat dat feestje maar beginnen! Maar bij een feestje hoort natuurlijk ook goede gehoorbescherming. Heb je die nog niet? Check onze top 6 concertoordoppen.