Kun je wel wat handige tips en tricks gebruiken om je studentenkamer of studentenhuis extra te beveiligen? En wat zijn nou de voordelen van een beveiligingscamera? We hebben alles voor je op een rijtje gezet!

Als je een studentenkamer of een studentenhuis hebt in een drukke & grote stad, kan het handig zijn om deze extra te beveiligen. Je voelt je waarschijnlijk meteen een stuk prettiger en vooral veiliger, wanneer je weet dat er niemand bij jouw waardevolle bezittingen kan komen. Iets wat hoe dan ook een handje helpt, is wat extra ogen in je studentenkamer. Er zijn verschillende soorten beveiligingscamera’s op de markt, dus die extra ogen kun je gewoon kopen! Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, maar er zijn genoeg betaalbare opties. Je hebt namelijk al een beveiligingscamera vanaf €30,-! Veel goedkoper dan de meeste verzekeringen en je verkleint de kans op diefstal enorm…

Misschien heb je het al eens op tv voorbij zien komen: Ring. Deze nieuwe en erg populaire beveiligingscamera laat jou via een app zien wie er voor je huis staat. Ring is een smart home beveiligingssysteem dat een melding stuurt wanneer er iets voor je huis gebeurt. Zo kun je altijd met een gerust hart van huis en weet je zeker wie er voor de deur staat mocht je het niet vertrouwen. Aangezien Ring sinds kort een heel erg bekend merk is geworden, schrikt het inbrekers ook direct af. Deze zijn zich namelijk direct ervan bewust dat zij opgenomen worden en zullen gauw hun duistere plannetjes opzij zetten wanneer zij deze deurbel zien hangen.

Voordelen
Wat zijn nou de grootste voordelen van een beveiligingscamera? Naast het feit dat beveiligingscamera’s een extra veilig gevoel geven, schrikt het inbrekers af en houdt het ze op afstand. De kans op ongewenste bezoekers wordt hiermee automatisch veel kleiner. En dit is niet alleen als je weg bent van huis. Ook als je ’s nachts ligt te slapen, wetende dat je kamer of huis beveiligd is, zal dit een fijn gevoel geven en je nachtrust bevorderen. En wat dacht je bijvoorbeeld van een pakketbezorger die een pakketje komt brengen als je niet thuis bent. Met de deurbel van Ring bijvoorbeeld, kun je gemakkelijk met de bezorger communiceren en bespreken waar hij jouw pakketje laat.